Je bent hier: Home > Nieuws > Tweeverdieners kunnen meer geld lenen voor een huis

Tweeverdieners kunnen meer geld lenen voor een huis

Tweeverdieners kunnen meer geld lenen voor een huis

29 oktober 2020

Vanaf volgend jaar zal een grote groep mensen meer geld kunnen lenen wanneer ze een woning willen kopen.

In januari worden nieuwe regels ingevoerd. Om het maximumbedrag van een hypotheek te bepalen mag een tweede inkomen voortaan voor 90% meetellen. Momenteel is dat nog slechts 80%. Tweeverdieners zullen dus een beetje meer ruimte krijgen en zullen bijgevolg wat meer kunnen lenen.

Verder zullen ook studieschulden minder zwaar doorwegen. De rente op deze leningen is gedaald, waardoor mensen meer ruimte krijgen om extra te lenen. 

Hoewel de maximale hypotheek op deze manier wellicht zal stijgen, wordt het verkrijgen van het hypotheek niet noodzakelijk makkelijker. Banken zullen ook rekening houden met het risico op inkomensverlies, wat door de coronacrisis voor veel mensen heel wat hoger ligt.

In het algemeen is de bestendigheid van het inkomen erg belangrijk. Banken worden dan ook voorzichtiger met het toekennen van leningen aan mensen die in bepaalde sectoren werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zwaar getroffen evenementensector.


Laatste artikels over Leningen


ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

06 september 2021

ABN AMRO bereikte een akkoord met de Consumentenbond over de terugbetaling van te hoge rentes die voor allerlei leningen werden aangerekend.
Lees meer


Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

25 augustus 2021

Je bent ondernemer en wilt graag een huis kopen. Je bent vast niet de enige! Veel ondernemers vragen zich af of een hypotheek voor ondernemers aanvragen in deze roerige tijd wel mogelijk is.
Lees meer


Slim omgaan met je geld als startende ondernemer

28 juli 2021

Niet alleen als particulier neem je financiële beslissingen. Een steeds grotere groep mensen werkt als zelfstandige of als kleine ondernemer.
Lees meer


Dit moet u weten over geld lenen

20 juli 2021

Wilt u een verbouwing financieren met een lening, een nieuwe auto kopen of heeft u wellicht een ander leendoel? Niet iedereen heeft een flinke spaarpot achter de hand.
Lees meer


Studieschuld wordt vaak verzwegen

11 juli 2021

Jonge mensen die een woning willen aankopen en een hypotheek willen aangaan, verzwijgen steeds vaker hun studieschuld.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken