Je bent hier: Home > Nieuws > Langer in je eigen huis wonen met de blijverslening

Langer in je eigen huis wonen met de blijverslening

Langer in je eigen huis wonen met de blijverslening

22 februari 2018 - door Redactie

De blijverslening is een soort lening waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, zeker niet als je niet in Brummen woont.

Deze plaats heeft deze nieuwe soort lening namelijk onlangs gepresenteerd. De gemeente ziet al jarenlang mensen doodongelukkig worden als zij hun woning moeten verlaten, eenvoudigweg omdat zij de oud of te ziek zijn om er langer te kunnen blijven wonen. Hier moet volgens de gemeente iets aan gedaan worden. Met de blijverslening wil Brummen de oplossing gaan bieden aan deze mensen.

Veel mensen moeten hun woning verlaten

Jaarlijks moeten veel mensen hun woning verlaten omdat de gezondheid het niet toelaat om nog langer in de woning te blijven wonen. Dit is natuurlijk niet alleen in Brummen het geval. Door heel Nederland worden mensen gedwongen hun vertrouwde huis in te ruilen voor een zorgcentrum. Veel mensen worden hier erg ongelukkig van en in veel gevallen is geld het enige dat nodig is om ervoor te zorgen dat de mensen toch thuis kunnen blijven wonen. De blijverslening wordt beschikbaar gesteld aan mensen die langer in hun woning kunnen blijven wonen als zij de nodige financiële middelen hebben om de woning aan te passen.

De woning aanpassen met de blijverslening

Sommige mensen zijn enorm geholpen als de deuren in huis wat breder zouden zijn, zodat zij er met een rolstoel doorheen kunnen. Er zijn mensen die baat hebben bij een slaapkamer op de begane grond of bijvoorbeeld een rolstoelvriendelijke keuken, badkamer en toilet. Soms zijn het kleine zaken die aangepast moeten worden, soms gaat het om grotere verbouwingen. Veel mensen kunnen de kosten voor dergelijke aanpassingen niet betalen en moeten daarom verhuizen. Dit hoeft niet langer in Brummen. De blijverslening wordt onder gunstige voorwaarden verstrekt. Het gaat om bedragen tot maximaal 50.000 euro.

Minder voor 75-plussers

Natuurlijk moet de gemeente zich hier en daar ook wat indekken. Daarom is besloten dat mensen die ouder dan 75 jaar zijn maximaal 10.000 euro kunnen lenen met de blijverslening. Toch is dit meer dan voldoende om de woning bijvoorbeeld te laten voorzien van steunbeugels, een verhoogd toilet of een zitje in de badkamer. De blijverslening kan door iedereen worden aangevraagd die, zonder financiële hulp voor aanpassingen aan de woning, zou moeten verhuizen wegens een slechte gezondheid of een te hoge leeftijd. 

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl