Je bent hier: Home > Nieuws > Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

Vers geld voor kleine Nederlandse ondernemingen

22 april 2019 - door Redactie

De website voor zakelijk krediet Funding Circle krijgt een injectie van 100 miljoen euro van de Europese Investeringsbank, om uit te lenen aan Nederlandse en Duitse ondernemingen. 

Funding Circle heeft in Nederland sinds 2015 al ruim 140 miljoen euro aan zakelijke kredieten verstrekt. Vorig jaar alleen al werd er 81,2 miljoen euro uitgeleend. In het Verenigd Koninkrijk werkt Funding Circle sinds 2016 al samen met de Europese Investeringsbank (EIB), waar ondertussen zo'n 100 miljoen pond werd uitgeleend aan kleine bedrijven. Het gaat over een onderdeel van het Investeringsplan voor Europa of het Juncker-plan. Door meer financiering aan te bieden wordt ingezet op meer banen en groei.

De EIB benadrukt dat kleine ondernemingen belangrijke spelers zijn die zorgen voor groei, werkgelegenheid en innovatie in Europa. "De EU-Bank wil ervoor zorgen dat kleine ondernemingen in alle stadia van ontwikkeling een betere toegang krijgen tot financiering, via een breed aanbod aan op-maat-gemaakte instrumenten. We richten ons ook ook op samenwerkingsverbanden die de toegang tot financiering voor mkb-bedrijven faciliteren. Daarom ben ik erg blij met deze hechte en constructieve samenwerking met Funding Circle", zegt Ambroise Fayolle, vicepresident van de EIB. 

Het MKB levert een aanzienlijke bijdrage aan de economie, maar vindt in gans Europa nog steeds moeilijk toegang tot leningen. Uit een onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat 18% van de Europese mkb-bedrijven in 2018 niet de volle banklening kregen waar zij op hadden gerekend.

Voor Funding Circle is de investering van de EIB daarom een enorme opsteker. "Dit is fantastisch nieuws voor Nederlandse en Duitse ondernemingen", zegt Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland. "Door financiering toegankelijker te maken, helpen we kleine ondernemingen in heel Europa om te groeien en meer mensen in dienst te nemen. De financiering van de EIB zal bijdragen aan het creëren en ondersteunen van ongeveer 3.000 banen in Nederland en Duitsland."

Zakelijk krediet aanvragen?

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl