Je bent hier: Home > Nieuws > Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

27 mei 2020

Volgens De Hypotheekshop keert de woningmarkt terug naar de normaliteit nu de coronamaatregelen versoepeld zijn.

Het aantal hypotheekaanvragen heeft volgens De Hypotheekshop opnieuw het niveau bereikt van midden maart. Ook de spreiding in het soort aanvragen is weer hetzelfde zoals voorheen: 26% starters, 30% doorstromers, 27% oversluiters en 15% verhogers.

Het consumentenvertrouwen is ondertussen wel wat afgenomen, maar dat vertaalt zich momenteel nog niet in minder transacties. Normaal duurt het tot een half jaar voor een daling van het consumentenvertrouwen ook doorsijpelt in de cijfers op de woningmarkt.

Nieuw is ook dat kredietverstrekkers een zogenaamde corona vragenlijst gebruiken. Hiermee wordt gepeild naar de mate waarin de coronacrisis invloed heeft op de inkomsten van wie een lening wil aangaan.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft ondertussen al een uniforme lijst opgesteld om te voorkomen dat elke aanbieder met eigen vragen gaat werken, wat het voor consumenten omslachtig zal maken om meerdere aanvragen te doen. Daarnaast maakt het ook de aanvraagprocedures minder transparant.


Laatste artikels over Leningen


Meer jongeren met betalingsproblemen

29 juni 2020

Uit cijfers van het BKR blijkt dat het aantal jongeren met betalingsproblemen de afgelopen vijf jaar met maar liefst 70% is toegenomen.
Lees meer


Langer wachten op goedkeuring hypotheek

04 juni 2020

Het afhandelen van hypotheekaanvragen duurt heel wat langer door de coronacrisis. Soms duurt het zelfs 13 tot 14 werkdagen.
Lees meer


Corrupte olietrader nekt ABN AMRO

15 mei 2020

ABN AMRO moet een verlies van 225 miljoen euro doorslikken omdat de bekende oliehandelaar OK Lim jarenlang zijn verliezen verborgen hield.
Lees meer


Overheid helpt ondernemers met garantstelling voor overbruggingskredieten

13 mei 2020

De Nederlandse overheid gaat met de Kleine Kredieten Corona garantieregeling het MKB helpen.
Lees meer