Je bent hier: Home > Verzekeringen > Zakelijke verzekering

Zakelijke verzekering

Voor ondernemers zijn er veel soorten verzekeringen. Ondernemers lopen veel risico en daarom is het van belang dat ze bepaalde zakelijke verzekeringen afsluiten. Hoe kom je aan inkomsten als je arbeidsongeschikt wordt? En hoe betaal je de schade die je bij een klant veroorzaakt? Tegen dit soort ongemakken kun je je zakelijk verzekeren.

Verschillende zakelijke verzekeringen

Zakelijk verzekeren is in de meeste gevallen niet verplicht. Toch is het verstandig om dit te doen, omdat de kosten anders erg hoog op kunnen lopen. Er zijn veel soorten zakelijke verzekeringen. De meeste ondernemers sluiten in ieder geval een arbeidsongeschiktheidsverzekering, een levensverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering en een rechtsbijstandsverzekering af.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekert je van een inkomen als je arbeidsongeschikt bent. Met een levensverzekering ben je verzekerd van een pensioen als je stopt met je bedrijf. Eventuele schade aan derden die je veroorzaakt, wordt vergoed door een aansprakelijkheidsverzekering. Een rechtsbijstandsverzekering dekt de kosten van eventuele juridische hulp die je nodig hebt.

Er zijn echter meer zakelijk verzekeringen voor grotere ondernemers. Deze zakelijke verzekeringen zijn er voor bedrijven die zijn gehuisvest of ondernemers die personeel in dienst hebben. Hieronder vallen de opstalverzekering, de goederen- en inventarisverzekering, de brandverzekering, de computerverzekering, de transportverzekering, de kredietverzekering en de bedrijfsschade en/of machinebreukverzekering.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken