Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.

Met een negatieve registratie is de kans groot dat je aanvraag namelijk op de ‘nee’ stapel komt. Om erachter te komen of je BKR registratie positief of negatief is kun je het opvragen en vervolgens inzien. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Zo vraag je je BKR registratie op

Je BKR opvragen kan dus zeker handig zijn, zo kun je erachter komen of je positief of negatief in de lijst staat. Heb je een negatieve registratie? Kies dan voor BKR registratie verwijderen, waardoor je een nieuwe start kunt maken. Het opvragen van je BKR toetsing begint door naar de website van het BKR te gaan. Dit is gratis en zal maximaal 10 minuten in beslag nemen. Op de site van het Bureau Krediet Registratie moet je vervolgens een account aanmaken. Je hebt hierbij je rekeninggegevens nodig om jezelf te kunnen identificeren. Na een paar minuten zul je online inzage krijgen in je kredietgegevens, wat je BKR overzicht is. Het kan overigens ook per post gestuurd worden, maar dit kost geld.

Zo zie je je BKR registratie in

Inmiddels heb je dus je BKR overzicht in handen, maar mogelijk snap je er weinig van. Gelukkig valt het in principe best mee. Je registratie bestaat namelijk uit alle afgesloten leningen die meer dan een maand duurden en meer dan 250 euro kostten. Hierbij kun je onder meer denken aan persoonlijke leningen, telefoonabonnementen, creditcards, et cetera. Schuld bij de Belastingdienst, het CJIB of je zorgverzekeraar worden dus niet geregistreerd. Daarentegen zullen er wel een aantal gegevens staan op het formulier. Dit zijn je NAW gegevens en je geboortedatum, maar ook het type lening dat je hebt afgesloten. Daarnaast zal je contractnummer, de hoogte van het geleende bedrag en de looptijd van je lening vermeld worden in de registratie.


Laatste artikels over Leningen


Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

29 september 2020

We doen het allemaal wel eens; op Funda scrollen voor ons plezier. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat we met z’n allen gemiddeld 7 keer in ons leven verhuizen.
Lees meer


Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

25 september 2020

Of je je wagenpark gaat uitbreiden of een bedrijfswagen moet vervangen, de beste prijs krijgen is voor jou als ondernemer belangrijk. Maar wat is die beste prijs? 
Lees meer


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Meer jongeren met betalingsproblemen

29 juni 2020

Uit cijfers van het BKR blijkt dat het aantal jongeren met betalingsproblemen de afgelopen vijf jaar met maar liefst 70% is toegenomen.
Lees meer