Je bent hier: Home > Nieuws > Zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector

Zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector

Zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector

01 juli 2018

Dankzij het internet zijn er veel meer mogelijkheden om een zakelijke lening in de wacht te slepen. Soms zijn hierbij zelfs geen jaarcijfers nodig, waardoor je snel een antwoord krijgt.

Wie als ZZP'er of MKB'er op zoek gaat naar een bedrijfskrediet wordt al snel geconfronteerd met de rompslomp in de traditionele banksector. Vaak worden er jaarcijfers gevraagd wat uiteraard onmogelijk is als je gaat starten. Nieuwe fintech startups spelen hier op in en trachten op een snelle manier een bedrijfslening toe te kennen of geven je meteen een accurate bedrijfslening simulatie.

Fintechs werken via internet zodat je een bedrijfskrediet kan aanvragen via jouw laptop of zelfs jouw smartphone. In de meeste gevallen volgt er binnen de 24 uur een antwoord en is het geld snel beschikbaar. Een groot verschil met de traditionele banken waar je voor een zakelijk krediet vaak verschillende dagen moet wachten op goedkeuring. 

Ondertussen zijn er op het internet al verschillende partijen actief die voor een snelle lening kunnen zorgen. 

Bedrijfskrediet met jaarcijfers

Funding Circle is een voorbeeld van een platform dat investeerders de mogelijkheid geeft om rechtstreeks geld te lenen aan Nederlandse bedrijven. Om in aanmerking te komen voor een lening moet jouw bedrijf minimaal twee jaar bestaan en een omzet van meer dan 30.000 euro per jaar draaien. Je moet 2 volledige jaarrekeningen inleveren en op basis hiervan beslissen de analisten of jouw bedrijf kredietwaardig is. De hele aanvraagprocedure neemt slechts enkele minuten in beslag en binnen de 24 uur mag je een kredietbeslissing verwachten. Bij Funding Circle kan je op deze manier tot 250.000 euro lenen.

New10 is dan weer het antwoord van ABN Amro op de fintech startups. Dankzij deze volledig digitale oplossing kan snel een lening worden toegekend, terwijl ABN Amro een solide aandeelhouder is die voor het nodige vertrouwen zorgt. Om een zakelijk krediet aan te vragen zal eerst gecheckt worden of jouw bedrijf wel in aanmerking komt. Je moet bijvoorbeeld minimaal 15 maanden actief zijn en een omzet boeken van minstens 100.000 euro. Op basis van de jaarcijfers zal bepaald worden hoeveel geld je maximaal mag lenen. Leningen zijn mogelijk vanaf 20.000 euro tot zelfs 1 miljoen euro.

Zakelijk krediet zonder jaarcijfers

Het eerste voorbeeld is B2 BusinessLening waar je op 5 minuten tijd een lening kan aanvragen van maximaal 50.000 euro. Binnen een dag kan het geld al op jouw rekening staan. B2 BusinessLening maakt deel uit van het beursgenoteerde Ferratum Groep en is reeds actief in 25 landen. Om een lening te kunnen krijgen moet jouw bedrijf langer bestaan dan 12 maanden en een omzet boeken van minstens 75.000 euro. Via jouw bankrekeningnummer krijgt B2 Businesslening een inzicht in de cash flow en op basis hiervan wordt beslist of je een lening kan krijgen.

BridgeFund is een ander voorbeeld van een startup die je binnen enkele minuten kan zeggen hoeveel geld je kan lenen. Je hoeft hierbij geen documenten aan te leveren, BridgeFund steunt namelijk niet op verouderde jaarcijfers of business plannen. Wel bepalen ze jouw leencapaciteit op basis van beschikbare actuele data: het mutatie overzicht van je bankrekening. Hierdoor verloopt het acceptatieproces snel en efficiënt. Om jouw leencapaciteit te kunnen beoordelen moet jouw bedrijf wel minimaal 1 jaar bestaan en moet het minstens 50.000 euro omzet gedraaid hebben. Als je goedgekeurd wordt kan je tot 100.000 euro lenen.

Factoring

Een andere mogelijkheid om snel extra geld ter beschikking te hebben is factoring. Hierbij krijg je uitgereikte facturen onmiddellijk uitbetaald, wat vooral interessant is als je klanten hebt die een lange periode uitstel van betaling vragen. Grote ondernemingen durven vaak 90 of zelfs 120 dagen uitstel van betaling vragen en het MKB heeft geen andere keuze dan dit krediet toe te staan. Via InvoiceFinance kan je binnen 1 dag tot 100% van een factuur uitbetaald krijgen, wat via traditionele factoring niet mogelijk is. Om in aanmerking te komen moet er op jouw bankrekening minstens 5.000 euro per maand binnen komen. Als je cijfers van de afgelopen 6 maanden kan geven kan er tot 50.000 euro gefinancierd worden.


Zelf je hypotheek regelen

18 juni 2018

Een hypotheek aanvragen was vroeger een klus voor de deskundige. Veel mensen verdiepten zich er nauwelijks in en lieten het over aan de adviseur.
Lees meer >>


Langer in je eigen huis wonen met de blijverslening

22 februari 2018

De blijverslening is een soort lening waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord, zeker niet als je niet in Brummen woont.
Lees meer >>


Is een persoonlijke lening altijd de beste oplossing als je geld nodig hebt?

20 januari 2018

Het afsluiten van een persoonlijke lening wordt steeds makkelijker. Je hoeft er niet meer voor naar de bank, het kan gewoon van achter je computer of met je tablet op schoot.
Lees meer >>


Een 5 jaar langere looptijd om de last te verlagen

01 oktober 2017

Goed nieuws voor mensen die moeite hebben met het ophoesten van de maandtermijnen van een consumptief krediet. Vanaf september 2017 is het namelijk mogelijk om dit krediet te verlengen.
Lees meer >>
geld lenen kost geld