Je bent hier: Home > Nieuws > Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

25 september 2020

Of je je wagenpark gaat uitbreiden of een bedrijfswagen moet vervangen, de beste prijs krijgen is voor jou als ondernemer belangrijk. Maar wat is die beste prijs? 

Ga je dan alleen voor de goedkoopste prijs of zijn de randvoorwaarden voor jou en je bedrijf misschien wel belangrijker? De beste prijs is dus afhankelijk van jouw bedrijf en jouw wensen.

Een leaseauto klinkt heel gewoon en is tegenwoordig erg populair. Niet alleen zakelijk maar ook privé is het leasen van een auto (in plaats van kopen) een goede optie om over na te denken. Maar wat zijn nu de verschillen tussen de soorten lease en wat is voor jouw situatie de beste oplossing.

Welke lease constructie past bij jou?

Als je een nieuwe (bedrijfs)auto nodig hebt, zijn er diverse opties. Je kunt er gewoon een gaan kopen maar in de huidige tijd is investeren in een bedrijfswagen niet altijd de slimste optie. Een bedrijfswagen leasen ligt dan misschien meer voor de hand. Bij lease hoef je geen grote investeringen te doen, terwijl je wel profiteert van de gemakken van een nieuwe bedrijfswagen. Zo kun je de kleur kiezen die bij je bedrijf past, geniet je van de laatste moderne snufjes en is het goed voor de uitstraling van je bedrijf.

Bij een financial lease is de bedrijfswagen na de leasetermijn jouw eigendom. Daarbij kun je de btw terugvorderen en de lasten van verzekering en onderhoud bij je bedrijf onderbrengen. Ben je een startende ondernemer of hou je gewoon van precies weten waar je aan toe bent, dan is operational lease een voor de hand liggende optie. Hierin zijn verzekering, onderhoud en reparatie meegenomen. Zo weet je precies welk bedrag je per maand betaald en hoef je alleen rekening te houden met de brandstof.

Heb je een tijdelijke uitbreiding van het wagenpark nodig of wil je als opstartende ondernemer niet direct aan een lange termijn vastzitten, dan is shortlease misschien een goede keuze. Zo heb je snel een auto maar ben je niet voor jaren aan een leasecontract gebonden.

De grootste verschillen

Op nummer één van de verschillen staat dat je bij financial lease na afloop van het contract eigenaar bent van de auto en bij private lease niet. Daarbij kun je vooraf of achteraf een extra bedrag betalen waardoor je maandlasten lager zijn.

Op nummer twee van de verschillen staat in- of exclusief de verzekering en onderhoud. Bij private lease heb je een all-in bedrag en bij financial lease regel je dus zelf de verzekering, het onderhoud en eventuele reparatiekosten.

In gesprek voor de beste bedrijfswagen deals

Om een goede deal te sluiten, moet je dus eerst heel wat weten. Weten wat de beste optie en de beste prijs is, dit is dus best tijdrovend. Een goede partner/adviseur kiezen kan je veel werk en dus tijd besparen en weet beter welke opties er allemaal zijn. Hoeveel kilometers denk je te gaan rijden? Is een 3-jarig of 4-jarig contract beter en welke bedrijfswagen is voor jouw gebruik het zuinigst of meest waardevast. Moet je rekening houden met bijtelling en heb je recht op  fiscale voordelen in de leasevorm die jij op het oog hebt? Wat heeft jouw bedrijfswagen nodig en wat als deze door wat voor reden dan ook uitvalt? En misschien heb je ook nog wel een voorkeur voor een bepaald merk.

Een gesprek aangaan geeft je meer inzicht. Misschien stelt je adviseur vragen waar jij nog niet over nagedacht had. Zo kom je samen tot de beste deal en weet je na een gesprek waar je aan toe bent.


Laatste artikels over Leningen


Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

14 oktober 2020

Bedrijven doen weinig beroep op de overheidsgarantie voor kredieten. Slechts 10% van het bedrag waarvoor de overheid zich wil garant stellen is nu ontleend.
Lees meer


Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

29 september 2020

We doen het allemaal wel eens; op Funda scrollen voor ons plezier. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat we met z’n allen gemiddeld 7 keer in ons leven verhuizen.
Lees meer


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.
Lees meer