Je bent hier: Home > Nieuws > Welk smartphone abonnement past bij mij?

Welk smartphone abonnement past bij mij?

Welk smartphone abonnement past bij mij?

06 juli 2018 - door Redactie

Als je een nieuw abonnement voor je smartphone wilt afsluiten dan raak je al snel de weg kwijt in de tientallen aanbiedingen. Het is verstandig om even goed na te denken en niet zomaar voor de eerste de beste deal te gaan.

Je kunt namelijk veel geld besparen door een smartphone abonnement te kiezen dat past bij je belgedrag en internetgebruik. Het is in veel gevallen helemaal niet nodig om het duurste abonnement te nemen, want veel mensen gebruiken veel minder data en belminuten dan ze misschien denken.

Doorgaans kan je kiezen om een smartphone bij een abonnement te krijgen of om te vergelijken op sim only abonnementen, waarbij je dus zelf al een smartphone hebt gekocht.

Waarvoor gebruik je je smartphone?

Als je je smartphone eigenlijk alleen maar gebruikt om bereikbaar te zijn en om onderweg zo af en toe een kort telefoontje te kunnen plegen dan heb je heus geen heavy use abonnement nodig. Zelfs als je onderweg in de trein met een vriendin zit te appen of even het weer op je eindbestemming checkt zal dat geen gigabytes aan dataverkeer kosten. Het wordt wat anders als je onderweg een video bekijkt of twee uur achter elkaar online bent voor je werk. Bedenk dus voordat je een abonnement neemt waar je je telefoon voor gebruikt en hoe vaak dat gebeurt.

Belminuten, nodig of niet?

Steeds meer abonnementen hebben een optie met onbeperkt bellen. Bellen op de traditionele manier raakt steeds meer uit de mode, vooral met vrienden en familie. Je kunt ook bellen via diensten als Whatsapp. Dit gaat van je databundel af en is vaak goedkoper dan belminuten. Daarom bieden providers onbeperkt bellen aan voor een relatief laag bedrag. Als je daarvoor kiest kun je eventueel ook overwegen om je vaste telefoonlijn op te zeggen. Maar als je die wilt houden omdat je niet afhankelijk wilt zijn van je mobiele telefoon in noodgevallen dan kun je natuurlijk ook een abonnement voor je vaste lijn nemen zonder gratis belminuten, dat scheelt soms ruim 10 euro per maand.

Goed afwegen kan veel geld schelen

Het kan veel geld schelen als je een abonnement kiest dat goed bij je bel- en internetgedrag past. Vaak is het voordeliger om een abonnement voor een langere termijn af te sluiten. Als je tevreden bent over je provider kun je dus ook kiezen voor een abonnement voor 1 of 2 jaar. Voordeel is dat je er dan ook voorlopig niet meer naar om hoeft te kijken.

Finst

Laatste artikels over Telecom


Smartphones kunnen steeds meer, maar waar houdt het op?

19 juli 2019

Van opvouwbare schermen tot meerdere camera´s, van draadloos opladen tot gezichtsherkenning: smartphones brengen ook dit jaar waar de meest verbazingwekkende modellen op de markt. Tegelijkertijd worden smartphones een stuk duurder. Het roept de vraag op hoever smartphonefabrikanten willen gaan met hun constante drang tot innovatie.


Een nieuwe smartphone kopen

13 mei 2018

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Vrijwel iedere volwassene heeft een mobieltje.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl