Je bent hier: Home > Nieuws > Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

25 juni 2021

Wil je goedkoop geld lenen? In je zoektocht naar de goedkoopste lening is het belangrijk om leningen te vergelijken.

Er zijn namelijk verschillende aanbieders van geldleningen en het is belangrijk dat je er eentje vindt die bij je persoonlijke én financiële situatie past. Geld lenen doe je meestal met een bepaald doel en het is van belang daar het soort lening op af te stemmen. Daarnaast zijn er nog een aantal factoren die bepalend zijn in hoe goedkoop een lening uitvalt.

Wat bepaalt hoe goedkoop een lening is?

Geld lenen kost geld. Rente is dan ook de grootste factor hoe goedkoop je uit bent. Hoe lager de rente, hoe voordeliger je uit bent. Verder speelt ook de looptijd van een geldlening een belangrijke rol. Hoe korter de looptijd, hoe minder geld je kwijt bent aan het lenen van geld. Kies je voor een lening met een kortere looptijd, dan moet je wel rekening houden met een hogere maandlasten. Uiteraard moet dit wel passen in je uitgavenpatroon. Daarom is het zo belangrijk om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit doe je online of laat je doen door een specialist.

Waarom is leningen vergelijken zo belangrijk?

Leningen vergelijken helpt je om tot een goed besluit te komen. Echter, vergelijk niet alleen op rente en looptijd, maar lees ook de voorwaarden van een persoonlijke lening en doorlopend krediet goed door. Een persoonlijke lening is helaas niet altijd vervroegd boetevrij af te lossen, terwijl dit bij een doorlopend krediet wel het geval is. Bovendien moet je er rekening bij houden dat een doorlopend krediet zich kenmerkt door een variabele rente. Je weet dus nooit helemaal zeker wanneer je de lening volledig hebt afgelost. Kom je er zelf niet uit? Vraag gerust advies aan een onafhankelijk financieel adviseur.

Vind de beste deal voor jouw lening

Wil je goedkoop geld lenen om een bepaald product aan te schaffen, bijvoorbeeld een nieuwe auto? Of zoek je een geldlening om een verbouwing mee te financieren? Vind de beste deal voor jouw lening door de verschillende aanbieders en leningen met elkaar te vergelijken. Ga zorgvuldig te werk en zoek uit bij welke aanbieder je het voordeligst uit bent qua rente, looptijd en soort lening. Neem geen overhaast besluit, maar zorg dat je je goed inleest alvorens je een beslissing neemt. Dit helpt jou om goedkoop, slim en verantwoord geld te lenen.


Laatste artikels over Leningen


ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

06 september 2021

ABN AMRO bereikte een akkoord met de Consumentenbond over de terugbetaling van te hoge rentes die voor allerlei leningen werden aangerekend.
Lees meer


Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

25 augustus 2021

Je bent ondernemer en wilt graag een huis kopen. Je bent vast niet de enige! Veel ondernemers vragen zich af of een hypotheek voor ondernemers aanvragen in deze roerige tijd wel mogelijk is.
Lees meer


Slim omgaan met je geld als startende ondernemer

28 juli 2021

Niet alleen als particulier neem je financiële beslissingen. Een steeds grotere groep mensen werkt als zelfstandige of als kleine ondernemer.
Lees meer


Dit moet u weten over geld lenen

20 juli 2021

Wilt u een verbouwing financieren met een lening, een nieuwe auto kopen of heeft u wellicht een ander leendoel? Niet iedereen heeft een flinke spaarpot achter de hand.
Lees meer


Studieschuld wordt vaak verzwegen

11 juli 2021

Jonge mensen die een woning willen aankopen en een hypotheek willen aangaan, verzwijgen steeds vaker hun studieschuld.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken