Je bent hier: Home > Nieuws > Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

25 november 2019

Uit een onderzoek van De Hypotheker blijkt dat alleenstaanden haast geen betaalbare woningen meer kunnen vinden.

In het onderzoek van De Hypotheker werd uitgegaan van een eenverdiener met een inkomen van 32.700 euro. Deze alleenstaande kan met dit inkomen een woning aankopen tot 150.000 euro, maar deze woningen zijn haast nergens te vinden. In slechts 4,3% van de gevallen is de vraagprijs van een woning lager dan 150.000 euro. Het meeste kans maak je in de provincies Groningen en Zeeland.

Ook voor de tweeverdieners droogt het aanbod stilaan op. Op de website Funda was 38% van de aangeboden woningen goedkoper dan 300.000 euro. Vorig jaar was dat nog in 46% van de gevallen. Het aanbod is in iedere provincie en grote stad gevoelig gedaald.

Voor een modale alleenstaande is het dus haast onmogelijk om uitsluitend een hypothecaire lening te gebruiken om de aankoop van een woning te financieren. Dat wordt alleen mogelijk als de ouders een flink bedrag schenken of bereid zijn om geld uit te lenen. Maar dat zal in de meeste gevallen ook erg moeilijk zijn.

Volgens De Hypotheker is er een taak weggelegd voor de overheid. Er moeten voldoende betaalbare woningen worden bijgebouwd.


Laatste artikels over Leningen


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.
Lees meer


Meer jongeren met betalingsproblemen

29 juni 2020

Uit cijfers van het BKR blijkt dat het aantal jongeren met betalingsproblemen de afgelopen vijf jaar met maar liefst 70% is toegenomen.
Lees meer


Langer wachten op goedkeuring hypotheek

04 juni 2020

Het afhandelen van hypotheekaanvragen duurt heel wat langer door de coronacrisis. Soms duurt het zelfs 13 tot 14 werkdagen.
Lees meer


Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

27 mei 2020

Volgens De Hypotheekshop keert de woningmarkt terug naar de normaliteit nu de coronamaatregelen versoepeld zijn.
Lees meer