Je bent hier: Home > Nieuws > Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020 - door Redactie

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.

Met een negatieve registratie is de kans groot dat je aanvraag namelijk op de ‘nee’ stapel komt. Om erachter te komen of je BKR registratie positief of negatief is kun je het opvragen en vervolgens inzien. Hoe je dit doet lees je hieronder.

Zo vraag je je BKR registratie op

Je BKR opvragen kan dus zeker handig zijn, zo kun je erachter komen of je positief of negatief in de lijst staat. Heb je een negatieve registratie? Kies dan voor BKR registratie verwijderen, waardoor je een nieuwe start kunt maken. Het opvragen van je BKR toetsing begint door naar de website van het BKR te gaan. Dit is gratis en zal maximaal 10 minuten in beslag nemen. Op de site van het Bureau Krediet Registratie moet je vervolgens een account aanmaken. Je hebt hierbij je rekeninggegevens nodig om jezelf te kunnen identificeren. Na een paar minuten zul je online inzage krijgen in je kredietgegevens, wat je BKR overzicht is. Het kan overigens ook per post gestuurd worden, maar dit kost geld.

Zo zie je je BKR registratie in

Inmiddels heb je dus je BKR overzicht in handen, maar mogelijk snap je er weinig van. Gelukkig valt het in principe best mee. Je registratie bestaat namelijk uit alle afgesloten leningen die meer dan een maand duurden en meer dan 250 euro kostten. Hierbij kun je onder meer denken aan persoonlijke leningen, telefoonabonnementen, creditcards, et cetera. Schuld bij de Belastingdienst, het CJIB of je zorgverzekeraar worden dus niet geregistreerd. Daarentegen zullen er wel een aantal gegevens staan op het formulier. Dit zijn je NAW gegevens en je geboortedatum, maar ook het type lening dat je hebt afgesloten. Daarnaast zal je contractnummer, de hoogte van het geleende bedrag en de looptijd van je lening vermeld worden in de registratie.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl