Je bent hier: Home > Nieuws > Manieren om geld te besparen

Manieren om geld te besparen

Manieren om geld te besparen

05 december 2019

Iedereen wil extra geld overhouden of juist extra sparen, maar wat zijn nu de beste manieren om elke maand wat meer over te houden? Wij zetten een paar bespaarmogelijkheden op een rijtje. 

Bekijk je automatische abonnementen

Vaak hebben mensen abonnementen lopen waar ze geen gebruik meer van maken. Deze schrijven vaak maandelijks een bedrag van je rekening af. Neem wat tijd en bekijk goed wat voor abonnementen je hebt lopen en of je hier nog daadwerkelijk gebruik van maakt. Dit kan een abonnement op de sportschool zijn, je telefoon (prepaid is vaak goedkoper!), TV, maar denk ook aan abonnementen op het internet zoals Netflix en Spotify. Deze laatste kun je vaak ook nog delen met vrienden of familie, samen sparen dus! 

Het afbetalen van leningen

Leningen en maandelijkse extra lasten brengen extra kosten met zich mee. Hoe minder leningen je hebt lopen hoe beter. Het is dan ook verstandig om deze zo snel mogelijk af te betalen. De handigste manier hiervoor is alle leningen op een rij te zetten en probeer deze zo snel mogelijk af te betalen. Begin daarbij met de leningen voor het laagste bedrag en werk je lijstje af tot en met je bij de hoogste lening bent aangekomen. Op deze manier krijg je minder maandelijkse lasten en ga je op de lange termijn meer geld over houden.

Maak een goed boodschappenlijstje

Dit klinkt misschien raar, maar vaak geven we geld uit aan producten in de supermarkt die we niet nodig hebben of zelfs slecht voor ons zijn. Maak thuis een goed lijstje van producten die je echt nodig hebt. Probeer hiermee impulsaankopen te voorkomen, zoek in de supermarkt naar wat je nodig hebt, en ga niet de schappen af voor producten die je mogelijk vergeten bent. Zorg er thuis ook voor dat producten niet over de datum gaan zodat je niks hoeft weg te gooien.

Hoeveel geef je uit aan je hobby’s?

Een beetje genieten in het leven is belangrijk, maar bekijk eens goed hoeveel dit allemaal kost. Op veel van deze dingen kan namelijk vrij makkelijk bespaard worden. Ga jij vaak naar een restaurant kijk dan goed naar de prijzen of probeer het te vervangen door in plaats van naar een restaurant te gaan, wat uitgebreider thuis te koken, pak er thuis een glaasje wijn bij en ga er echt rustig voor zitten. Dezelfde sfeer maar een stuk goedkoper, je partner mag dan de afwas doen!

Ook het online casino wordt steeds populairder bekijk hoeveel je hier aan uitgeeft, en zet hier een maximum op zodat het nooit uit de hand loopt. 

Kleding en schoenen kopen is een hobby van veel vrouwen. Bekijk hier ook of je echt iets nieuws nodig hebt, en als dat het geval is probeer dan eens een tweedehands winkel.

Spullen verkopen

Heb je veel spullen die je niet of nauwelijks gebruikt dan kun je natuurlijk ook wat extra geld verdienen. Veel spullen liggen vaak in een kast weg te rotten en misschien is iemand anders er wel blij mee! Mooie bijeenkomst is natuurlijk dat het jou net wat wat extra’s kan opleveren elke maand. Loop dus je huis door en maak een account aan op marktplaats en je zal verrast zijn hoeveel dit kan opleveren!


Laatste artikels over Sparen


Oplichters richten pijlen op ouderen

19 april 2020

Tijdens de coronacrisis komen er opvallend meer meldingen binnen van ouderen die opgelicht zijn. Criminelen profiteren van de angst en de onzekerheid.
Lees meer


Hoeveel spaargeld moet een gezin hebben?

19 maart 2020

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje. We hebben graag een beetje zekerheid als het om de financiën gaat. Hoeveel spaargeld moet je eigenlijk hebben?
Lees meer


Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk

19 februari 2020

De Nederlandse pensioenfondsen zijn 2020 slecht gestart. De lage rente en het coronavirus doet de dekkingsgraad onder de 100% dalen.
Lees meer


Negatieve spaarrente treft goede doelen

11 februari 2020

De negatieve rentevoeten die banken aan professionele klanten willen aanrekenen, treffen ook de goede doelen.
Lees meer


Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

05 februari 2020

Funding Circle en INretail hebben een samenwerkingsverband gesloten, waarbij INretail leden hun aanvraag voor een lening kunnen indienen via hun bedrijfsadviseur.
Lees meer