Je bent hier: Home > Nieuws > Overheid helpt ondernemers met garantstelling voor overbruggingskredieten

Overheid helpt ondernemers met garantstelling voor overbruggingskredieten

Overheid helpt ondernemers met garantstelling voor overbruggingskredieten

13 mei 2020

De Nederlandse overheid gaat met de Kleine Kredieten Corona garantieregeling het MKB helpen.

Kleine ondernemers die door de coronacrisis hun inkomsten compleet zien wegvallen, komen in zware problemen terecht. De Nederlandse overheid gaat daarom overbruggingskredieten tussen de 10.000 en 50.000 euro voor maar liefst 95% garanderen. Dit zal duizenden kleine ondernemers helpen die nu moeilijk toegang hebben tot zakelijke leningen.

Met het nieuwe steunpakket kunnen tot 750 miljoen euro leningen verstrekt worden, waarvan de overheid 713 miljoen euro zal garanderen. De rente die de banken aanrekenen mag niet hoger liggen dan 4 procent en de lening moet binnen de vijf jaren terugbetaald worden.

Ondernemers zullen een lening kunnen aanvragen van 10.000 tot 50.000 euro. Voorwaarde is wel dat de ondernemingen winstgevend waren voor de coronacrisis en dat er een omzet geboekt wordt van minstens 50.000 euro.

Naast de bovenstaande regeling geven de banken ook uitstel van betaling op bestaande leningen. De aflossingen worden dan maximaal een half jaar stopgezet. Vorige week bleek dat al meer dan 100.000 bedrijven zo'n uitstel gekregen hebben.


Laatste artikels over Leningen


Een financiering voor jouw bedrijf

26 januari 2021

Je bent ondernemer met een droom, je wilt vooruit, je wilt groeien. En om dat te bereiken heb je een plan. Maar hoe financier je dat? Waar en bij wie vind je het geld voor jouw plan? Wanneer zeggen ze: ‘ja!’. Wij geven in dit artikel handvatten om ervoor te zorgen dat jouw droom werkelijkheid kan worden.
Lees meer


We leenden vooral voor een nieuwe auto in 2020

20 januari 2021

Uit cijfers van kredietbemiddelaar Becam blijkt dat de vraag naar autoleningen flink gestegen is de afgelopen maanden.
Lees meer


Huisbezitters kunnen besparen op hypotheeklasten

12 januari 2021

Maar liefst 80% van de huizenbezitters in Nederland zou flink kunnen besparen op de maandlasten door de hypotheek te oversluiten.
Lees meer


Wat wordt er geregistreerd bij het BKR?

07 januari 2021

Bij het afsluiten van een lening kijkt de kredietverstrekker bijna altijd in de registers van het Bureau Krediet Registratie. Het bureau registreert alle kredieten die in Nederland worden afgesloten.
Lees meer


Waar moet je op letten bij het nemen van een overbruggingshypotheek

29 december 2020

Je huidige woning staat net te koop en je gaat nu al een huis bezichtigen dat je helemaal ziet zitten. Na een tweede bezichtiging doe je een bod onder voorbehoud van financiering.
Lees meer