Je bent hier: Home > Nieuws > Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

25 september 2020 - door Redactie

Of je je wagenpark gaat uitbreiden of een bedrijfswagen moet vervangen, de beste prijs krijgen is voor jou als ondernemer belangrijk. Maar wat is die beste prijs? 

Ga je dan alleen voor de goedkoopste prijs of zijn de randvoorwaarden voor jou en je bedrijf misschien wel belangrijker? De beste prijs is dus afhankelijk van jouw bedrijf en jouw wensen.

Een leaseauto klinkt heel gewoon en is tegenwoordig erg populair. Niet alleen zakelijk maar ook privé is het leasen van een auto (in plaats van kopen) een goede optie om over na te denken. Maar wat zijn nu de verschillen tussen de soorten lease en wat is voor jouw situatie de beste oplossing.

Welke lease constructie past bij jou?

Als je een nieuwe (bedrijfs)auto nodig hebt, zijn er diverse opties. Je kunt er gewoon een gaan kopen maar in de huidige tijd is investeren in een bedrijfswagen niet altijd de slimste optie. Een bedrijfswagen leasen ligt dan misschien meer voor de hand. Bij lease hoef je geen grote investeringen te doen, terwijl je wel profiteert van de gemakken van een nieuwe bedrijfswagen. Zo kun je de kleur kiezen die bij je bedrijf past, geniet je van de laatste moderne snufjes en is het goed voor de uitstraling van je bedrijf.

Bij een financial lease is de bedrijfswagen na de leasetermijn jouw eigendom. Daarbij kun je de btw terugvorderen en de lasten van verzekering en onderhoud bij je bedrijf onderbrengen. Ben je een startende ondernemer of hou je gewoon van precies weten waar je aan toe bent, dan is operational lease een voor de hand liggende optie. Hierin zijn verzekering, onderhoud en reparatie meegenomen. Zo weet je precies welk bedrag je per maand betaald en hoef je alleen rekening te houden met de brandstof.

Heb je een tijdelijke uitbreiding van het wagenpark nodig of wil je als opstartende ondernemer niet direct aan een lange termijn vastzitten, dan is shortlease misschien een goede keuze. Zo heb je snel een auto maar ben je niet voor jaren aan een leasecontract gebonden.

De grootste verschillen

Op nummer één van de verschillen staat dat je bij financial lease na afloop van het contract eigenaar bent van de auto en bij private lease niet. Daarbij kun je vooraf of achteraf een extra bedrag betalen waardoor je maandlasten lager zijn.

Op nummer twee van de verschillen staat in- of exclusief de verzekering en onderhoud. Bij private lease heb je een all-in bedrag en bij financial lease regel je dus zelf de verzekering, het onderhoud en eventuele reparatiekosten.

In gesprek voor de beste bedrijfswagen deals

Om een goede deal te sluiten, moet je dus eerst heel wat weten. Weten wat de beste optie en de beste prijs is, dit is dus best tijdrovend. Een goede partner/adviseur kiezen kan je veel werk en dus tijd besparen en weet beter welke opties er allemaal zijn. Hoeveel kilometers denk je te gaan rijden? Is een 3-jarig of 4-jarig contract beter en welke bedrijfswagen is voor jouw gebruik het zuinigst of meest waardevast. Moet je rekening houden met bijtelling en heb je recht op  fiscale voordelen in de leasevorm die jij op het oog hebt? Wat heeft jouw bedrijfswagen nodig en wat als deze door wat voor reden dan ook uitvalt? En misschien heb je ook nog wel een voorkeur voor een bepaald merk.

Een gesprek aangaan geeft je meer inzicht. Misschien stelt je adviseur vragen waar jij nog niet over nagedacht had. Zo kom je samen tot de beste deal en weet je na een gesprek waar je aan toe bent.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl