Je bent hier: Home > Nieuws > Zelf je hypotheek regelen

Zelf je hypotheek regelen

Zelf je hypotheek regelen

18 juni 2018 - door Redactie

Een hypotheek aanvragen was vroeger een klus voor de deskundige. Veel mensen verdiepten zich er nauwelijks in en lieten het over aan de adviseur.

Zodra die met een kant en klaar pakket kwam werd daar vaak zonder al te veel opmerkingen en vragen mee ingestemd. Het zal wel goed zijn. Veel mensen waren alleen geïnteresseerd in het maandelijks te betalen bedrag en de teruggave van de inkomstenbelasting zodat ze wisten waar ze aan toe waren. Maar tijden veranderen en steeds meer mensen willen zelf inspraak in hun hypotheek.

Online een hypotheek afsluiten, kan dat?

Steeds meer banken en andere hypotheekverstrekkers geven de mogelijkheid om zelf online een hypotheek af te sluiten. Je kunt dan zelfstandig de verschillende mogelijkheden onderzoeken en combineren en zo een hypotheek samenstellen die bij je past. Je moet daarbij natuurlijk wel de nodige kennis van zaken hebben. Als een hypotheek volledig abracadabra voor je is dan is het natuurlijk niet verstandig om het zelf te gaan doen. Je kunt wel kiezen voor een tussenweg als je kennis wellicht niet helemaal toereikend is. Veel banken en ook grote hypotheekadviseurs bieden de mogelijkheid om zelf een hypotheek te regelen en deze vervolgens door een deskundige te laten checken. Je bent dan meestal goedkoper uit dan bij een volledig advies en hebt toch de zekerheid dat iemand met kennis van zaken je hypotheek heeft gecheckt voordat je naar de notaris gaat.

Waar op letten bij een doe het zelf hypotheek?

Het belangrijkste is natuurlijk dat je genoeg geld leent om de woning en de bijkomende kosten te kunnen betalen. De meeste huizen worden verkocht onder de conditie “kosten koper” en dat betekent dat je niet alleen de kale koopprijs moet betalen. Tel alle kosten bij elkaar op en dat is het bedrag waarvoor je hypotheek moet krijgen, tenzij je natuurlijk voor een deel eigen geld kunt inleggen, bijvoorbeeld uit de verkoop van een eerdere woning. Vervolgens kijk je naar het rentepercentage en eventueel voorwaarden voor tussentijds extra aflossen. Vergelijk zeker meerdere aanbieders voordat je een hypotheek kiest. Je kunt ook gerust een combinatie van meerdere hypotheekverstrekkers overwegen, al heeft het voordelen om alles onder één dak te regelen.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.



geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl