Je bent hier: Home > Nieuws > Recordjaar voor hypotheekmarkt ondanks corona

Recordjaar voor hypotheekmarkt ondanks corona

Recordjaar voor hypotheekmarkt ondanks corona

13 november 2020

Ondanks de coronacrisis boekte de hypotheekmarkt een totale omzet van 41 miljard euro, een stijging met 26% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Volgens Joppe Smit van consultancybureau IG&H zijn we in 2020 op weg naar de hoogste hypotheekomzet ooit. "In het vorige kwartaal was er een historisch hoge groei onder de over-en bijsluiters en dit kwartaal gaat de aankoopmarkt naar een recordhoogte", klinkt het.

De verkoopcijfers laten weinig impact zien van de COVID-19 pandemie. Doordat mensen verplicht meer thuis zitten, wordt blijkbaar sneller overwogen om een nieuwe woning te kopen. Enerzijds zorgt de coronacrisis voor wat terughoudendheid bij de mensen die hun inkomen onder druk zien komen te staan. Maar anderzijds lijkt de crisis voor mensen met jobzekerheid net een stimulans te zijn om sneller een grotere woning te kopen.

Een gemiddelde hypotheeklening kwam in het derde kwartaal uit op 342.000 euro, een stijging met 3,4% tegenover dezelfde periode vorig jaar. Het aantal goedgekeurde hypotheken steeg in vergelijking met vorig jaar met 22% naar 120.000. Dit is het hoogste aantal in één kwartaal sinds 2007.

Tegenover het derde kwartaal van 2019 is de huizenprijs gestegen met 8,9%. De gemiddelde woningwaarde bedroeg 355.000 euro.


Laatste artikels over Leningen


ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

06 september 2021

ABN AMRO bereikte een akkoord met de Consumentenbond over de terugbetaling van te hoge rentes die voor allerlei leningen werden aangerekend.
Lees meer


Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

25 augustus 2021

Je bent ondernemer en wilt graag een huis kopen. Je bent vast niet de enige! Veel ondernemers vragen zich af of een hypotheek voor ondernemers aanvragen in deze roerige tijd wel mogelijk is.
Lees meer


Slim omgaan met je geld als startende ondernemer

28 juli 2021

Niet alleen als particulier neem je financiële beslissingen. Een steeds grotere groep mensen werkt als zelfstandige of als kleine ondernemer.
Lees meer


Dit moet u weten over geld lenen

20 juli 2021

Wilt u een verbouwing financieren met een lening, een nieuwe auto kopen of heeft u wellicht een ander leendoel? Niet iedereen heeft een flinke spaarpot achter de hand.
Lees meer


Studieschuld wordt vaak verzwegen

11 juli 2021

Jonge mensen die een woning willen aankopen en een hypotheek willen aangaan, verzwijgen steeds vaker hun studieschuld.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken