Je bent hier: Home > Nieuws > Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

22 april 2019

De website voor zakelijk krediet Funding Circle krijgt een injectie van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, om uit te lenen aan Nederlandse en Duitse ondernemingen. 

Funding Circle heeft in Nederland sinds 2015 al ruim 140 miljoen euro aan zakelijke kredieten verstrekt. Vorig jaar alleen al werd er 81,2 miljoen euro uitgeleend. In het Verenigd Koninkrijk werkt Funding Circle sinds 2016 al samen met de Europese Investeringsbank (EIB), waar ondertussen zo'n 100 miljoen pond werd uitgeleend aan kleine bedrijven. Het gaat over een onderdeel van het Investeringsplan voor Europa of het Juncker-plan. Door meer financiering aan te bieden wordt ingezet op meer banen en groei.

De EIB benadrukt dat kleine ondernemingen belangrijke spelers zijn die zorgen voor groei, werkgelegenheid en innovatie in Europa. "De EU-Bank wil ervoor zorgen dat kleine ondernemingen in alle stadia van ontwikkeling een betere toegang krijgen tot financiering, via een breed aanbod aan op-maat-gemaakte instrumenten. We richten ons ook ook op samenwerkingsverbanden die de toegang tot financiering voor mkb-bedrijven faciliteren. Daarom ben ik erg blij met deze hechte en constructieve samenwerking met Funding Circle", zegt Ambroise Fayolle, vicepresident van de EIB. 

Het MKB levert een aanzienlijke bijdrage aan de economie, maar vindt in gans Europa nog steeds moeilijk toegang tot leningen. Uit een onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat 18% van de Europese mkb-bedrijven in 2018 niet de volle banklening kregen waar zij op hadden gerekend.

Voor Funding Circle is de investering van de EIB daarom een enorme opsteker. "Dit is fantastisch nieuws voor Nederlandse en Duitse ondernemingen", zegt Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland. "Door financiering toegankelijker te maken, helpen we kleine ondernemingen in heel Europa om te groeien en meer mensen in dienst te nemen. De financiering van de EIB zal bijdragen aan het creëren en ondersteunen van ongeveer 3.000 banen in Nederland en Duitsland."

Zakelijk krediet aanvragen?


Laatste artikels over Leningen


Duizenden euro's besparen door het oversluiten van een lening

19 juni 2019

Heb je in het verleden meerdere leningen afgesloten waarover je nu veel kosten betaalt? Door het samenvoegen van verschillende afgesloten leningen ben je weer in het bezit van een enkele lening met een gunstig rentetarief en een voordelige looptijd.
Lees meer


Steeds minder hypotheken met betalingsachterstand

18 mei 2019

Op een half jaar tijd daalde het aantal hypotheken met betaalachterstand verder. Sinds 2015 gaat het over zo'n 40.000 mensen die hun achterstand konden wegwerken.
Lees meer


Ondernemers vinden banken niet innovatief

10 mei 2019

De Nederlandse MKB ondernemers zien een rooskleurige toekomst voor de jonge fintech spelers. De traditionele banken krijgen het volgens hen nog zwaar te verduren.
Lees meer


Een zakelijk krediet voor een auto

07 februari 2019

Startende ondernemers die een auto willen financieren met een zakelijk krediet zonder jaarcijfers kunnen zich wenden tot een digitale speler op de markt.
Lees meer
geld lenen kost geld