Je bent hier: Home > Nieuws > 600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

13 september 2021

Zo'n 4% van de Nederlanders bezit bitcoin en nog veel meer mensen denken er aan om cryptocurrency te kopen.

De grootste Nederlandse exchange Bitvavo deed samen met Markteffect een marktonderzoek in Nederland, België en Duitsland. In elk land werden 1.000 consumenten bevraagd over hun standpunten tegenover cryptocurrency.

Uit de bevraging blijkt dat maar liefst 2 miljoen Nederlanders ofwel crypto bezitten ofwel overwegen om in de nabije toekomst cryptomunten te kopen. Dat komt overeen met ongeveer 12% van de bevolking. In België ligt dat cijfer ook op 12%, maar in Duitsland gaat het al over 16% van de mensen.

Bitcoin is king

Bitcoin is de bekendste cryptomunt en zo'n 6% van de Belgen en Duitsers zeggen de munt te bezitten. In Nederland gaat het over 4%, wat overeenkomt met zo'n 600.000 mensen.

Andere cryptomunten die mensen spontaan kunnen opnoemen zijn Ethereum en Dogecoin, maar ze zijn veel minder bekend dan bitcoin. Zo'n 64% kan bitcoin spontaan noemen wanneer er naar cryptomunten wordt gevraagd, terwijl dat maar 9% in het geval van Ethereum en 8% bij Dogecoin.

Fear of missing out

De hoofdoorzaak waarom mensen in cryptocurrency beleggen zijn uiteraard de aantrekkelijke koerswinsten die regelmatig in de pers vernoemd worden. Het gaat bij velen dus eerder over een 'fear of missing out'. Cryptocurrency exchanges tekenen dan ook vooral nieuwe klanten op wanneer de cryptomunten in een grote stijgingsgolf zitten.

Ondanks de groeiende populariteit van cryptocurrency zijn er regelmatig politici die pleiten voor een regelrecht verbod op bitcoin. Maar liefst 71% van de Nederlanders zijn tegen een dergelijk verbod gekant.

Actuele bitcoin koers


Laatste artikels over Beleggen


Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

26 augustus 2021

Een nieuwe trend in de sportsponsoring zijn de cryptocurrency bedrijven die hun naamsbekenheid bij het brede publiek willen vergroten.
Lees meer


Cryptocurrency markt herstelt sterk

09 augustus 2021

De bitcoin bereikte eerder dit jaar een hoogtepunt boven de 60.000 dollar, maar werd daarna zwaar teruggefloten. De afgelopen weken herstelde de munt echter sterk.
Lees meer


De voordelen van schenken door te beleggen

12 juli 2021

Een schenking kun je het beste doen door middel van de warme hand. Dit betekent dat je al een gift doet wanneer je er nog zeggenschap over hebt, in tegenstelling tot bij een erfenis (koude hand) welke pas van pas komt bij je overlijden.
Lees meer


Wees voorzichtig met financiële influencers

03 juli 2021

De AFM waarschuwt voor influencers die op sociale media aandelen of cryptomunten promoten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken