Je bent hier: Home > Nieuws > Besparen dankzij een handige app

Besparen dankzij een handige app

Besparen dankzij een handige app

26 november 2019

De bespaarapp Dyme maakt van de PSD2 richtlijn gebruik om mensen een duidelijk zicht te geven op hun vaste lasten.

De fintech startup Dyme haalde recent een PSD2 vergunning binnen. PSD2 staat voor 'Payment Services Directive 2' en is een Europese richtlijn die banken verplicht om informatie te delen als de klant daar om vraagt. Klanten kunnen zo andere bedrijven toegang geven tot hun rekening, waardoor innovatieve nieuwe spelers met handige oplossingen komen.

Dyme is een dergelijke app die je zal helpen om jouw budget te beheren, zodat je meer geld kan overhouden om te sparen. Dyme maakt netjes een overzicht van alle vaste lasten en geeft op basis hiervan suggesties aan de gebruiker. Volgens Dyme beseffen heel wat Nederlanders niet goed hoeveel ze maandelijks spenderen aan allerlei abonnementen of diensten. Jongeren onder de 25 hebben bijvoorbeeld gemiddeld 16 abonnementen lopen.

In de app kan je aangeven dat je een bepaald abonnement wenst op te zeggen, Dyme regelt dat dan automatisch voor jou. Bovendien geeft de app een melding als je meer dan gemiddeld betaalt voor een bepaalde dienst, zoals bijvoorbeeld een telecom abonnement. Het overstappen naar een andere leverancier voor energie kan al in de app uitgevoerd worden.


Laatste artikels over Sparen


Geen spaarrente meer bij ABN Amro

13 januari 2020

Als eerste grootbank gaat ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer uitkeren op de spaarrekeningen voor particulieren. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan moet zelfs een strafrente betalen van 0,5%.
Lees meer


Inflatie vreet rendement spaarrekening helemaal op

08 december 2019

De inflatie kwam in Nederland in november uit op 2,6%, gemeten ten opzichte van november vorig jaar. Door de lage rente op spaarrekeningen blijven spaarders zo verder verarmen.
Lees meer


Manieren om geld te besparen

05 december 2019

Iedereen wil extra geld overhouden of juist extra sparen, maar wat zijn nu de beste manieren om elke maand wat meer over te houden? Wij zetten een paar bespaarmogelijkheden op een rijtje. 
Lees meer


Heeft sparen met deze lage spaarrente nog wel zin?

29 januari 2019

De rente is vandaag de dag nog steeds historisch laag. Je krijgt over je spaargeld nauwelijks nog een vergoeding. Is het dan wel zo verstandig om te sparen?
Lees meer
geld lenen kost geld