Je bent hier: Home > Nieuws > Paypal lanceert cryptomunten op zijn platform

Paypal lanceert cryptomunten op zijn platform

Paypal lanceert cryptomunten op zijn platform

25 oktober 2020

Betaalgigant Paypal zal zijn meer dan 300 miljoen gebruikers weldra de mogelijkheid geven om cryptocurrency aan te kopen.

Paypal heeft een samenwerkingsakkoord gesloten met de cryptobroker Paxos en zal zo op zijn eigen platform cryptocurrency gaan aanbieden. In de komende weken zullen Amerikaanse gebruikers toegang krijgen tot Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin. In een latere fase zal de dienst stelselmatig uitgebreid worden naar meer landen en geografische regio's.

Concurrent Skrill geeft zijn gebruikers al langer de mogelijkheid om cryptomunten te bezitten. Maar Paypal is uiteraard veel groter en dat meer dan 300 miljoen gebruikers makkelijk toegang krijgen tot cryptomunten heeft de Bitcoin koers de afgelopen dagen weer doen stijgen tot boven $13.000. 

De Paypal gebruikers zullen cryptomunten kunnen kopen en verkopen en zullen zo op een laagdrempelige manier kunnen beleggen in Bitcoin. Het saldo op hun cryptocurrency wallet zal ook gebruikt kunnen worden om te betalen in winkels die Paypal aanvaarden. De cryptomunten zullen op dat moment automatisch omgezet worden in dollars of euro's, net zoals de cryptocurrency prepaid creditcards momenteel al doen.

Gebruikers zullen niet de mogelijkheid krijgen om de cryptomunten te versturen naar andere wallets. Wie voor een groot bedrag wil beleggen in cryptomunten maakt beter gebruik van een eigen hardware wallet. De beste oplossing op de markt is ongetwijfeld de NGRAVE wallet.


Laatste artikels over Beleggen


Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.
Lees meer


Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.
Lees meer


Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

02 april 2021

Uit een onderzoek van het bureau Markteffect blijkt dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders overwegen om bitcoins aan te kopen.
Lees meer


Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.
Lees meer


Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

16 maart 2021

Nederlanders hebben in 2020 voor maar liefst 3,8 miljard euro geïnvesteerd in beleggingsfondsen. Dat maakte de DNB bekend.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken