Je bent hier: Home > Nieuws > Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

25 november 2019

Uit een onderzoek van De Hypotheker blijkt dat alleenstaanden haast geen betaalbare woningen meer kunnen vinden.

In het onderzoek van De Hypotheker werd uitgegaan van een eenverdiener met een inkomen van 32.700 euro. Deze alleenstaande kan met dit inkomen een woning aankopen tot 150.000 euro, maar deze woningen zijn haast nergens te vinden. In slechts 4,3% van de gevallen is de vraagprijs van een woning lager dan 150.000 euro. Het meeste kans maak je in de provincies Groningen en Zeeland.

Ook voor de tweeverdieners droogt het aanbod stilaan op. Op de website Funda was 38% van de aangeboden woningen goedkoper dan 300.000 euro. Vorig jaar was dat nog in 46% van de gevallen. Het aanbod is in iedere provincie en grote stad gevoelig gedaald.

Voor een modale alleenstaande is het dus haast onmogelijk om uitsluitend een hypothecaire lening te gebruiken om de aankoop van een woning te financieren. Dat wordt alleen mogelijk als de ouders een flink bedrag schenken of bereid zijn om geld uit te lenen. Maar dat zal in de meeste gevallen ook erg moeilijk zijn.

Volgens De Hypotheker is er een taak weggelegd voor de overheid. Er moeten voldoende betaalbare woningen worden bijgebouwd.


Laatste artikels over Leningen


Hypotheek oversluiten zorgt voor grote besparingen

16 januari 2020

Uit een onderzoek van SNS blijkt dat een gemiddelde Nederlandse huizenbezitter maandelijks tot wel 224 euro kan besparen door te kiezen voor een oversluiting van de hypotheek.
Lees meer


Waar moet je op letten bij een persoonlijke lening?

11 december 2019

Wil je extra geld lenen voor een nieuwe badkamer of de aankoop van een auto? Dan kun je een persoonlijke lening aangaan. Maar hoe zit het met de rentes van zulke leningen en met welke andere belangrijke informatie moet je rekening houden?
Lees meer


Duizenden euro's besparen door het oversluiten van een lening

19 juni 2019

Heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waarover je nu veel kosten betaalt? Door het samenvoegen van verschillende afgesloten leningen ben je weer in het bezit van een enkele lening met een gunstig rentetarief en een voordelige looptijd.
Lees meer


Steeds minder hypotheken met betalingsachterstand

18 mei 2019

Op een half jaar tijd daalde het aantal hypotheken met betaalachterstand verder. Sinds 2015 gaat het over zo'n 40.000 mensen die hun achterstand konden wegwerken.
Lees meer
geld lenen kost geld