Je bent hier: Home > Nieuws > Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

25 juni 2021 - door Redactie

Wil je goedkoop geld lenen? In je zoektocht naar de goedkoopste lening is het belangrijk om leningen te vergelijken.

Er zijn namelijk verschillende aanbieders van geldleningen en het is belangrijk dat je er eentje vindt die bij je persoonlijke én financiële situatie past. Geld lenen doe je meestal met een bepaald doel en het is van belang daar het soort lening op af te stemmen. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die bepalend zijn in hoe goedkoop een lening uitvalt.

Wat bepaalt hoe goedkoop een lening is?

Geld lenen kost geld. Rente is dan ook de grootste factor hoe goedkoop je uit bent. Hoe lager de rente, hoe voordeliger je uit bent. Verder speelt ook de looptijd van een geldlening een belangrijke rol. Hoe korter de looptijd, hoe minder geld je kwijt bent aan het lenen van geld. Kies je voor een lening met een kortere looptijd, dan moet je wel rekening houden met een hogere maandlasten. Uiteraard moet dit wel passen in je uitgavenpatroon. Daarom is het zo belangrijk om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit doe je online of laat je doen door een specialist.

Waarom is leningen vergelijken zo belangrijk?

Leningen vergelijken helpt je om tot een goed besluit te komen. Echter, vergelijk niet alleen op rente en looptijd, maar lees ook de voorwaarden van een persoonlijke lening en doorlopend krediet goed door. Een persoonlijke lening is helaas niet altijd vervroegd boetevrij af te lossen, terwijl dit bij een doorlopend krediet wel het geval is. Bovendien moet je er rekening bij houden dat een doorlopend krediet zich kenmerkt door een variabele rente. Je weet dus nooit helemaal zeker wanneer je de lening volledig hebt afgelost. Kom je er zelf niet uit? Vraag gerust advies aan een onafhankelijk financieel adviseur.

Vind de beste deal voor jouw lening

Wil je goedkoop geld lenen om een bepaald product aan te schaffen, bijvoorbeeld een nieuwe auto? Of zoek je een geldlening om een verbouwing mee te financieren? Vind de beste deal voor jouw lening door de verschillende aanbieders en leningen met elkaar te vergelijken. Ga zorgvuldig te werk en zoek uit bij welke aanbieder je het voordeligst uit bent qua rente, looptijd en soort lening. Neem geen overhaast besluit, maar zorg dat je je goed inleest alvorens je een beslissing neemt. Dit helpt jou om goedkoop, slim en verantwoord geld te lenen.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl