Je bent hier: Home > Nieuws > Manieren om geld te besparen

Manieren om geld te besparen

Manieren om geld te besparen

05 december 2019 - door Redactie

Iedereen wil extra geld overhouden of juist extra sparen, maar wat zijn nu de beste manieren om elke maand wat meer over te houden? Wij zetten een paar bespaarmogelijkheden op een rijtje. 

Bekijk je automatische abonnementen

Vaak hebben mensen abonnementen lopen waar ze geen gebruik meer van maken. Deze schrijven vaak maandelijks een bedrag van je rekening af. Neem wat tijd en bekijk goed wat voor abonnementen je hebt lopen en of je hier nog daadwerkelijk gebruik van maakt. Dit kan een abonnement op de sportschool zijn, je telefoon (prepaid is vaak goedkoper!), TV, maar denk ook aan abonnementen op het internet zoals Netflix en Spotify. Deze laatste kun je vaak ook nog delen met vrienden of familie, samen sparen dus! 

Het afbetalen van leningen

Leningen en maandelijkse extra lasten brengen extra kosten met zich mee. Hoe minder leningen je hebt lopen hoe beter. Het is dan ook verstandig om deze zo snel mogelijk af te betalen. De handigste manier hiervoor is alle leningen op een rij te zetten en probeer deze zo snel mogelijk af te betalen. Begin daarbij met de leningen voor het laagste bedrag en werk je lijstje af tot en met je bij de hoogste lening bent aangekomen. Op deze manier krijg je minder maandelijkse lasten en ga je op de lange termijn meer geld over houden.

Maak een goed boodschappenlijstje

Dit klinkt misschien raar, maar vaak geven we geld uit aan producten in de supermarkt die we niet nodig hebben of zelfs slecht voor ons zijn. Maak thuis een goed lijstje van producten die je echt nodig hebt. Probeer hiermee impulsaankopen te voorkomen, zoek in de supermarkt naar wat je nodig hebt, en ga niet de schappen af voor producten die je mogelijk vergeten bent. Zorg er thuis ook voor dat producten niet over de datum gaan zodat je niks hoeft weg te gooien.

Hoeveel geef je uit aan je hobby’s?

Een beetje genieten in het leven is belangrijk, maar bekijk eens goed hoeveel dit allemaal kost. Op veel van deze dingen kan namelijk vrij makkelijk bespaard worden. Ga jij vaak naar een restaurant kijk dan goed naar de prijzen of probeer het te vervangen door in plaats van naar een restaurant te gaan, wat uitgebreider thuis te koken, pak er thuis een glaasje wijn bij en ga er echt rustig voor zitten. Dezelfde sfeer maar een stuk goedkoper, je partner mag dan de afwas doen!

Ook het online casino wordt steeds populairder bekijk hoeveel je hier aan uitgeeft, en zet hier een maximum op zodat het nooit uit de hand loopt. 

Kleding en schoenen kopen is een hobby van veel vrouwen. Bekijk hier ook of je echt iets nieuws nodig hebt, en als dat het geval is probeer dan eens een tweedehands winkel.

Spullen verkopen

Heb je veel spullen die je niet of nauwelijks gebruikt dan kun je natuurlijk ook wat extra geld verdienen. Veel spullen liggen vaak in een kast weg te rotten en misschien is iemand anders er wel blij mee! Mooie bijeenkomst is natuurlijk dat het jou net wat wat extra’s kan opleveren elke maand. Loop dus je huis door en maak een account aan op marktplaats en je zal verrast zijn hoeveel dit kan opleveren!

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl