Je bent hier: Home > Nieuws > 600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

13 september 2021

Zo'n 4% van de Nederlanders bezit bitcoin en nog veel meer mensen denken er aan om cryptocurrency te kopen.

De grootste Nederlandse exchange Bitvavo deed samen met Markteffect een marktonderzoek in Nederland, België en Duitsland. In elk land werden 1.000 consumenten bevraagd over hun standpunten tegenover cryptocurrency.

Uit de bevraging blijkt dat maar liefst 2 miljoen Nederlanders ofwel crypto bezitten ofwel overwegen om in de nabije toekomst cryptomunten te kopen. Dat komt overeen met ongeveer 12% van de bevolking. In België ligt dat cijfer ook op 12%, maar in Duitsland gaat het al over 16% van de mensen.

Bitcoin is king

Bitcoin is de bekendste cryptomunt en zo'n 6% van de Belgen en Duitsers zeggen de munt te bezitten. In Nederland gaat het over 4%, wat overeenkomt met zo'n 600.000 mensen.

Andere cryptomunten die mensen spontaan kunnen opnoemen zijn Ethereum en Dogecoin, maar ze zijn veel minder bekend dan bitcoin. Zo'n 64% kan bitcoin spontaan noemen wanneer er naar cryptomunten wordt gevraagd, terwijl dat maar 9% in het geval van Ethereum en 8% bij Dogecoin.

Fear of missing out

De hoofdoorzaak waarom mensen in cryptocurrency beleggen zijn uiteraard de aantrekkelijke koerswinsten die regelmatig in de pers vernoemd worden. Het gaat bij velen dus eerder over een 'fear of missing out'. Cryptocurrency exchanges tekenen dan ook vooral nieuwe klanten op wanneer de cryptomunten in een grote stijgingsgolf zitten.

Ondanks de groeiende populariteit van cryptocurrency zijn er regelmatig politici die pleiten voor een regelrecht verbod op bitcoin. Maar liefst 71% van de Nederlanders zijn tegen een dergelijk verbod gekant.

Actuele bitcoin koers


Laatste artikels over Beleggen


Celstraf voor man die miljoenen ontfutselde van beleggers

26 november 2021

De oprichter van het crypto handelsbedrijf Bitnextfast moet voor 15 maanden de cel in. Hij haalde zo'n 5,6 miljoen euro op bij beleggers maar financierde hier zijn dure levensstijl mee.
Lees meer


Opties handelen: Hoe selecteer je de beste opties

19 november 2021

Handelen in opties lijkt de nieuwe manier om snel geld te verdienen. Het rendement is hoger dan wanneer je in aandelen handelt, maar dat brengt natuurlijk ook meer risico mee.
Lees meer


Banken doen moeilijk over beleggen in bitcoin

08 oktober 2021

Bij de Rabobank mag je met een zakelijke rekening niet beleggen in bitcoin. De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) dient daarom een klacht in bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Lees meer


Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

26 augustus 2021

Een nieuwe trend in de sportsponsoring zijn de cryptocurrency bedrijven die hun naamsbekenheid bij het brede publiek willen vergroten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken