Je bent hier: Home > Nieuws > Geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen vanuit huis

Geld verdienen vanuit huis

16 april 2018 - door Redactie

Of je nu een bezige huismoeder, -vader of student bent, of gewoon wat extra geld wilt verdienen - werken vanuit het comfort van je eigen huis kan je helpen om op een aangename manier extra inkomen te genereren.

Een snelle zoekopdracht op het internet kan een heleboel zoekresultaten opleveren met oplichters die beweren werk aan te bieden waarmee je van thuis uit geld kunt verdienen. Er wordt gevraagd om op voorhand geld te betalen, om daarna zogezegd aan de slag te kunnen gaan. Wees alert voor deze praktijken!

Net om die reden hebben wij in dit artikel een lijst samengesteld met 11 manieren om geld te verdienen vanuit huis, zonder de oplichterij.

Sommige van deze manieren zullen eenvoudig een paar extra euro's opleveren per maand, anderen hebben het potentieel om krachtige moneymakers te worden, afhankelijk van de tijd die je beschikbaar hebt om te investeren.

Lees verder om meer te weten te komen over de opmerkelijke manieren om thuis geld te verdienen. De kans bestaat zelfs dat je iets vindt waar je nog nooit eerder van hebt gehoord.

Veel succes!

1. Start een blog

Op het internet valt veel geld te verdienen. Indien je graag schrijft of een uitgebriede kennis hebt over een bepaald topic, kan je met bloggen een mooi centje bijverdienen. Een blog hosten kan je al vanaf € 2,95 per maand (minder dan een kop koffie!) met platformen zoals Wordpress en Squarespace. Bouw gestaag een publiek op en verdien geld via het plaatsen van producten of affiliate deals. Denk na over onderwerpen zoals:

Reizen
Koken
Gezondheid
Technologie
Persoonlijke financiën

Of om het even welk onderwerp waar je interesse voor hebt

Een snelle zoekopdracht in Google of YouTube kan je meteen een heleboel resultaten opleveren over hoe je eigen blog te starten.

2. Bekijk filmpreviews, YouTube en soortgelijke video's

Bekijk je graag video's in je vrije tijd? Klinkt betaald worden voor het bekijken van media zoals filmpreviews, nieuwsfilmpjes, en allerlei andere soorten videomateriaal je als muziek in de oren?

Sites zoals Swagbucks vragen je om specifieke video's te bekijken en ze leuk te vinden. Je wordt op voorhand gevraagd een bepaald aantal minuten te kijken. Dit levert je Swagbucks op (punten die ingeruild kunnen worden voor cadeaubonnen of Paypal). Je kan op deze manier makkelijk meer dan €200 per maand verdienen (de verdiensten variëren, afhankelijk van de opdracht).

3. Test websites voor € 50,- per sessie

Heb je ooit een website bezocht en gedacht bij jezelf hoe slecht of hoe geweldig die was? Wel, nu heb je de mogelijkheid betaald te krijgen om je gedachten en ervaringen te delen.

Open een website, klik wat rond, en krijg er geld voor in de plaats. Webmasters hebben namelijk mensen nodig om hun nieuwe of geüpdatete websites te testen en te controleren op fouten en zijn zeer bereid hiervoor goed te betalen.

Met TestingTime (een platform voor het testen van websites, gevestigd in Zürich, Zwitserland) kunt u bijvoorbeeld makkelijk een mooi centje bijverdienen. Je ontvangt er namelijk per voltooide testsessie € 50,-

Om de testsessies te voltooien kan Skype nodig zijn. Er wordt je aangeraden om een goede webcam en microfoon te hebben. Met TestingTime kan je hoogbetaalde testsessies uitvoeren vanaf verschillende locaties over de hele wereld. Er bestaat zelfs een Duitse versie van de site. TestingTime maakt gebruik van PayPal om hun betalingen te verrichten. Zo kan je er zeker van zijn dat het geld razendsnel op je rekening staat.

4. Freelancer of freelance schrijver worden

Freelance werken kan je inkomen sterk verhogen. Ben je een moeder met een Engels diploma die van thuis uit wil werken of een man die snel en nauwkeurig fouten kan vinden in geschreven tekst? Dan is freelancing misschien wel iets voor jou.

Erkende en betrouwbare websites zoals Upwork en Fiverr hosten duizenden werkgevers die op zoek zijn naar mensen die zij kunnen inhuren voor allerlei taken zoals het schrijven of bewerken van artikelen, nalezen van bestaand materiaal of het vertalen van teksten.

Je krijgt dan betaald voor elk artikel dat je schrijft, vertaalt en/of bewerkt. Bouw een goede reputatie op en de kans bestaat dat je er zelfs een fulltime baan van kan maken.

5. Technisch freelance

Freelancing draait niet alleen om schrijven. Je kan in principe allerlei zaken op zelfstandige basis doen: grafisch ontwerp, logodesign, marketing- en webontwikkeling, programmeeropdrachten of sociale media-beheer.

Websites die freelance werk aanbieden zijn oa Freelancer, Upwork en Fiverr.

6. Start een eigen online bedrijf

Een eigen zaak starten is een droom van velen. Online zijn de mogelijkheden hiervoor eindeloos. Denk maar aan het openen van een webshop of het aanbieden van online lessenpakketen. Financieel kan het bij de start soms wat spannend of krap zijn. Niet iedereen beschikt over voldoende kapitaal om zomaar een zaak te beginnen. Gelukkig bestaan er vele mogelijkheden om zakelijke financiering te krijgen voor je ondernemersplan en kan je als zelfstandig ondernemer genieten van speciale voorwaarden.

7. Word virtuele assistent

Werk voor iemand anders van thuis uit. Virtuele assistenten (VA's) kunnen ingezet worden om allerlei taken te doen zoals het controleren van e-mails en het maken van reisplannen, het afhandelen van internetonderzoek of het beheren van business-relaties en sociale media. Ervaren VA's met een goede reputatie kunnen tot wel € 50 - € 100 aanrekenen per uur.

8. Privé begeleiding

Heb je een middelbaar of universitair diploma? Heb je een uitgebreide kennis over een bepaald onderwerp? Overweeg dan eens om privé-lessen te geven bij je thuis. Je verliest op die manier geen extra tijd door op verplaatsing te moeten gaan. Bovendien heb je de mogelijkheid om je eigen schema samen te stellen. Zo geniet je van maximale flexibiliteit en kan je tegelijkertijd een mooi centje bijverdienen.

9. Online Adverteren

Als je reeds een blog of website hebt over iets dat je interesseert, maak er dan meteen ook een moneymaker van.

Word lid van een partnernetwerk zoals Amazon Affiliate of Google AdSense, kies producten om te promoten en adverteer ze op jouw blog of website. Wanneer dan iemand jouw blog of artikel leest, krijg je betaald.

10. Fouten van Google of andere zoekmachines herstellen

Sites als Google, Yahoo, Bing, etc. betalen voor het verbeteren en verifiëren van hun zoekresultaten. De taak houdt in de fouten in de zoekresultaten op te sporen en ze kwalitatief, relevant en nuttig te maken. Hiermee kan je ongeveer tot €10,- per uur verdienen.

Neem eens een kijkje op websites zoals Leapforce, LionBridge of Appen indien je geïnteresseerd bent in een dergelijk bijbaantje vanuit huis.

11. Knap oude spullen op en verkoop ze op de rommelmarkt

Ben je een handige Harry? Maak dan gretig gebruik van je vaardigheden. Bezoek de dichtstbijzijnde rommelmarkt, marktplaats.nl, of tweedehands.be en koop een aantal interessante items. Knap deze items op, voeg je eigen speciale touch toe en verkoop ze daarna door met winst.

Denk aan tafels schoonschuren en een nieuw laagje verf of vernis geven, of oude stofjes die je omtovert in kunst. Maak van afval en oude meubelen een bron van rijkdom.

Als je ideeën of inspiratie nodig hebt, neem dan zeker eens een kijkje op Pinterest. De applicatie bevat een wereld van ideeën en je zou verbaasd zijn hoeveel mensen bereid zijn te betalen voor een unieke opgeknapte en versierde lamp of een vernieuwde bar uit de jaren '70.

Als je van dit soort creatieve werk houdt, kan je ook overwegen een Etsy-winkel te openen. Dit is een online platform waar creatievelingen hun werk te koop aanbieden. Doe wat onderzoek naar wat populair is en start je eigen atelier in huis.

12. Thuis koken

Sommige mensen houden van koken en bakken. Als jij ook zo iemand bent, overweeg dan eens het runnen van een cateringbedrijf vanuit je eigen keuken. Er zijn veel ouders die geen tijd hebben om zelfgemaakte gerechten te bereiden voor feestjes of gelegenheden en graag zonder stress van het feestje willen kunnen genieten.

Bak taarten of koekjes voor verjaardagsfeestjes, diners of andere evenementen.

Zorg er wel voor dat je de voedselveiligheidswetten respecteert en ga steeds na of er allergieën zijn waar je rekening mee moet houden.

13. Biedt online een service aan

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om online een service aan te bieden. Denk aan bijvoorbeeld een online persoonlijke stylist(e) of consultant. Je zal ongetwijfeld wel voldoende tijd en moeite moeten besteden om jouw zaak op te starten en draaiende te houden, maar er zijn vele verschillende routes die je kan nemen. Je kan bijvoorbeeld samenwerken met een bestaand bedrijf of een probleem zoeken in je gemeenschap dat mogelijks aangepakt moet worden. Hebben lokale bedrijven bijvoorbeeld jouw boekhoudkundige vaardigheden nodig? Of kan je helpen met het organiseren van bepaalde evenementen? Wees creatief en je zal zien dat de mogelijkheden heel ruim zijn.

14. Verkoop je oude digitale foto's

Heb je willekeurige foto's rondslingeren waar je niets mee doet en die enkel ruimte innemen op je computer? Neem dan eens een kijkje op fotosites zoals Shutterstock.

Dergelijke websites kopen foto's van iedereen om toe te voegen aan hun catalogus en publiek beschikbaar te stellen op het internet. Stuur dus enkel beelden waarvan je zeker bent dat ze geen private informatie bevatten. Beelden van alledaagse objecten, zoals pen en papier, een auto of een boom langs de weg zijn vaak erg populair. Geef je oude foto's dus zeker een kans, ze kunnen nog geld waard zijn.

15. Online verkopen

Heb je veel oude spullen in huis waar je eigenlijk niets mee doet en die enkel plaats in beslag nemen? Overweeg dan eens je huis een grondige poetsbeurt te geven en alle dingen te verzamelen die je niet meer gebruikt of nodig hebt. Tegenwoordig kan je in een heleboel Facebookgroepen terecht voor de verkoop van allerlei zaken. Ook websites zoals Ebay en marktplaats.nl bieden de mogelijkheid om dergelijke tweedehands spullen online te verkopen. Een bijkomend voordeel van je spullen online te verkopen is dat mensen soms een mooie som geld kunnen bieden indien de vraag naar je item hoog is. Aarzel dus niet om deze tip eens een kans te geven. Je zou versteld kunnen staan van de opbrengst.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl