Je bent hier: Home > Nieuws > Lenen in lastige tijden

Lenen in lastige tijden

Lenen in lastige tijden

18 mei 2021 - door Redactie

Lenen in barre tijden. De coronapandemie is nog niet voorbij ofschoon de hoop dat het per juli 2021 beter wordt. Er wordt volop gevaccineerd om het virus in te dammen.

Voor sommige sectoren staat het water boven de lippen. De horeca, evenementenbranche en de retail hebben een dramatische tijd.

Zwart zaad

Ondanks de steunmaatregelen zitten vele zzp’ers en bedrijven op zwart zaad. Dit heeft niets te maken met het winstmodel, maar door de maatregelen die genomen zijn. Geen klanten in de kroeg, geen winkelend publiek, maar op afspraak en dan nog gelimiteerd. Geen podium voor cultuur, muziek en zelfs de musea zijn gesloten tot de zomer.

Toekomst na corona

Zelfstandigen die hun brood verdienen in de getroffen sectoren hebben het zwaar. Mogelijk dat zij op bijstandsniveau een beroep kunnen doen op financiële ondersteuning, maar dat dekt uitsluitend de kosten van levensonderhoud. De meeste zelfstandigen zijn een kei in hun vak. Dat blijft en dat is ook de toekomst. Er komt een tijd ná de corona. De vraag is of met een zakelijke lening een periode overbrugd kan worden.

Waarborgen en vertrouwen

Bij zakelijk geld lenen gelden waarborgen en verwachtingen. Hoe was de omzet voor de coronatijd en is de verwachting dat die situatie zich gaat herhalen. Kan de zelfstandige enige zekerheden bieden bijvoorbeeld in onroerend goed wat in bezit is. Een goede relatie met een geldschieter is in deze situatie essentieel. Er zijn kredietmogelijkheden waarbij de overheid voor een belangrijk gedeelte garant staat voor de aflossing. Kredietverstrekkers rekenen wel een opslag bij kredieten voor bepaalde sectoren.

Rood staan op de bankrekening

Een rekeningcourant zakelijk krediet lijkt het meest voor de hand te liggen om een overbrugging mogelijk te maken. Het geeft lucht voor de zakelijke lasten zodat de activiteiten opgestart kunnen worden als weer het startsein wordt gegeven. Een andere optie is het zogeheten Klein Krediet Corona. Het is een kredietmogelijkheid met gunstige voorwaarden en een garantverklaring van de overheid. Gunstig betekent dat de aflossing pas na 12 maanden start met een gunstige rente van 4 procent.

De Klein Krediet Corona lijkt op de BMBK-regeling. Het verschil is vooral de omvang van de lening en daardoor de doelgroep. Laat je bij een zakelijk krediet goed adviseren door een betrouwbare partner. Bij kredietverlening aan eenmanszaken geldt altijd het BKR-reglement.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl