Je bent hier: Home > Verzekeringen > Bromfietsverzekering > Opzeggen

Bromfietsverzekering opzeggen

Je wilt je bromfietsverzekering opzeggen, maar wat is eigenlijk de opzegtermijn? Hoe moet je dit eigenlijk doen?

Waarom opzeggen?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je je wilt bromfietsverzekering opzeggen. Misschien heb je een andere bromfiets en kies je hiervoor een andere bromfietsverzekering. Of misschien vind je de voorwaarden of premie van een andere bromfietsverzekering beter en wil je daarom je huidige bromfietsverzekering opzeggen.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je jouw bromfietsverzekering wilt stopzetten, omdat je je bromfiets hebt verkocht. Of de verzekeringsmaatschappij heeft de voorwaarden of premie gewijzigd in je nadeel en je wilt liever een andere bromfietsverzekering.

Opzegtermijn bromfietsverzekering

De opzegtermijn bromfietsverzekering wordt bepaald door de reden die je hebt voor het opzeggen bromfietsverzekering. Wilt je je bromfietsverzekering stopzetten omdat je liever een andere bromfietsverzekering wilt? Dan is de opzegtermijn een maand als de contracttermijn van een jaar voorbij is.

Wil je echter een andere bromfietsverzekering omdat de verzekeraar de voorwaarden of de premie heeft gewijzigd? Dan kun je per direct de bromfietsverzekering stoppen. Ook als je je bromfiets hebt verkocht kun je per direct je verzekering opzeggen.

Hoe opzeggen?

Je kunt je bromfietsverzekering opzeggen door een brief te schrijven naar de verzekeringsmaatschappij. De meeste verzekeraars willen het liefst dat je dit aangetekend doet. Op deze manier kun je alle soorten verzekering opzeggen.


Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl