Je bent hier: Home > Nieuws > Een nieuwe smartphone kopen

Een nieuwe smartphone kopen

Een nieuwe smartphone kopen

13 mei 2018 - door Redactie

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Vrijwel iedere volwassene heeft een mobieltje.

Je kunt zo’n smartphone zelf aanschaffen of je kunt een toestel uitzoeken als je een nieuw abonnement afsluit. Het is niet zo dat je het toestel dan gratis krijgt. De aanbieder mag dit dan ook niet op die manier in een advertentie of op de website vermelden. Je betaalt de smartphone immers doordat je hier maandelijks iets op aflost via het abonnementsgeld. De rechter heeft hier in 2018 een duidelijke uitspraak over gedaan.

Een abonnement met telefoon is een langlopende financiële verplichting

Sinds vorig jaar is het verplicht dat een telefoonabonnement met toestel van meer dan 250 euro wordt geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) in Tiel. Dit wordt namelijk gezien als een langlopende financiële verplichting.

Als je kiest voor een abonnement met hoge maandlasten, dan kan dit gevolgen hebben als je een lening of hypotheek aanvraagt. De bank of kredietverstrekker kan de conclusie trekken dat het niet verantwoord is om je geld te lenen tot het bedrag dat je wilt en daarom je aanvraag afwijzen. Daarom is het belangrijk om bij het aangaan van een abonnement te bekijken wat wenselijk of noodzakelijk is.

Heb je echt het nieuwste toestel nodig waarvoor je 800 euro of meer moet betalen via je abonnement of kun je ook met een wat ouder type uit de voeten? En wil je dit via je abonnement regelen of koop je het toestel liever zelf zodat je geen BKR-registratie krijgt? Weeg dit goed af voordat je een verplichting bij een telecomaanbieder aangaat.

Hoe lang gaat een smartphone mee?

Sommige mensen willen het liefst ieder jaar een nieuwe smartphone. Maar is dat wel nodig? Gebruik je alle nieuwe snufjes op het nieuwste model van je favoriete merk wel? Als het antwoord op die laatste vraag nee is, dan kun je in de meeste gevallen best wat langer met een mobiele telefoon doen. Twee tot drie jaar gaan ze sowieso wel mee als je er normaal mee omgaat.

Als de batterij ‘lui’ wordt kun je eventueel overwegen om die te laten vervangen. Door langer met je telefoon te doen kun je een sim only abonnement afsluiten dat natuurlijk veel voordeliger is dan een abonnement inclusief smartphone.

Finst

Laatste artikels over Telecom


Smartphones kunnen steeds meer, maar waar houdt het op?

19 juli 2019

Van opvouwbare schermen tot meerdere camera´s, van draadloos opladen tot gezichtsherkenning: smartphones brengen ook dit jaar waar de meest verbazingwekkende modellen op de markt. Tegelijkertijd worden smartphones een stuk duurder. Het roept de vraag op hoever smartphonefabrikanten willen gaan met hun constante drang tot innovatie.


Welk smartphone abonnement past bij mij?

06 juli 2018

Als je een nieuw abonnement voor je smartphone wilt afsluiten dan raak je al snel de weg kwijt in de tientallen aanbiedingen. Het is verstandig om even goed na te denken en niet zomaar voor de eerste de beste deal te gaan.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl