Je bent hier: Home > Beleggen > Goud en zilver

Beleggen in goud en zilver

Telkens wanneer er veel onzekerheid heerst, zoals bij de kredietcrisis, grijpen beleggers graag terug naar vaste waarden. Goud, zilver en andere grondstoffen zijn in dat geval vaak een toevluchtsoord. In tegenstelling tot aandelen zullen de grondstoffen steeds een zekere waarde behouden, maar de koersen hiervan kunnen ook wel flink fluctueren.

Goud en zilver worden geprijsd per ons of ounce, wat ongeveer 31 gram is. Zilver is veel goedkoper dan goud en wordt soms wel 'het goud van de armen' genoemd.

Beleggen in fysieke edelmetalen

Je kan in fysiek zilver of goud beleggen door het kopen van munten of baren. Bij het kopen van fysiek goud of zilver moet je van te voren nadenken waar je het gaat bewaren. Je kan dit thuis bewaren in een kluis of een kluis huren bij een bank. Daarnaast bestaan er partijen als BullionVault die het mogelijk maken om via internet snel te beleggen in fysiek goud of zilver. Bij deze aanbieder kan je in feite een stukje van een grote goud-of zilverbaar kopen. Het goud en zilver wordt bewaard in de veiligste kluizen ter wereld.

Speculeren

Wanneer je op korte termijn wil speculeren op de goud of zilverkoers kan je dit doen door middel van CFD's op grondstoffen of door het kopen van aandelen van mijnbedrijven.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken