Je bent hier: Home > Nieuws > Bitcoin Exchange Blockchain.com geeft gebruikers gratis NFT-domeinen

Bitcoin Exchange Blockchain.com geeft gebruikers gratis NFT-domeinen

Bitcoin Exchange Blockchain.com geeft gebruikers gratis NFT-domeinen

14 juni 2022

Een van de eerste Bitcoin-uitwisselings- en wallet providers Blockchain.com heeft op vrijdag 10 juni aangekondigd dat het zijn miljoenen klanten een gratis NFT-domein zal geven.

Dit is een tool waarmee ze een eenvoudige mensvriendelijke gebruikersnaam zoals ‘jeff.blockchain’ kunnen gebruiken, in plaats van de lange reeks willekeurige tekens waaruit een cryptocurrency wallet-adres bestaat. 

De weggeefactie wordt uitgevoerd via Unstoppable Domains, een bedrijf dat voor Web3 doet wat domain services zoals GoDaddy deden voor het internet dat we tegenwoordig kennen. 

Eerder dit jaar kondigde Blockchain.com aan dat het een integratie had voltooid waarmee klanten adressen die via Unstoppable Domains zijn gekocht, kunnen koppelen aan hun Blockchain.com wallet. Unstoppable Domains zegt dat het al meer dan 2 miljoen NFT-domeinen heeft toegewezen, waarvan de meeste gekoppeld zijn aan de achtervoegsels “.crypto”, “.wallet” en “.nft.”

De Blockchain.com weggeefactie houdt een nieuw achtervoegsel in – “.blockchain” – dat de bedrijven inlijsten als de eerste merkdomeinnaam in Web3. Het is echter te verwachten dat de meeste mensen het .blockchain-domein zullen zien als een verwijzing naar de algemene Blockchain in plaats van het in Londen gebaseerde bedrijf. 

“Met Unstoppable Domains kunnen gebruikers NFT-domeinen beveiligen die hen volledige eigendom en controle over hun digitale identiteit geven”, aldus Unstoppable Domains in een verklaring. “Ze bieden ook een door de gebruiker beheerde, veilige en draagbare Web3-identificatiecode die gebruikers kunnen gebruiken om in te loggen op en transacties uit te voeren met meer dan 200 apps, wallets, uitwisselingen, marktplaatsen, games en de metaverse.” 

De “.blockchain”-domeinen, zoals de andere aanbiedingen van Unstoppable Domains, worden gemint op het Polygon netwerk en ingeschreven op de blockchain. Deze kunnen worden verhandeld en doorverkocht. 

In een interview met Decrypt, zei Sandy Carter, Senior Vice President van Unstoppable Domains, dat de NFT-domeinen niet alleen een eenvoudigere manier waren om adressen voor crypto transacties te verstrekken, maar ook als een belangrijk nieuw hulpmiddel dienen om identiteit op het web vast te stellen. 

Carter zegt dat de domeinnamen verwant zijn aan inloggegevens voor sites zoals Facebook of Google, en dat een gebruikersnaam veilig kan worden gebruikt in een groot aantal verschillende applicaties. Carter zei ook dat Unstoppable Domains samenwerkt met andere bedrijven om NFT-domeinen met hun naam aan te bieden. Als dit in de praktijk aanslaat, kan het leiden tot een toekomst waarin consumenten communiceren met grote bedrijven via NFT-domeinen zoals “.apple” of “.starbucks”.


Laatste artikels over Finance


Inflatie eurozone bereikt hoogtepunt van 8,6%

03 juli 2022

De inflatie in de eurozone heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt, net voor de eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) in 11 jaar. 
Lees meer


Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

28 juni 2022

Een controversiële stablecoin worstelt om zijn koppeling aan de VS dollar te behouden. De USDD werd net voor de ineenstorting van de soortgelijk token terraUSD gelanceerd. 
Lees meer


Consumenten gaan opnieuw op stap

23 juni 2022

Uit de Mastercard SpendingPulse blijkt dat consumenten opnieuw volop uit huis gaan eten en slapen
Lees meer


LinkedIn hotspot voor oplichters

21 juni 2022

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er veel oplichters actief op LinkedIn. Zij proberen gebruikers naar frauduleuze cryptocurrency-investeringsprogramma's te lokken.
Lees meer


Europese Centrale Bank bevestigt plannen voor renteverhoging in juli

16 juni 2022

De Europese Centrale Bank heeft vorige week besloten om weldra de rente te verhogen. Ook zijn de prognoses voor economische groei aangepast.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken