Je bent hier: Home > Nieuws > Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

26 februari 2020

De investeringsgroep Blackstone heeft een bod gedaan op NIBC. Het bestuur van de bank staat achter de overname.

Blackstone heeft afspraken gemaakt met de grootaandeelhouders JC Flowers en Reggeborgh, die samen ongeveer 75% van de aandelen in handen hebben. Voor de overige aandelen biedt Blackstone 9,85 euro per stuk, een premie van zo'n 26% tegenover de gemiddelde koers van de afgelopen zes maanden. Als alles volgens plan verloopt verdwijnt NIBC in de tweede helft van dit jaar van de beurs.

NIBC is actief voor retailklanten in Nederland, Duitsland en België. Onder het label NIBC Direct worden worden hypotheekleningen, spaarproducten en beleggingsproducten aan de man gebracht. Daarnaast heeft NIBC ook zakelijke klanten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De groep telt zo'n 400.000 consumenten en zo'n 600 middelgrote ondernemingen als klant.

Volgens de top van het bedrijf maakt de overname meer investeringen mogelijk, zodat NIBC bijvoorbeeld verder kan groeien op de markt van de zakelijke kredieten of eigen fintech initiatieven kan ontwikkelen.

Blackstone geeft aan dat ze de strategie van NIBC willen ondersteunen en willen inzetten op duurzame groei in het belang van alle stakeholders.


Laatste artikels over Leningen


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.
Lees meer


Meer jongeren met betalingsproblemen

29 juni 2020

Uit cijfers van het BKR blijkt dat het aantal jongeren met betalingsproblemen de afgelopen vijf jaar met maar liefst 70% is toegenomen.
Lees meer


Langer wachten op goedkeuring hypotheek

04 juni 2020

Het afhandelen van hypotheekaanvragen duurt heel wat langer door de coronacrisis. Soms duurt het zelfs 13 tot 14 werkdagen.
Lees meer


Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

27 mei 2020

Volgens De Hypotheekshop keert de woningmarkt terug naar de normaliteit nu de coronamaatregelen versoepeld zijn.
Lees meer