Je bent hier: Home > Nieuws > Geen interesse voor een zakelijk gebruik van crypto bij veel Nederlandse bedrijven

Geen interesse voor een zakelijk gebruik van crypto bij veel Nederlandse bedrijven

Geen interesse voor een zakelijk gebruik van crypto bij veel Nederlandse bedrijven

31 oktober 2022 - door Dylan

Uit een onderzoek van Visma Onguard is gebleken dat 38 procent van de Nederlandse bedrijven niet geïnteresseerd is in een zakelijk gebruik van crypto.

Aan het onderzoek deden in totaal 580 financieel verantwoordelijken en ondernemers mee. Opvallend detail: van de ondervraagden gaf ongeveer 1 op de 3 aan dat ze in de privésferen wel investeren in crypto.

Grote groei en dip op de markt

Dat er geen interesse is in het werken met crypto komt voornamelijk door de groei aan het aantal cryptomunten en de enorme dip waar de cryptomarkt mee te maken heeft op dit moment. Van de bedrijven die meededen aan het onderzoek gaf 21 procent aan dat ze hierdoor voorzichtiger waren geworden met crypto.

Niet bij het bedrijf, maar wel privé

Waar de ondernemers niet van plan zijn om crypto te gaan integreren in hun bedrijf, zijn ze des te geïnteresseerder in de digitale valuta als het gaat om het privégebruik hiervan. Ongeveer 30 procent van de ondervraagden gaf aan wel privé te investeren in crypto, terwijl ze het met hun bedrijf liever blijven vermijden. Tegelijkertijd geeft ruim de helft aan dat ze vinden dat hun bedrijf nog niet genoeg kennis heeft over cryptomunten. Om die reden maken ze er ook nog geen gebruik van.

Geen verantwoordelijkheid

Volgens Visma Onguard is het echter wel verstandig voor bedrijven om zich meer in crypto te verdiepen. Daarbij kunnen de bedrijven de werknemers raadplegen die privé investeren in crypto, aangezien zij al wat meer kennis hebben op dat gebied. Op die manier moet er gekeken worden naar wat crypto voor het bedrijf kan gaan betekenen. Bij de mensen die privé beleggen in crypto is er echter nog weinig enthousiasme. Ze willen namelijk niet verantwoordelijk zijn voor het introduceren van crypto binnen de bedrijven. Een financieel directeur of een eindverantwoordelijke moet volgens 35 procent van de ondervraagden degene zijn die de digitale valuta binnen het bedrijf gaat introduceren.

Lees gratis het meer dan 150 pagina's tellende boek "Bitcoin & crypto uitgelegd".


Laatste artikels over Beleggen


Belastingdienst hanteert te hoog fictief rendement op beleggingen

08 maart 2023

Volgens de VEB, de Vereniging van Effectenbezitters, is de manier waarop vermogen belast wordt erg oneerlijk.
Lees meer


Waarom beleggen in vastgoed?

04 januari 2023

Op het moment dat je wilt gaan beleggen, zijn er veel verschillende manieren waarop je dit aan kunt gaan pakken. Daarom kan het soms lastig zijn om te weten wat je het beste kunt doen.
Lees meer


Als je wil beleggen

19 oktober 2022

Iedereen die al langer meedraait op de beurs heeft zo zijn of haar trucjes om tot een goed aandeel te komen, maar als je net bent begonnen kun je het gevoel hebben dat je zonder richting aan het bewegen bent.
Lees meer


Ministerie van Financiën start Slim in Crypto campagne

05 september 2022

Heel wat jongeren storten zich in de wereld van cryptomunten, zonder zich bewust te zijn van de risico's. Een nieuwe campagne moet jongeren nu beter informeren.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken