Je bent hier: Home > Nieuws > Paypal lanceert cryptomunten op zijn platform

Paypal lanceert cryptomunten op zijn platform

Paypal lanceert cryptomunten op zijn platform

25 oktober 2020

Betaalgigant Paypal zal zijn meer dan 300 miljoen gebruikers weldra de mogelijkheid geven om cryptocurrency aan te kopen.

Paypal heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met de cryptobroker Paxos en zal zo op zijn eigen platform cryptocurrency gaan aanbieden. In de komende weken zullen Amerikaanse gebruikers toegang krijgen tot Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. In een latere fase zal de dienst stelselmatig uitgebreid worden naar meer landen en geografische regio's.

Concurrent Skrill geeft zijn gebruikers al langer de mogelijkheid om cryptomunten te bezitten. Maar Paypal is uiteraard veel groter en dat meer dan 300 miljoen gebruikers makkelijk toegang krijgen tot cryptomunten heeft de Bitcoin koers de afgelopen dagen weer doen stijgen tot boven $13.000. 

De Paypal gebruikers zullen cryptomunten kunnen kopen en verkopen en zullen zo op een laagdrempelige manier kunnen beleggen in Bitcoin. Het saldo op hun cryptocurrency wallet zal ook gebruikt kunnen worden om te betalen in winkels die Paypal aanvaarden. De cryptomunten zullen op dat moment automatisch omgezet worden in dollars of euro's, net zoals de cryptocurrency prepaid creditcards momenteel al doen.

Gebruikers zullen niet de mogelijkheid krijgen om de cryptomunten te versturen naar andere wallets. Wie voor een groot bedrag wil beleggen in cryptomunten maakt beter gebruik van een eigen hardware wallet. De beste oplossing op de markt is ongetwijfeld de NGRAVE wallet.


Laatste artikels over Beleggen


Cryptocurrency: toekomstmuziek of nu al actueel?

18 december 2020

De meeste mensen redden het prima zonder cryptogeld in hun bezit te hebben, wat het idee kan geven dat deze digitale munten vooral iets zijn voor in de toekomst, en niet iets waar je nu direct mee aan de slag moet gaan.
Lees meer


Facebook lanceert cryptomunt binnen enkele weken

08 december 2020

Het sociale netwerk Facebook werkt al lang aan een eigen cryptomunt. Als alles goed gaat zou deze begin 2021 gelanceerd kunnen worden.
Lees meer


Banken kunnen coronacrisis doorstaan

08 september 2020

Uit een onderzoek van het Centraal Planbureau blijkt dat de Nederlandse banken nog over voldoende buffers beschikken om de coronacrisis door te komen.
Lees meer


Cryptodiensten voortaan onder toezicht DNB

25 mei 2020

De websites die in Nederland de handel in cryptomunten mogelijk maken, vallen voortaan onder het toezicht van De Nederlandsche Bank.
Lees meer