Je bent hier: Home > Nieuws > Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

Blackstone koopt NIBC voor 1,4 miljard euro

26 februari 2020

De investeringsgroep Blackstone heeft een bod gedaan op NIBC. Het bestuur van de bank staat achter de overname.

Blackstone heeft afspraken gemaakt met de grootaandeelhouders JC Flowers en Reggeborgh, die samen ongeveer 75% van de aandelen in handen hebben. Voor de overige aandelen biedt Blackstone 9,85 euro per stuk, een premie van zo'n 26% tegenover de gemiddelde koers van de afgelopen zes maanden. Als alles volgens plan verloopt verdwijnt NIBC in de tweede helft van dit jaar van de beurs.

NIBC is actief voor retailklanten in Nederland, Duitsland en België. Onder het label NIBC Direct worden worden hypotheekleningen, spaarproducten en beleggingsproducten aan de man gebracht. Daarnaast heeft NIBC ook zakelijke klanten in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. De groep telt zo'n 400.000 consumenten en zo'n 600 middelgrote ondernemingen als klant.

Volgens de top van het bedrijf maakt de overname meer investeringen mogelijk, zodat NIBC bijvoorbeeld verder kan groeien op de markt van de zakelijke kredieten of eigen fintech initiatieven kan ontwikkelen.

Blackstone geeft aan dat ze de strategie van NIBC willen ondersteunen en willen inzetten op duurzame groei in het belang van alle stakeholders.


Laatste artikels over Leningen


Coronacrisis zet transacties op vastgoedmarkt onder druk

28 maart 2020

Door de coronacrisis daalde het aantal transacties in koopwoningen de afgelopen week met maar liefst 67%. Dat zegt makelaarsvereniging NVM.
Lees meer


Funding Circle wijzigt werkwijze drastisch

16 maart 2020

Funding Circle, het online leenplatform voor zakelijke leningen, wijzigt drastisch de manier waarop het in Nederland werkt.Particulieren zullen niet meer kunnen investeren in de leningen.
Lees meer


Jonge ondernemers kiezen voor online kredietplatformen

07 maart 2020

Maar liefst 65% van de jonge ondernemers die nood hebben aan een zakelijk krediet kiezen voor een online aanbieder.
Lees meer


Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

03 februari 2020

Goldman Sachs heeft vergevorderde plannen om via Amazon zakelijke kredieten aan te bieden in de VS.
Lees meer