Je bent hier: Home > Nieuws > Ministerie van Financiën start Slim in Crypto campagne

Ministerie van Financiën start Slim in Crypto campagne

Ministerie van Financiën start Slim in Crypto campagne

05 september 2022 - door Redactie

Heel wat jongeren storten zich in de wereld van cryptomunten, zonder zich bewust te zijn van de risico's. Een nieuwe campagne moet jongeren nu beter informeren.

Cryptocurrency is enorm populair onder jonge mensen. Op sociale media pakken influencers uit met tips en de snel bewegende koersen trekken beleggers aan die hopen veel geld te kunnen verdienen. In de realiteit zijn er echter ook veel mensen die geld verliezen, zeker in de afgelopen maanden. De koersen van crypto's staan namelijk stevig onder druk en de verliezen lopen dan ook op.

Het Ministerie van Financiën wil Nederlandse jongeren tussen 13 en 25 jaar nu op een even flitsende manier inlichten over de risico's van cryptomunten kopen. De influencers op sociale media vertellen meestal niets over deze risico's aan hun volgers. Goede en betrouwbare informatie is niet altijd even zichtbaar als de content van de zogenaamde finfluencers.

Gebrekkig toezicht

Crypto exchanges die in Nederland actief zijn moeten zich registreren bij de DNB, waardoor er toezicht is op de geldstromen. Witwassen wordt zo onmogelijk gemaakt. Andere regels zijn er echter nog niet. Dat betekent dat er vrij reclame kan gemaakt worden, die mogelijk alles te positief voorstelt. Hierdoor kan het voorvallen dat de exchanges niet handelen in het belang van de klant. 

Bewustwording

De campagne wil jonge mensen bewust laten worden van de risico's van crypto exchanges en cryptomunten. Veelbelovende projecten zoals Terra klapten eerder dit jaar in mekaar, waarbij miljarden in rook opgingen. Wie in crypto wil investeren doet dit dus best met geld dat hij of zij kan missen.


Laatste artikels over Beleggen


Belastingdienst hanteert te hoog fictief rendement op beleggingen

08 maart 2023

Volgens de VEB, de Vereniging van Effectenbezitters, is de manier waarop vermogen belast wordt erg oneerlijk.
Lees meer


Waarom beleggen in vastgoed?

04 januari 2023

Op het moment dat je wilt gaan beleggen, zijn er veel verschillende manieren waarop je dit aan kunt gaan pakken. Daarom kan het soms lastig zijn om te weten wat je het beste kunt doen.
Lees meer


Geen interesse voor een zakelijk gebruik van crypto bij veel Nederlandse bedrijven

31 oktober 2022

Uit een onderzoek van Visma Onguard is gebleken dat 38 procent van de Nederlandse bedrijven niet geïnteresseerd is in een zakelijk gebruik van crypto.
Lees meer


Als je wil beleggen

19 oktober 2022

Iedereen die al langer meedraait op de beurs heeft zo zijn of haar trucjes om tot een goed aandeel te komen, maar als je net bent begonnen kun je het gevoel hebben dat je zonder richting aan het bewegen bent.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken