Je bent hier: Home > Nieuws > Financiële interesse? Verbeter je competenties

Financiële interesse? Verbeter je competenties

Financiële interesse? Verbeter je competenties

10 december 2021 - door Redactie

Het is slim om op de hoogte te zijn van financiële zaken, ook al is het niet voor iedereen even interessant.


Door je te verdiepen in financiële zaken kun je jouw kennis uitbreiden en zo je competenties verbeteren. Als eigenaar van een bedrijf is het verstandig om te weten welke financiële kwesties er spelen. Maar organisaties veranderen net als de financiële markten. Om als persoon je competenties uit te breiden kun je bijvoorbeeld een opleiding verandermanagement volgen, wat momenteel een trending topic is. Dit is een van de verschillende management opleidingen, om nog meer vaardigheden te ontwikkelen en kennis op te doen.

Hoe verbeter ik mijn competenties?

Onder het verbeteren van competenties vallen verschillende mogelijkheden. Denk aan het verbeteren van hard  en soft skills, maar ook het verbeteren van aantoonbare kenmerken. Prestaties en efficiëntie nemen toe naarmate de competenties worden verbeterd. Hard skills zijn de harde kennis en vaardigheden die kunnen worden toegepast. Denk aan het op de hoogte zijn van de financiële markt en hoe deze in elkaar steekt. Een vaardigheid zou dan kunnen zijn hoe je slim kunt beleggen. De soft skills hebben meer betrekking op de persoon en kunnen bijvoorbeeld zijn op welke manier je tegen mensen praat die op de financiële markt werken.

Het volgen van een opleiding bedrijfskunde

Met een opleiding bedrijfskunde nemen je competenties op verschillende vlakken toe. Bedrijfskunde houdt zich bezig met de organisatie en marktomgeving van bedrijven. Er worden inzichten gehaald uit disciplines zoals bedrijfseconomie, psychologie en sociologie. Het volgen hiervan is voor iedereen een aanrader die financiële interesse heeft en die hier meer over wilt leren. Mocht een opleiding als deze nog steeds niet genoeg informatie en vaardigheden opleveren, dan kun je nog een mba opleiding volgen. Met deze master of business administration ontwikkelen je je op masterniveau bedrijfskunde. Steeds meer werkgevers vragen om dat werk- en denkniveau.

Het opdoen van algemene kennis

Algemene kennis verbetert al je competenties. Kennis en vaardigheden die in de praktijk kunnen worden gebracht, maar ook de sociale capaciteiten worden verbeterd. Het inlezen hierover kan door te zoeken op internet, maar ook door het financieele dagblad te lezen. Of kijk eens in je persoonlijke netwerk, hierin kunnen ook mensen zitten waarmee je kunt sparren over financiële zaken. Deze kennisdeling is voordelig voor beide partijen.

Kijken welke competenties belangrijk zijn

Voor elke baan zijn er verschillende competenties nodig. Als je niet de juiste competenties aanleert, kun je hier niks mee. Leer dus de juiste competenties aan om een doel of wens te bereiken. Verdiep je in welke competenties nodig zijn voor een bepaalde baan en maak deze eigen. Hier doe je niet alleen jezelf, maar ook een toekomstige werkgever een voordeel mee. Kijk naar welke rollen je al vervuld als persoon, hierdoor weet je welke competenties je al bezit en welke je nog aan moet leren.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl