Je bent hier: Home > Nieuws > Nieuwe LUNA-token gaat ook onderuit

Nieuwe LUNA-token gaat ook onderuit

Nieuwe LUNA-token gaat ook onderuit

07 juni 2022

De nieuwe Terra (LUNA) blockchain ging zaterdag 28 mei live, waarbij het nieuw gedropte LUNA-token op de eerste dag extreem volatiele handel zag.

Ondanks dat het een controversieel project is geworden, kan het nieuwe LUNA token al op een aantal grote beurzen worden verhandeld. Volgens Do Kwon, de CEO van Terra-ontwikkelingsbedrijf Terraform Labs, werd het nieuwe netwerk met de ketting-ID "Phoenix-1" op 28 mei om 06:00 UTC gelanceerd.

 “Phoenix-1 mainnet is nu live en produceert blocks – andere toepassingen zouden binnenkort live moeten gaan”, schreef de controversiële Terra-oprichter op Twitter.

Naast de aankondiging van de lancering heeft de uitgesproken Terra-oprichter niet veel in het openbaar gezegd, behalve het retweeten van aankondigingen van beurzen waarop het nieuwe token werd gelist. 

Op Bybit maakte het nieuwe LUNA token binnen het eerste uur een piek van $ 30. De prijs stortte vervolgens in naar een dieptepunt van $ 3,5, voordat hij zich stabiliseerde rond $ 5,5. 

Van de in totaal 1 miljard nieuwe LUNA-tokens kwam vorige week slechts 21 miljoen in omloop via de airdrop. De resterende voorraad zal in fasen worden uitgegeven, volgens het officiële herstelplan van Terra.

Luna Classic

En terwijl de nieuwe LUNA-token werd gelanceerd, ging de oude token – vanaf nu Luna Classic (LUNC) genaamd – verder onderuit. Op moment van schrijven is de koers € 0.000064886 op de Nederlandse exchange Bitvavo.

Ondanks dat Luna Classic helemaal gecrasht is, wordt het token volgens CoinMarketCap nog steeds gerangschikt als de 215e meest waardevolle cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. 

Luna Classic is al omarmd door enkele leden van de gemeenschap die sceptisch staan ​​tegenover Do Kwon en zijn plan om Terra opnieuw uit te vinden. Onder hen was een gebruiker die zelfs een GoFundMe-campagne opzette om Luna Classic op 0,07 dollar te brengen. Anderen, zoals de crypto-YouTuber Ben Armstrong, schreven op Twitter: “Koop nooit meer LUNA. Niet 2.0, niet 3.0, niet 3.14. Soms moet je je verlies gewoon accepteren. Het experiment is mislukt. Move on.”


Laatste artikels over Finance


Inflatie eurozone bereikt hoogtepunt van 8,6%

03 juli 2022

De inflatie in de eurozone heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt, net voor de eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) in 11 jaar. 
Lees meer


Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

28 juni 2022

Een controversiële stablecoin worstelt om zijn koppeling aan de VS dollar te behouden. De USDD werd net voor de ineenstorting van de soortgelijk token terraUSD gelanceerd. 
Lees meer


Consumenten gaan opnieuw op stap

23 juni 2022

Uit de Mastercard SpendingPulse blijkt dat consumenten opnieuw volop uit huis gaan eten en slapen
Lees meer


LinkedIn hotspot voor oplichters

21 juni 2022

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er veel oplichters actief op LinkedIn. Zij proberen gebruikers naar frauduleuze cryptocurrency-investeringsprogramma's te lokken.
Lees meer


Europese Centrale Bank bevestigt plannen voor renteverhoging in juli

16 juni 2022

De Europese Centrale Bank heeft vorige week besloten om weldra de rente te verhogen. Ook zijn de prognoses voor economische groei aangepast.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken