Je bent hier: Home > Verzekeringen > Kostbaarhedenverzekering

Kostbaarhedenverzekering

Je hebt thuis een aantal kostbare schilderijen en een paar mooie sieraden liggen. Je hebt een inboedelverzekering afgesloten, maar deze kostbaarheden worden hierdoor niet gedekt. Toch wil je deze kostbaarheden wel verzekeren. Je kunt er dan voor kiezen om een kostbaarheden verzekering af te sluiten.

Waarom afsluiten?

Als je veel dingen van waarde hebt in je huis, is het natuurlijk zonde als dit beschadigd, vernietigd of gestolen wordt. Als een duur en uniek schilderij wordt gestolen, dan kan je hier van de verzekering een vergoeding voor krijgen.

Dekking

Een kostbaarhedenverzekering vergoedt diefstal, beschadiging, verlies en vermissing van kostbaarheden. Er wordt eerst gekeken of de kostbaarheden gerepareerd kunnen worden. Dan zullen de herstelkosten door de verzekeraar worden vergoed.

Als dit niet het geval is, keert de verzekeraar een vergoeding uit. Dit is de nieuwwaarde van de kostbaarheden als de kostbaarheden nieuw zijn. Als ze ouder zijn, vergoedt de verzekeraar meestal de dagwaarde. Het kan ook zijn dat de verzekeraar het bedrag vergoed dat de kostbaarheden nog waard zijn na de opgelopen schade.

Bij de meeste verzekeraars geldt wel dat er alleen een vergoeding wordt uitgekeerd als er geen sprake is van roekeloos of onverantwoord gedrag. Als je bijvoorbeeld een kop koffie over je laptop laat vallen, zal dit meestal niet worden vergoed. Ook bij slijtage door dagelijks gebruik, een gebrek van de producent of catastroferisico wordt er geen vergoeding uitgekeerd.

Premie

De hoogte van de premie van de kostbaarheden verzekering hangt voornamelijk af het soort kostbaarheid dat je wilt verzekeren. Daarnaast is ook de verzekerde waarde waarvoor je deze kostbaarheid wilt verzekeren van belang.

Vergelijken

Je wilt natuurlijk de beste en goedkoopste kostbaarhedenverzekering. Door kostbaarheden verzekeringen te vergelijken kun je hier achter komen. Je voert je gegevens en wensen in op de website van de verzekeraar en zo kan je premies gaan vergelijken.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken