Je bent hier: Home > Nieuws > Lenen in lastige tijden

Lenen in lastige tijden

Lenen in lastige tijden

18 mei 2021

Lenen in barre tijden. De coronapandemie is nog niet voorbij ofschoon de hoop dat het per juli 2021 beter wordt. Er wordt volop gevaccineerd om het virus in te dammen.

Voor sommige sectoren staat het water boven de lippen. De horeca, evenementenbranche en de retail hebben een dramatische tijd.

Zwart zaad

Ondanks de steunmaatregelen zitten vele zzp’ers en bedrijven op zwart zaad. Dit heeft niets te maken met het winstmodel, maar door de maatregelen die genomen zijn. Geen klanten in de kroeg, geen winkelend publiek, maar op afspraak en dan nog gelimiteerd. Geen podium voor cultuur, muziek en zelfs de musea zijn gesloten tot de zomer.

Toekomst na corona

Zelfstandigen die hun brood verdienen in de getroffen sectoren hebben het zwaar. Mogelijk dat zij op bijstandsniveau een beroep kunnen doen op financiële ondersteuning, maar dat dekt uitsluitend de kosten van levensonderhoud. De meeste zelfstandigen zijn een kei in hun vak. Dat blijft en dat is ook de toekomst. Er komt een tijd ná de corona. De vraag is of met een zakelijke lening een periode overbrugd kan worden.

Waarborgen en vertrouwen

Bij zakelijk geld lenen gelden waarborgen en verwachtingen. Hoe was de omzet voor de coronatijd en is de verwachting dat die situatie zich gaat herhalen. Kan de zelfstandige enige zekerheden bieden bijvoorbeeld in onroerend goed wat in bezit is. Een goede relatie met een geldschieter is in deze situatie essentieel. Er zijn kredietmogelijkheden waarbij de overheid voor een belangrijk gedeelte garant staat voor de aflossing. Kredietverstrekkers rekenen wel een opslag bij kredieten voor bepaalde sectoren.

Rood staan op de bankrekening

Een rekeningcourant zakelijk krediet lijkt het meest voor de hand te liggen om een overbrugging mogelijk te maken. Het geeft lucht voor de zakelijke lasten zodat de activiteiten opgestart kunnen worden als weer het startsein wordt gegeven. Een andere optie is het zogeheten Klein Krediet Corona. Het is een kredietmogelijkheid met gunstige voorwaarden en een garantverklaring van de overheid. Gunstig betekent dat de aflossing pas na 12 maanden start met een gunstige rente van 4 procent.

De Klein Krediet Corona lijkt op de BMBK-regeling. Het verschil is vooral de omvang van de lening en daardoor de doelgroep. Laat je bij een zakelijk krediet goed adviseren door een betrouwbare partner. Bij kredietverlening aan eenmanszaken geldt altijd het BKR-reglement.


Laatste artikels over Leningen


Einde in zicht voor lage leenrentes?

03 juni 2021

Volgens vergelijkingswebsite Geld.nl is er mogelijk een einde gekomen aan de daling van de leenrentes.
Lees meer


Is zakelijke rente aftrekbaar?

22 mei 2021

Bij een zakelijke lening speelt de rente een belangrijke rol. Het is in feite een kostenpost die ten laste gaat van de winst. Hetzelfde geldt voor de afsluitprovisie die eenmalig betaald dient te worden.
Lees meer


Is een mkb-bank een oplossing voor kredieten aan kleine ondernemers?

13 mei 2021

Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken is niet enthousiast om een nieuwe nichebank op te richten die zich focust op het MKB.
Lees meer


Rekennorm bepaalt leningbedrag

21 april 2021

Wie kent het spreekwoord 'het is beter een andermans hemd dan geen'? Het is een gezegde uit de oude doos wat aangeeft dat je beter kunt lenen dan iets niet hebben.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken