Je bent hier: Home > Nieuws > De voordelen van factoring

De voordelen van factoring

De voordelen van factoring

03 maart 2022 - door Redactie

Heb jij al eens van factoring gehoord? Dit is een handige manier om als ondernemer zeker te weten dat je betaald krijgt.

Wat factoring inhoudt is in feite dat je de facturen aan jouw klanten uitbesteedt aan een externe partij, bijvoorbeeld TheBlueFactor.nl. Zij ‘kopen’ als het ware. De factuur op, en betalen jou net iets minder dan de waarde van de factuur. Meestal bedraagt dit een heel klein percentage minder, maar dit kun je natuurlijk gewoon doorberekenen aan de klant. Factoring biedt zowel aan kleine als aan grote ondernemers vele voordelen, die we in dit artikel voor je bespreken.

Beschik direct over je geld

Het grootste voordeel van factoring is natuurlijk dat je direct over je geld beschikt, in plaats van dat je wekenlang (of soms zelfs maandenlang) moet wachten op de betaling van de klant. Hoe hoger het bedrag is, hoe groter vaak de betalingstermijn. Dit betekent dat jij op papier weliswaar een bepaald bedrag verdiend hebt, maar dat pas tot je beschikking hebt wanneer de klant betaalt. En wat doe je als de klant uiteindelijk volledig verzaakt te betalen? Dan heb je in veel gevallen en probleem. Als je de factuur had uitbesteed aan TheBlueFactor.nl niet, want zij betalen jou direct uit. Het risico voor het uitblijven van de betaling is dan voor hen, waar je dan ook een vergoeding voor betaalt.

Behoud een goede relatie met de klant

Je zult niet de enige ondernemer zijn die het lastig vindt om de klant te confronteren met een uitblijvende betaling. Het zorgt nu eenmaal voor wat stress en spanning als een klant niet betaalt, ongeacht de reden daarvoor. Als ondernemer wil je echter graag de samenwerking voorzetten, en je focussen op wat je voor de klant kunt betekenen. Je kunt je voorstellen dat je een hele andere houding aanneemt als je zeker weet dat je je geld zult krijgen. Je durft dan meer te investeren en bent vaak ook inventiever. Want wat heb je te verliezen? Factoring mag dan niet gratis zijn, maar je krijgt er een veel zelfverzekerdere houding voor terug, en bovendien een betere relatie met de klant. Het factoring bedrijf regelt voortaan alle betalingen, en jij hoeft je alleen nog maar te focussen op het leveren van jouw producten of diensten. Handig!

Geen administratieve rompslomp meer

Vind jij het ook altijd zo’n gedoe om facturen op te stellen, naar de klant te sturen en in de gaten te houden wanneer deze voldaan zijn? Zeker als kleine ondernemer wil je je natuurlijk gewoon focussen op waar je goed in bent. Het doen van de administratie is niet iets waar de meeste ondernemers gelukkig van worden, wat de reden is dat steeds meer van hen samenwerken met The Blue Factor. Je facturen uitbesteden is namelijk een slimme manier om minder tijd kwijt te zijn aan het doen van je administratie. Het wordt simpelweg allemaal wat overzichtelijker, want je ontvangt enkel nog geld van één partij, en zij regelen de rest. Klinkt dat je als muziek in de oren? Bezoek dan hun website en vraag direct meer informatie aan.  

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl