Je bent hier: Home > Nieuws > Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

Hypotheekaanvragen weer op pre-coronaniveau

27 mei 2020

Volgens De Hypotheekshop keert de woningmarkt terug naar de normaliteit nu de coronamaatregelen versoepeld zijn.

Het aantal hypotheekaanvragen heeft volgens De Hypotheekshop opnieuw het niveau bereikt van midden maart. Ook de spreiding in het soort aanvragen is weer hetzelfde zoals voorheen: 26% starters, 30% doorstromers, 27% oversluiters en 15% verhogers.

Het consumentenvertrouwen is ondertussen wel wat afgenomen, maar dat vertaalt zich momenteel nog niet in minder transacties. Normaal duurt het tot een half jaar voor een daling van het consumentenvertrouwen ook doorsijpelt in de cijfers op de woningmarkt.

Nieuw is ook dat kredietverstrekkers een zogenaamde corona vragenlijst gebruiken. Hiermee wordt gepeild naar de mate waarin de coronacrisis invloed heeft op de inkomsten van wie een lening wil aangaan.

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) heeft ondertussen al een uniforme lijst opgesteld om te voorkomen dat elke aanbieder met eigen vragen gaat werken, wat het voor consumenten omslachtig zal maken om meerdere aanvragen te doen. Daarnaast maakt het ook de aanvraagprocedures minder transparant.


Laatste artikels over Leningen


Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

29 september 2020

We doen het allemaal wel eens; op Funda scrollen voor ons plezier. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat we met z’n allen gemiddeld 7 keer in ons leven verhuizen.
Lees meer


Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

25 september 2020

Of je je wagenpark gaat uitbreiden of een bedrijfswagen moet vervangen, de beste prijs krijgen is voor jou als ondernemer belangrijk. Maar wat is die beste prijs? 
Lees meer


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.
Lees meer


Meer jongeren met betalingsproblemen

29 juni 2020

Uit cijfers van het BKR blijkt dat het aantal jongeren met betalingsproblemen de afgelopen vijf jaar met maar liefst 70% is toegenomen.
Lees meer