Je bent hier: Home > Nieuws > Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

28 juni 2022 - door Redactie

Een controversiële stablecoin worstelt om zijn koppeling aan de VS dollar te behouden. De USDD werd net voor de ineenstorting van de soortgelijk token terraUSD gelanceerd. 

USDD, een zogenaamde “algoritmische” stablecoin die altijd $ 1 waard moet zijn, zakte onlangs naar een dieptepunt van slechts 93 cent. De maker van de munt heeft een reserve aan Bitcoin en andere digitale tokens ter waarde van bijna $ 2 miljard verzameld om een ​​buffer te bieden voor het geval beleggers massaal vluchten.

De situatie heeft geleid tot de vrees dat USDD hetzelfde lot zal ondergaan als terraUS. De ineenstorting van Terra veroorzaakte een bredere uitverkoop van cryptocurrency’s, die de afgelopen weken is verergerd door een groeiende liquiditeitscrisis op de markt. 

De Tron DAO Reserve, die toezicht houdt op de stablecoin, zei dat een zekere mate van volatiliteit in de prijs van USDD te verwachten was, gezien het “gedecentraliseerde” karakter. “Een bepaald percentage volatiliteit is onvermijdelijk”, tweette de organisatie vorige week. “Momenteel ligt de marktvolatiliteit binnen de +- 3%, een acceptabel bereik. We zullen de markt nauwlettend in de gaten houden en daarnaar handelen.”

USDD wordt vandaag verhandeld rond de 98 cent. Ondanks zorgen over een herhaling van het Terra drama, zeggen experts dat dit waarschijnlijk niet het geval is, aangezien USDD veel kleiner is en dus nog niet zo veel gebruikt wordt door mensen die willen beleggen in cryptocurrency

TerraUSD

USDD werd begin mei gelanceerd, dagen voordat terraUSD onder de $ 1 begon te tuimelen. In plaats van op stapels contant geld en andere contante activa te zitten, voert USDD een complex algoritme uit – gecombineerd met een gerelateerd token genaamd Tron ​​– om een ​​één-op-één koppeling aan de dollar te behouden. 

Als dat bekend klinkt, komt dat omdat terraUSD op vrijwel dezelfde manier werkte, waarbij eenheden van de token en een zustermunt genaamd Luna werden gemaakt en vernietigd, om alzo het aanbod aan terraUSD op te drijven of in te krimpen naargelang veel of weinig vraag naar de stablecoin was. Op deze manier zouden er geen reserves moeten zijn om de stablecoin te ondersteunen. Een andere overeenkomst die USDD deelt met Terra is dat het een aanzienlijke wallet van andere digitale tokens heeft verzameld om de prijs te helpen verhogen voor het geval beleggers zich massaal terugtrekken. 

Terra kocht voor miljarden dollars aan crypto in een poging om zijn stablecoin overeind te houden, een zet die uiteindelijk zinloos bleek. USDD's gebruik van crypto als reserves stelt het bloot aan “vergelijkbare risico's als Terra”, zegt Monsur Hussain, senior directeur van financiële instellingen bij Fitch Ratings. “Crypto's zijn over het algemeen prijsgecorreleerd in tijden van onrust”, voegde hij eraan toe. 


Laatste artikels over Finance


Kosten van boodschappen binnen een jaar flink omhoog

10 augustus 2022

Dat we meer zijn gaan betalen voor alles is inmiddels wel algemeen bekend. Toch zijn de cijfers van de prijsstijging nogal schokkend te noemen.
Lees meer


Bedrijven maken veel winst en de consument is het slachtoffer

09 augustus 2022

Overal hebben we te maken met hoge prijzen voor de grondstoffen en ook de kosten van de energierekeningen gaan door het dak.
Lees meer


Waarom alles vertraging lijkt op te lopen

04 augustus 2022

Je hebt het vast zelf al meegemaakt, of toch op zijn minst iemand in je nabije vriendenkring horen zeggen…
Lees meer


Bill Gates investeert in 'schone' airconditioners

04 augustus 2022

Airconditioning wordt steeds populairder, zo ook in Nederland. Omdat we steeds vaker te maken krijgen met tropische hitte, kiezen meer mensen ervoor om hun huizen af te koelen met airconditioners.
Lees meer


Zoveel geld in de e-sports wereld - Hoe kan dat?

01 augustus 2022

Tegenwoordig zal iedereen wel vast al eens gehoord hebben van de zogenaamde e-sports. Over het feit of je dit een echte sport kunt noemen, valt te discussiëren.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken