Je bent hier: Home > Nieuws > Tweeverdieners kunnen meer geld lenen voor een huis

Tweeverdieners kunnen meer geld lenen voor een huis

Tweeverdieners kunnen meer geld lenen voor een huis

29 oktober 2020

Vanaf volgend jaar zal een grote groep mensen meer geld kunnen lenen wanneer ze een woning willen kopen.

In januari worden nieuwe regels ingevoerd. Om het maximumbedrag van een hypotheek te bepalen mag een tweede inkomen voortaan voor 90% meetellen. Momenteel is dat nog slechts 80%. Tweeverdieners zullen dus een beetje meer ruimte krijgen en zullen bijgevolg wat meer kunnen lenen.

Verder zullen ook studieschulden minder zwaar doorwegen. De rente op deze leningen is gedaald, waardoor mensen meer ruimte krijgen om extra te lenen. 

Hoewel de maximale hypotheek op deze manier wellicht zal stijgen, wordt het verkrijgen van het hypotheek niet noodzakelijk makkelijker. Banken zullen ook rekening houden met het risico op inkomensverlies, wat door de coronacrisis voor veel mensen heel wat hoger ligt.

In het algemeen is de bestendigheid van het inkomen erg belangrijk. Banken worden dan ook voorzichtiger met het toekennen van leningen aan mensen die in bepaalde sectoren werkzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan de zwaar getroffen evenementensector.


Laatste artikels over Leningen


Volgend jaar een faillissementsgolf in Nederland?

21 november 2020

In de loop van volgend jaar zal het aantal faillissementen in Nederland sterk stijgen. Dat beweren onderzoekers van PwC en de Universiteit Leiden.
Lees meer


Recordjaar voor hypotheekmarkt ondanks corona

13 november 2020

Ondanks de coronacrisis boekte de hypotheekmarkt een totale omzet van 41 miljard euro, een stijging met 26% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.
Lees meer


Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

14 oktober 2020

Bedrijven doen weinig beroep op de overheidsgarantie voor kredieten. Slechts 10% van het bedrag waarvoor de overheid zich wil garant stellen is nu ontleend.
Lees meer


Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

29 september 2020

We doen het allemaal wel eens; op Funda scrollen voor ons plezier. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat we met z’n allen gemiddeld 7 keer in ons leven verhuizen.
Lees meer