Je bent hier: Home > Nieuws > Besparen dankzij een handige app

Besparen dankzij een handige app

Besparen dankzij een handige app

26 november 2019

De bespaarapp Dyme maakt van de PSD2 richtlijn gebruik om mensen een duidelijk zicht te geven op hun vaste lasten.

De fintech startup Dyme haalde recent een PSD2 vergunning binnen. PSD2 staat voor 'Payment Services Directive 2' en is een Europese richtlijn die banken verplicht om informatie te delen als de klant daar om vraagt. Klanten kunnen zo andere bedrijven toegang geven tot hun rekening, waardoor innovatieve nieuwe spelers met handige oplossingen komen.

Dyme is een dergelijke app die je zal helpen om jouw budget te beheren, zodat je meer geld kan overhouden om te sparen. Dyme maakt netjes een overzicht van alle vaste lasten en geeft op basis hiervan suggesties aan de gebruiker. Volgens Dyme beseffen heel wat Nederlanders niet goed hoeveel ze maandelijks spenderen aan allerlei abonnementen of diensten. Jongeren onder de 25 hebben bijvoorbeeld gemiddeld 16 abonnementen lopen.

In de app kan je aangeven dat je een bepaald abonnement wenst op te zeggen, Dyme regelt dat dan automatisch voor jou. Bovendien geeft de app een melding als je meer dan gemiddeld betaalt voor een bepaalde dienst, zoals bijvoorbeeld een telecom abonnement. Het overstappen naar een andere leverancier voor energie kan al in de app uitgevoerd worden.


Laatste artikels over Sparen


Oplichters richten pijlen op ouderen

19 april 2020

Tijdens de coronacrisis komen er opvallend meer meldingen binnen van ouderen die opgelicht zijn. Criminelen profiteren van de angst en de onzekerheid.
Lees meer


Hoeveel spaargeld moet een gezin hebben?

19 maart 2020

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje. We hebben graag een beetje zekerheid als het om de financiën gaat. Hoeveel spaargeld moet je eigenlijk hebben?
Lees meer


Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk

19 februari 2020

De Nederlandse pensioenfondsen zijn 2020 slecht gestart. De lage rente en het coronavirus doet de dekkingsgraad onder de 100% dalen.
Lees meer


Negatieve spaarrente treft goede doelen

11 februari 2020

De negatieve rentevoeten die banken aan professionele klanten willen aanrekenen, treffen ook de goede doelen.
Lees meer


Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

05 februari 2020

Funding Circle en INretail hebben een samenwerkingsverband gesloten, waarbij INretail leden hun aanvraag voor een lening kunnen indienen via hun bedrijfsadviseur.
Lees meer