Je bent hier: Home > Nieuws > Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

25 augustus 2021

Je bent ondernemer en wilt graag een huis kopen. Je bent vast niet de enige! Veel ondernemers vragen zich af of een hypotheek voor ondernemers aanvragen in deze roerige tijd wel mogelijk is.

Hoewel het nog maar de vraag is of je jouw droomhuis kunt kopen door de verhitte woningmarkt, vraag je jezelf misschien ook af of jij als ondernemer nog wel een hypotheek kunt krijgen. Gelukkig is het antwoord op deze vraag ja, maar er zijn wel een aantal belangrijke zaken waar je vooraf rekening mee moet houden. In dit artikel helpen we jou alvast een eindje op weg!

Hypotheek aanvragen voor de startende ondernemer

Een hypotheek aanvragen als zelfstandig ondernemer. Je hebt het er maar druk mee. Er zijn kredietverstrekkers, van grootbanken tot kleinere verstrekkers, waar je terecht kunt om een hypotheek aan te vragen als je slechts één jaar onderneemt. Er zijn ook verstrekkers waar je minimaal drie boekjaren moet overleggen om aan hun voorwaarden te voldoen, maar dat geldt dus niet als voorwaarde bij alle verstrekkers.

Ben jij al bekend met NIBC Direct?

Je vraagt je misschien af bij welke kredietverstrekker je terecht kunt, als je nog maar 12 maanden onderneemt. Nou, bij NIBC Direct bijvoorbeeld! Zij vinden, zoals ze het zelf zeggen, ondernemers bazen. Daarom staan zij ook klaar voor ondernemers die korter dan 3 jaar ondernemen. Het is dus al mogelijk om vanaf 12 maanden ondernemen een hypotheek te krijgen bij NIBC Direct. Houd er echter wel rekening mee dat ze de eerste 10 jaar een opslag op de rente rekenen. Dit is 0,30%, maar geldt niet bij NHG (Nationale Hypotheek Garantie). Deze opslagrente vervalt automatisch na 10 jaar. Mocht je benieuwd zijn naar alle rentetarieven, dan kun je deze bekijken op hun website.

Zorg dat je alle documenten hebt klaarliggen

Een goed begin is het halve werk, zo luidt het gezegde. En dat is ook zeker waar. Als je een hypotheek gaat aanvragen, of dit nu bij NIBC Direct of een andere kredietverstrekker is, moet je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent. Zorg er daarom voor dat je alle documenten alvast hebt klaarliggen. Dat scheelt weer tijd! Als ondernemer ben je verplicht om een IKV (inkomensverklaring voor ondernemers) te overleggen. Dit is een verklaring waaruit jouw gemiddelde inkomen op jaarbasis blijkt, oftewel het toetsinkomen. Dit wordt gebruikt als basis voor het berekenen van de maximale hypotheek.


Laatste artikels over Leningen


Koopwoning 20,7% duurder in 1 jaar tijd

13 januari 2022

Uit cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat een koopwoning in het voorbije kwartaal maar liefst 20,7% duurder werd.
Lees meer


Financiële interesse? Verbeter je competenties

10 december 2021

Het is slim om op de hoogte te zijn van financiële zaken, ook al is het niet voor iedereen even interessant.
Lees meer


ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

06 september 2021

ABN AMRO bereikte een akkoord met de Consumentenbond over de terugbetaling van te hoge rentes die voor allerlei leningen werden aangerekend.
Lees meer


Slim omgaan met je geld als startende ondernemer

28 juli 2021

Niet alleen als particulier neem je financiële beslissingen. Een steeds grotere groep mensen werkt als zelfstandige of als kleine ondernemer.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken