Je bent hier: Home > Nieuws > Smartphones kunnen steeds meer, maar waar houdt het op?

Smartphones kunnen steeds meer, maar waar houdt het op?

Smartphones kunnen steeds meer, maar waar houdt het op?

19 juli 2019 - door Redactie

Van opvouwbare schermen tot meerdere camera´s, van draadloos opladen tot gezichtsherkenning: smartphones brengen ook dit jaar waar de meest verbazingwekkende modellen op de markt. Tegelijkertijd worden smartphones een stuk duurder. Het roept de vraag op hoever smartphonefabrikanten willen gaan met hun constante drang tot innovatie.

Een aantal voorbeelden van wat er dit jaar al op de markt kwam en van wat we nog kunnen verwachten. De OnePlus 7 Pro en de Oppo Reno 10x Zoom kwamen allebei uit met uitschuifbare selfiecamera's, die er prachtig uitzien maar waarvan nog moet blijken hoe kwetsbaar ze zijn. De Samsung Galaxy S10+ heeft twee selfiecamera's en drie camera's aan de achterkant, en daarnaast de mogelijkheid om via gezichtsherkenning of een 3D-vingerafdruk het scherm te ontgrendelen. Huawei kwam met een camera met maar liefst 10x optische zoom en verder kondigden smartphonemerken LG, Royole en Samsung allemaal aan met opvouwbare beeldschermen te komen.

smartphone1.jpg

Bron: Pexels

Verder is er altijd nog de eeuwigdurende strijd om wie het snelste internet (5G momenteel), de "slimste" smartphone of langste batterijduur of het grootste werkgeheugen in zijn smartphone weet te krijgen, en ondertussen moet het er uiteraard allemaal nog piekfijn uitzien. Ondertussen schieten de prijskaartjes van smartphones ook de lucht in, en het roept de vraag op of de klant deze voortdurende strijd tussen smartphonefabrikanten wel moet willen. Want waar houdt deze voortdenderende trein van innovatie op? En naast het feit dat smartphones steeds duurder worden, wat voor nadelen zitten er meer aan het feit dat smartphones steeds meer kunnen?

telecom.jpg

Bron: Pexels

Allereerst wordt de nood met de supermodellen van tegenwoordig steeds hoger om goede telefoonverzekeringen af te sluiten. Tegen diefstal, tegen schade, noem het maar op: als je een verzekering voor je laptop of auto moet afsluiten, waaorm dan niet ook voor je smartphone, die in het geval van de laptop haast hetzelfde kost (en kan)?

Zo'n verzekering is natuurlijk een voordeel, maar wat wel een groeiend probleem wordt is dat mensen met mindere budgetten of oudere generaties die moeite hebben technologie te begrijpen afhaken in de race op een nieuwe smartphone. Een goede smartphone, waarop alle nieuwe applicaties goed draaien, wordt steeds onbetaalbaarder en naast dat de klanten steeds minder snel een smartphone kopen, lijkt het alsof de merken ook een monster creëren wat ze niet begrijpen.

De rel rondom Huawei is hier een perfect voorbeeld van. Aan de ene kant willen Westerse landen en de netwerkaanbieders hun klanten graag het razendsnelle 5G-netwerk kunnen bieden, terwijl op hetzelfde moment deze gloednieuwe technologie in het middelpunt staat van geopolitieke drama's tussen China en de VS. De AIVD moest er in Nederland aan te pas komen om dit telefoonnetwerk van Chinese makelij te beoordelen, en toont aan dat er wereldwijde gevaren aan de voortdurende drang naar betere technologie zitten.

En terwijl we ons druk maken om de nieuwste merken, de scherpste foto's en de mooiste beeldschermen, zouden we ons misschien druk moeten gaan maken om een andere kwestie: hoe ver willen we gaan met onze honger om nieuwe innovatie?

Finst

Laatste artikels over Telecom


Welk smartphone abonnement past bij mij?

06 juli 2018

Als je een nieuw abonnement voor je smartphone wilt afsluiten dan raak je al snel de weg kwijt in de tientallen aanbiedingen. Het is verstandig om even goed na te denken en niet zomaar voor de eerste de beste deal te gaan.


Een nieuwe smartphone kopen

13 mei 2018

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Vrijwel iedere volwassene heeft een mobieltje.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl