Je bent hier: Home > Verzekeringen > Lijfrenteverzekering

Lijfrenteverzekering

Vooral ondernemers kiezen voor een aanvulling op het pensioen. Iemand in loondienst krijgt vanaf het moment dat hij de pensioensleeftijd heeft behaald een pensioen. Als ondernemer krijg je echter enkel een AOW. Om ervoor te zorgen dat je ook een pensioen krijgt, kun je een pensioensverzekering afsluiten in de vorm van een lijfrenteverzekering. Dit is een levensverzekering waarbij je lijfrentekapitaal opbouwt. Je betaalt dan bijvoorbeeld periodiek een premie: maandelijks of jaarlijks stort je geld. Je kan ook in één keer een groot bedrag storten. Je spreekt vervolgens af wanneer dit kapitaal weer wordt uitgekeerd: bijvoorbeeld vanaf 67 jaar maandelijks een bepaald bedrag.

Wat is een ouderdomspensioen?

Het ouderdomspensioen is het inkomen dat ingaat vanaf het moment dat je de pensioensleeftijd hebt bereikt en doorgaat tot je overlijden. Dit pensioen wordt maandelijks uitbetaald. Je kunt er soms voor kiezen om eerder met pensioen te gaan. De hoogte van de uitkering die je dan krijgt wordt lager. Je kunt er ook voor kiezen om later met pensioen te gaan, waardoor de uitkering hoger wordt.

Wat is een nabestaandenpensioen?

Een nabestaandenpensioen keert na je overlijden maandelijks een geldbedrag uit aan je nabestaanden tot een bepaalde leeftijd. Hiermee verzeker je je nabestaanden van een inkomen.

Wat is een partnerpensioen?

Een partnerpensioen keert na je overlijden maandelijks een geldbedrag uit aan je partner. Dit wordt vaak het gehele leven van de partner gedaan.

Wat is een wezenpensioen?

Met een wezenpensioen kun je je kind of kinderen verzekeren van een inkomen als je te overlijden komt. Zij krijgen dan namelijk maandelijks een geldbedrag uitgekeerd van de verzekering. Dit wordt vaak tot een bepaalde leeftijd gedaan.

Wat is een arbeidsongeschiktheidspensioen?

Een arbeidsongeschiktheidspensioen keert een bedrag uit als je arbeidsongeschikt bent. Deze verzekering loopt totdat je de pensioensleeftijd heeft behaald.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken