Je bent hier: Home > Nieuws > Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

29 september 2020

We doen het allemaal wel eens; op Funda scrollen voor ons plezier. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat we met z’n allen gemiddeld 7 keer in ons leven verhuizen.

Maar het kopen van een nieuwe woning doen we niet dagelijks. Van alle verhuizingen in Nederland, wonen de meeste mensen 4 keer in hun leven in een koopwoning. Er komt veel kijken bij de aanschaf van een nieuw huis. Logisch dat we hier wel wat hulp bij kunnen gebruiken.

Ben jij iemand die graag mensen helpt? Spreekt het je aan om dromen te verwezenlijken? Werk je graag in een dynamische sector die constant in beweging is? Dan is het misschien een goed idee eens een kijkje te nemen bij vacatures voor hypotheekadviseurs.

Divers aanbod vacatures hypotheekadviseurs

Wanneer je het aanbod van hypotheekadviseur vacatures bekijkt, kom je veel verschillende vormen tegen. Zo kun je er voor kiezen als franchisenemer aan de slag te gaan onder een bekend label, als freelancer projecten aan te gaan bij een de (groot)banken of in loondienst te werken bij een serviceprovider.

Werken in loondienst geeft vooralsnog de meeste zekerheid en een stabiele maandelijke inkomstenbron. Ook werk je veelal met meer collega’s om je heen, waar je als franchisenemer soms alleen werkt of met een klein team samenwerkt. Een ander voordeel van het werken in loondienst als hypotheekadviseur, is dat de naam van je werkgever veelal klanten aantrekt. Bovendien kun je bij veel verschillende werkgevers terecht. Het beroep van hypotheekadviseur zie je terug bij banken, tussenpersonen en zelfs bij makelaarskantoren.

Werk je liever zelfstandig? Of wil je juist je eigen bedrijf starten? Dan kan je ook als franchisenemer aan de slag gaan. Hier staat vaak wel een grote investering tegenover. Je maakt immers gebruik van de naamsbekendheid en de backoffice van de franchiseorganisatie. Daarnaast kent het werken als franchisenemer de nodige ondernemersrisico’s.

Wat breng je mee?

Een hypotheekadviseur heeft heel wat in zijn mars. Zo heb je volgens de wet op het financieel toezicht verschillende WFT diploma’s nodig. Deze diploma’s maken jou een bevoegd adviseur. Ook ben je verplicht om je te laten bijscholen. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de financiële markt. Dit kun je doen door je in te lezen in diverse vakbladen of door bijscholingen te volgen.

Heb je al ervaring? Dan kun je er voor kiezen om erkend hypotheekadviseur te worden. Hiervoor leg je wel opnieuw examens af. Een goede hypotheekadviseur heeft er zin in zijn klanten van de best mogelijke informatie te voorzien. Je kunt je goed inleven in de wensen van je klant maar bent ook in staat realistisch te blijven. Immers, niet elke wens is haalbaar. Je denkt graag in alternatieven en haalt het onderste uit de kan om voor jouw klanten hun nieuwe droomhuis mogelijk te maken.


Laatste artikels over Leningen


Rekennorm bepaalt leningbedrag

21 april 2021

Wie kent het spreekwoord 'het is beter een andermans hemd dan geen'? Het is een gezegde uit de oude doos wat aangeeft dat je beter kunt lenen dan iets niet hebben.
Lees meer


Lening tijdens corona?

10 april 2021

Het hoeft geen betoog dat bepaalde bedrijven het moeilijk hebben. Geen of te weinig omzet omdat de deuren dicht moeten. De horeca, winkels en evenementenbranche zitten in zwaar weer. Hoe kunnen ze het hoofd boven water houden?
Lees meer


Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

06 april 2021

Uit de derde Corona Monitor van de banken blijkt dat circa 52.000 ondernemers voor ruim 44 miljard euro aan financiering ontvangen hebben.
Lees meer


Verdrievoudiging wanbetalingen verwacht

12 maart 2021

Experian verwacht dat één op de zestien mkb bedrijven binnen anderhalf jaar failliet zal gaan, wat voor meer wanbetalingen zal zorgen.
Lees meer


Ondernemers zoeken naar leningen buiten banksysteem

27 februari 2021

Door de coronacrisis is de toegang van ondernemers tot bankfinanciering heel wat moeilijker geworden.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken