Je bent hier: Home > Nieuws > Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

29 september 2020 - door Redactie

We doen het allemaal wel eens; op Funda scrollen voor ons plezier. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat we met z’n allen gemiddeld 7 keer in ons leven verhuizen.

Maar het kopen van een nieuwe woning doen we niet dagelijks. Van alle verhuizingen in Nederland, wonen de meeste mensen 4 keer in hun leven in een koopwoning. Er komt veel kijken bij de aanschaf van een nieuw huis. Logisch dat we hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Ben jij iemand die graag mensen helpt? Spreekt het je aan om dromen te verwezenlijken? Werk je graag in een dynamische sector die constant in beweging is? Dan is het misschien een goed idee eens een kijkje te nemen bij vacatures voor hypotheekadviseurs.

Divers aanbod vacatures hypotheekadviseurs

Wanneer je het aanbod van hypotheekadviseur vacatures bekijkt, kom je veel verschillende vormen tegen. Zo kun je er voor kiezen als franchisenemer aan de slag te gaan onder een bekend label, als freelancer projecten aan te gaan bij een de (groot)banken of in loondienst te werken bij een serviceprovider.

Werken in loondienst geeft vooralsnog de meeste zekerheid en een stabiele maandelijke inkomstenbron. Ook werk je veelal met meer collega’s om je heen, waar je als franchisenemer soms alleen werkt of met een klein team samenwerkt. Een ander voordeel van het werken in loondienst als hypotheekadviseur, is dat de naam van je werkgever veelal klanten aantrekt. Bovendien kun je bij veel verschillende werkgevers terecht. Het beroep van hypotheekadviseur zie je terug bij banken, tussenpersonen en zelfs bij makelaarskantoren.

Werk je liever zelfstandig? Of wil je juist je eigen bedrijf starten? Dan kan je ook als franchisenemer aan de slag gaan. Hier staat vaak wel een grote investering tegenover. Je maakt immers gebruik van de naamsbekendheid en de backoffice van de franchiseorganisatie. Daarnaast kent het werken als franchisenemer de nodige ondernemersrisico’s.

Wat breng je mee?

Een hypotheekadviseur heeft heel wat in zijn mars. Zo heb je volgens de wet op het financieel toezicht verschillende WFT diploma’s nodig. Deze diploma’s maken jou een bevoegd adviseur. Ook ben je verplicht om je te laten bijscholen. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de financiële markt. Dit kun je doen door je in te lezen in diverse vakbladen of door bijscholingen te volgen.

Heb je al ervaring? Dan kun je er voor kiezen om erkend hypotheekadviseur te worden. Hiervoor leg je wel opnieuw examens af. Een goede hypotheekadviseur heeft er zin in zijn klanten van de best mogelijke informatie te voorzien. Je kunt je goed inleven in de wensen van je klant maar bent ook in staat realistisch te blijven. Immers, niet elke wens is haalbaar. Je denkt graag in alternatieven en haalt het onderste uit de kan om voor jouw klanten hun nieuwe droomhuis mogelijk te maken.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl