Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.

Met een negatieve registratie is de kans groot dat je aanvraag namelijk op de ‘nee’ stapel komt. Om erachter te komen of je BKR registratie positief of negatief is kun je het opvragen en vervolgens inzien. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Zo vraag je je BKR registratie op

Je BKR opvragen kan dus zeker handig zijn, zo kun je erachter komen of je positief of negatief in de lijst staat. Heb je een negatieve registratie? Kies dan voor BKR registratie verwijderen, waardoor je een nieuwe start kunt maken. Het opvragen van je BKR toetsing begint door naar de website van het BKR te gaan. Dit is gratis en zal maximaal 10 minuten in beslag nemen. Op de site van het Bureau Krediet Registratie moet je vervolgens een account aanmaken. Je hebt hierbij je rekeninggegevens nodig om jezelf te kunnen identificeren. Na een paar minuten zul je online inzage krijgen in je kredietgegevens, wat je BKR overzicht is. Het kan overigens ook per post gestuurd worden, maar dit kost geld.

Zo zie je je BKR registratie in

Inmiddels heb je dus je BKR overzicht in handen, maar mogelijk snap je er weinig van. Gelukkig valt het in principe best mee. Je registratie bestaat namelijk uit alle afgesloten leningen die meer dan een maand duurden en meer dan 250 euro kostten. Hierbij kun je onder meer denken aan persoonlijke leningen, telefoonabonnementen, creditcards, et cetera. Schuld bij de Belastingdienst, het CJIB of je zorgverzekeraar worden dus niet geregistreerd. Daarentegen zullen er wel een aantal gegevens staan op het formulier. Dit zijn je NAW gegevens en je geboortedatum, maar ook het type lening dat je hebt afgesloten. Daarnaast zal je contractnummer, de hoogte van het geleende bedrag en de looptijd van je lening vermeld worden in de registratie.


Laatste artikels over Leningen


Einde in zicht voor lage leenrentes?

03 juni 2021

Volgens vergelijkingswebsite Geld.nl is er mogelijk een einde gekomen aan de daling van de leenrentes.
Lees meer


Is zakelijke rente aftrekbaar?

22 mei 2021

Bij een zakelijke lening speelt de rente een belangrijke rol. Het is in feite een kostenpost die ten laste gaat van de winst. Hetzelfde geldt voor de afsluitprovisie die eenmalig betaald dient te worden.
Lees meer


Lenen in lastige tijden

18 mei 2021

Lenen in barre tijden. De coronapandemie is nog niet voorbij ofschoon de hoop dat het per juli 2021 beter wordt. Er wordt volop gevaccineerd om het virus in te dammen.
Lees meer


Is een mkb-bank een oplossing voor kredieten aan kleine ondernemers?

13 mei 2021

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken is niet enthousiast om een nieuwe nichebank op te richten die zich focust op het MKB.
Lees meer


Rekennorm bepaalt leningbedrag

21 april 2021

Wie kent het spreekwoord 'het is beter een andermans hemd dan geen'? Het is een gezegde uit de oude doos wat aangeeft dat je beter kunt lenen dan iets niet hebben.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken