Je bent hier: Home > Nieuws > Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

25 augustus 2021 - door Redactie

Je bent ondernemer en wilt graag een huis kopen. Je bent vast niet de enige! Veel ondernemers vragen zich af of een hypotheek voor ondernemers aanvragen in deze roerige tijd wel mogelijk is.

Hoewel het nog maar de vraag is of je jouw droomhuis kunt kopen door de verhitte woningmarkt, vraag je jezelf misschien ook af of jij als ondernemer nog wel een hypotheek kunt krijgen. Gelukkig is het antwoord op deze vraag ja, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg!

Hypotheek aanvragen voor de startende ondernemer

Een hypotheek aanvragen als zelfstandig ondernemer. Je hebt het er maar druk mee. Er zijn kredietverstrekkers, van grootbanken tot kleinere verstrekkers, waar je terecht kunt om een hypotheek aan te vragen als je slechts één jaar onderneemt. Er zijn ook verstrekkers waar je minimaal drie boekjaren moet overleggen om aan hun voorwaarden te voldoen, maar dat geldt dus niet als voorwaarde bij alle verstrekkers.

Ben jij al bekend met NIBC Direct?

Je vraagt je misschien af bij welke kredietverstrekker je terecht kunt, als je nog maar 12 maanden onderneemt. Nou, bij NIBC Direct bijvoorbeeld! Zij vinden, zoals ze het zelf zeggen, ondernemers bazen. Daarom staan zij ook klaar voor ondernemers die korter dan 3 jaar ondernemen. Het is dus al mogelijk om vanaf 12 maanden ondernemen een hypotheek te krijgen bij NIBC Direct. Houd er echter wel rekening mee dat ze de eerste 10 jaar een opslag op de rente rekenen. Dit is 0,30%, maar geldt niet bij NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Deze opslagrente vervalt automatisch na 10 jaar. Mocht je benieuwd zijn naar alle rentetarieven, dan kun je deze bekijken op hun website.

Zorg dat je alle documenten hebt klaarliggen

Een goed begin is het halve werk, zo luidt het gezegde. En dat is ook zeker waar. Als je een hypotheek gaat aanvragen, of dit nu bij NIBC Direct of een andere kredietverstrekker is, moet je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent. Zorg er daarom voor dat je alle documenten alvast hebt klaarliggen. Dat scheelt weer tijd! Als ondernemer ben je verplicht om een IKV (inkomensverklaring voor ondernemers) te overleggen. Dit is een verklaring waaruit jouw gemiddelde inkomen op jaarbasis blijkt, oftewel het toetsinkomen. Dit wordt gebruikt als basis voor het berekenen van de maximale hypotheek.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl