Je bent hier: Home > Nieuws > Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

12 januari 2021 - door Redactie

Maar liefst 80% van de huizenbezitters in Nederland zou flink kunnen besparen op de maandlasten door de hypotheek te oversluiten.

Nationale-Nederlanden beschikt over een rekentool, de zogenaamde 'Hypotheek OversluitCheck'. Op enkele maanden tijd werd deze tool zo'n 10.000 keren ingevuld en daaruit blijkt dat 82% maandelijks flink kan besparen door te kiezen voor een nieuwe hypotheek.

Door de lage rente betalen mensen met een oude hypotheek al snel tientallen tot honderden euro's teveel per maand. Daarnaast hebben deze mensen al vele aflossingen gedaan, terwijl de waarde van de woning gestegen is. Een nieuwe hypotheek komt zo meteen in een lagere tariefklasse, omdat het risico voor de bank lager ligt.

Ondertussen wordt zo'n vierde van de nieuwe hypotheken afgesloten door mensen die wel in hun woning blijven wonen, maar gewoon hun hypotheek verhuizen naar een andere bank. In 2020 kozen 160.000 huizenbezitters ervoor om hun hypotheek op deze manier te oversluiten. Vergeleken tegenover het totaal aantal lopende hypotheken gaat het echter maar over drie procent. De kans is daarom groot dat heel wat mensen nog flink kunnen besparen op hun maandlasten.

Oversluiten is uiteraard niet gratis. Er zijn kosten voor advies, notaris en taxatie. Daarnaast moet er in veel gevallen ook een boeterente betaald worden. Al deze kosten worden evenwel meegefinancierd in de nieuwe hypotheek. Op die manier kan je meteen profiteren van lagere maandlasten zonder eerst al deze kosten te moeten financieren.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl