Je bent hier: Home > Nieuws > Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

12 januari 2021

Maar liefst 80% van de huizenbezitters in Nederland zou flink kunnen besparen op de maandlasten door de hypotheek te oversluiten.

Nationale-Nederlanden beschikt over een rekentool, de zogenaamde 'Hypotheek OversluitCheck'. Op enkele maanden tijd werd deze tool zo'n 10.000 keren ingevuld en daaruit blijkt dat 82% maandelijks flink kan besparen door te kiezen voor een nieuwe hypotheek.

Door de lage rente betalen mensen met een oude hypotheek al snel tientallen tot honderden euro's teveel per maand. Daarnaast hebben deze mensen al vele aflossingen gedaan, terwijl de waarde van de woning gestegen is. Een nieuwe hypotheek komt zo meteen in een lagere tariefklasse, omdat het risico voor de bank lager ligt.

Ondertussen wordt zo'n vierde van de nieuwe hypotheken afgesloten door mensen die wel in hun woning blijven wonen, maar gewoon hun hypotheek verhuizen naar een andere bank. In 2020 kozen 160.000 huizenbezitters ervoor om hun hypotheek op deze manier te oversluiten. Vergeleken tegenover het totaal aantal lopende hypotheken gaat het echter maar over drie procent. De kans is daarom groot dat heel wat mensen nog flink kunnen besparen op hun maandlasten.

Oversluiten is uiteraard niet gratis. Er zijn kosten voor advies, notaris en taxatie. Daarnaast moet er in veel gevallen ook een boeterente betaald worden. Al deze kosten worden evenwel meegefinancierd in de nieuwe hypotheek. Op die manier kan je meteen profiteren van lagere maandlasten zonder eerst al deze kosten te moeten financieren.


Laatste artikels over Leningen


Dit moet u weten over geld lenen

20 juli 2021

Wilt u een verbouwing financieren met een lening, een nieuwe auto kopen of heeft u wellicht een ander leendoel? Niet iedereen heeft een flinke spaarpot achter de hand.
Lees meer


Studieschuld wordt vaak verzwegen

11 juli 2021

Jonge mensen die een woning willen aankopen en een hypotheek willen aangaan, verzwijgen steeds vaker hun studieschuld.
Lees meer


Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

25 juni 2021

Wil je goedkoop geld lenen? In je zoektocht naar de goedkoopste lening is het belangrijk om leningen te vergelijken.
Lees meer


Coronakredietregeling verlengd tot 31 december

22 juni 2021

De coronakredietregelingen voor ondernemers worden verlengd om het economisch herstel te faciliteren.
Lees meer


Einde in zicht voor lage leenrentes?

03 juni 2021

Volgens vergelijkingswebsite Geld.nl is er mogelijk een einde gekomen aan de daling van de leenrentes.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken