Je bent hier: Home > Nieuws > ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

06 september 2021

ABN AMRO bereikte een akkoord met de Consumentenbond over de terugbetaling van te hoge rentes die voor allerlei leningen werden aangerekend.

ABN AMRO heeft in het verleden voor heel wat consumenten een veel te hoge rente aangerekend bij verschillende soorten van leningen. Zo'n 200.000 klanten die een lening met variabele rente hadden werden hierdoor getroffen.

In de voorbije jaren daalde de rente sterk en de bank had deze daling aan de klanten moeten doorrekenen. ABN AMRO deed dit echter niet, waardoor consumenten onterecht een veel te hoge rente betaalden. De klanten betaalden tussen de 50 tot wel 1.750 euro teveel aan rente. ABN AMRO gaat dit nu opnieuw vergoeden in het komende jaar. Dat zal de bank zo'n 250 miljoen euro kosten.

De Consumentenbond voert al sinds december 2020 een onderzoek naar woekkerrentes. Vorige maand raakte al bekend dat de Rabobank zo'n 150.000 klanten gaat vergoeden voor teveel betaalde rente. Volgens de bank ging het over 100 tot 200 euro dat teveel werd betaald, gemeten over een aantal jaren.

De Consumentenbond heeft ook Santander en Vesting Finance gevraagd om over deze praktijken te praten, maar beide instellingen hebben voorlopig nog geen antwoord gegeven.


Laatste artikels over Leningen


Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

25 augustus 2021

Je bent ondernemer en wilt graag een huis kopen. Je bent vast niet de enige! Veel ondernemers vragen zich af of een hypotheek voor ondernemers aanvragen in deze roerige tijd wel mogelijk is.
Lees meer


Slim omgaan met je geld als startende ondernemer

28 juli 2021

Niet alleen als particulier neem je financiële beslissingen. Een steeds grotere groep mensen werkt als zelfstandige of als kleine ondernemer.
Lees meer


Dit moet u weten over geld lenen

20 juli 2021

Wilt u een verbouwing financieren met een lening, een nieuwe auto kopen of heeft u wellicht een ander leendoel? Niet iedereen heeft een flinke spaarpot achter de hand.
Lees meer


Studieschuld wordt vaak verzwegen

11 juli 2021

Jonge mensen die een woning willen aankopen en een hypotheek willen aangaan, verzwijgen steeds vaker hun studieschuld.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken