Je bent hier: Home > Nieuws > Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

12 januari 2021

Maar liefst 80% van de huizenbezitters in Nederland zou flink kunnen besparen op de maandlasten door de hypotheek te oversluiten.

Nationale-Nederlanden beschikt over een rekentool, de zogenaamde 'Hypotheek OversluitCheck'. Op enkele maanden tijd werd deze tool zo'n 10.000 keren ingevuld en daaruit blijkt dat 82% maandelijks flink kan besparen door te kiezen voor een nieuwe hypotheek.

Door de lage rente betalen mensen met een oude hypotheek al snel tientallen tot honderden euro's teveel per maand. Daarnaast hebben deze mensen al vele aflossingen gedaan, terwijl de waarde van de woning gestegen is. Een nieuwe hypotheek komt zo meteen in een lagere tariefklasse, omdat het risico voor de bank lager ligt.

Ondertussen wordt zo'n vierde van de nieuwe hypotheken afgesloten door mensen die wel in hun woning blijven wonen, maar gewoon hun hypotheek verhuizen naar een andere bank. In 2020 kozen 160.000 huizenbezitters ervoor om hun hypotheek op deze manier te oversluiten. Vergeleken tegenover het totaal aantal lopende hypotheken gaat het echter maar over drie procent. De kans is daarom groot dat heel wat mensen nog flink kunnen besparen op hun maandlasten.

Oversluiten is uiteraard niet gratis. Er zijn kosten voor advies, notaris en taxatie. Daarnaast moet er in veel gevallen ook een boeterente betaald worden. Al deze kosten worden evenwel meegefinancierd in de nieuwe hypotheek. Op die manier kan je meteen profiteren van lagere maandlasten zonder eerst al deze kosten te moeten financieren.


Laatste artikels over Leningen


Een financiering voor jouw bedrijf

26 januari 2021

Je bent ondernemer met een droom, je wilt vooruit, je wilt groeien. En om dat te bereiken heb je een plan. Maar hoe financier je dat? Waar en bij wie vind je het geld voor jouw plan? Wanneer zeggen ze: ‘ja!’. Wij geven in dit artikel handvatten om ervoor te zorgen dat jouw droom werkelijkheid kan worden.
Lees meer


We leenden vooral voor een nieuwe auto in 2020

20 januari 2021

Uit cijfers van kredietbemiddelaar Becam blijkt dat de vraag naar autoleningen flink gestegen is de afgelopen maanden.
Lees meer


Wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

07 januari 2021

Bij het afsluiten van een lening kijkt de kredietverstrekker bijna altijd in de registers van het Bureau Krediet Registratie. Het bureau registreert alle kredieten die in Nederland worden afgesloten.
Lees meer


Waar moet je op letten bij het nemen van een overbruggingshypotheek

29 december 2020

Je huidige woning staat net te koop en je gaat nu al een huis bezichtigen dat je helemaal ziet zitten. Na een tweede bezichtiging doe je een bod onder voorbehoud van financiering.
Lees meer