Je bent hier: Home > Nieuws > Financiële interesse? Verbeter je competenties

Financiële interesse? Verbeter je competenties

Financiële interesse? Verbeter je competenties

10 december 2021

Het is slim om op de hoogte te zijn van financiële zaken, ook al is het niet voor iedereen even interessant.


Door je te verdiepen in financiële zaken kun je jouw kennis uitbreiden en zo je competenties verbeteren. Als eigenaar van een bedrijf is het verstandig om te weten welke financiële kwesties er spelen. Maar organisaties veranderen net als de financiële markten. Om als persoon je competenties uit te breiden kun je bijvoorbeeld een opleiding verandermanagement volgen, wat momenteel een trending topic is. Dit is een van de verschillende management opleidingen, om nog meer vaardigheden te ontwikkelen en kennis op te doen.

Hoe verbeter ik mijn competenties?

Onder het verbeteren van competenties vallen verschillende mogelijkheden. Denk aan het verbeteren van hard  en soft skills, maar ook het verbeteren van aantoonbare kenmerken. Prestaties en efficiëntie nemen toe naarmate de competenties worden verbeterd. Hard skills zijn de harde kennis en vaardigheden die kunnen worden toegepast. Denk aan het op de hoogte zijn van de financiële markt en hoe deze in elkaar steekt. Een vaardigheid zou dan kunnen zijn hoe je slim kunt beleggen. De soft skills hebben meer betrekking op de persoon en kunnen bijvoorbeeld zijn op welke manier je tegen mensen praat die op de financiële markt werken.

Het volgen van een opleiding bedrijfskunde

Met een opleiding bedrijfskunde nemen je competenties op verschillende vlakken toe. Bedrijfskunde houdt zich bezig met de organisatie en marktomgeving van bedrijven. Er worden inzichten gehaald uit disciplines zoals bedrijfseconomie, psychologie en sociologie. Het volgen hiervan is voor iedereen een aanrader die financiële interesse heeft en die hier meer over wilt leren. Mocht een opleiding als deze nog steeds niet genoeg informatie en vaardigheden opleveren, dan kun je nog een mba opleiding volgen. Met deze master of business administration ontwikkelen je je op masterniveau bedrijfskunde. Steeds meer werkgevers vragen om dat werk- en denkniveau.

Het opdoen van algemene kennis

Algemene kennis verbetert al je competenties. Kennis en vaardigheden die in de praktijk kunnen worden gebracht, maar ook de sociale capaciteiten worden verbeterd. Het inlezen hierover kan door te zoeken op internet, maar ook door het financieele dagblad te lezen. Of kijk eens in je persoonlijke netwerk, hierin kunnen ook mensen zitten waarmee je kunt sparren over financiële zaken. Deze kennisdeling is voordelig voor beide partijen.

Kijken welke competenties belangrijk zijn

Voor elke baan zijn er verschillende competenties nodig. Als je niet de juiste competenties aanleert, kun je hier niks mee. Leer dus de juiste competenties aan om een doel of wens te bereiken. Verdiep je in welke competenties nodig zijn voor een bepaalde baan en maak deze eigen. Hier doe je niet alleen jezelf, maar ook een toekomstige werkgever een voordeel mee. Kijk naar welke rollen je al vervuld als persoon, hierdoor weet je welke competenties je al bezit en welke je nog aan moet leren.


Laatste artikels over Leningen


Koopwoning 20,7% duurder in 1 jaar tijd

13 januari 2022

Uit cijfers van makelaarsvereniging NVM blijkt dat een koopwoning in het voorbije kwartaal maar liefst 20,7% duurder werd.
Lees meer


ABN AMRO moet te veel aangerekende rente terugbetalen

06 september 2021

ABN AMRO bereikte een akkoord met de Consumentenbond over de terugbetaling van te hoge rentes die voor allerlei leningen werden aangerekend.
Lees meer


Kan ik nog wel een hypotheek krijgen als ondernemer?

25 augustus 2021

Je bent ondernemer en wilt graag een huis kopen. Je bent vast niet de enige! Veel ondernemers vragen zich af of een hypotheek voor ondernemers aanvragen in deze roerige tijd wel mogelijk is.
Lees meer


Slim omgaan met je geld als startende ondernemer

28 juli 2021

Niet alleen als particulier neem je financiële beslissingen. Een steeds grotere groep mensen werkt als zelfstandige of als kleine ondernemer.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken