Je bent hier: Home > Nieuws > Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

14 oktober 2020

Bedrijven doen weinig beroep op de overheidsgarantie voor kredieten. Slechts 10% van het bedrag waarvoor de overheid zich wil garant stellen is nu ontleend.

Wie nood heeft aan een zakelijk krediet kan gebruik maken van de garantieregeling BMKB-C of KKC, respectievelijk voor het mkb en kleinere ondernemingen. In totaal is nu 1,7 miljard euro uitgeleend onder deze garantieregeling, amper 10% van het beschikbare bedrag.

Vooral in de zwaar getroffen sectoren zoals horeca, cultuur en sport wordt er beroep gedaan op de garantieregeling. De vraag naar deze kredieten is niet zo hoog, waarschijnlijk omdat de hogere rentetarieven ze minder aantrekkelijk maken. Daarnaast slagen heel wat bedrijven er in om zich te financieren met eigen middelen.

Verder heeft de overheid ook andere steunmaatregelen uitgedokterd die voor zuurstof zorgen. Denk daarbij aan uitstel van belastingen of de NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Hierdoor kunnen bedrijven werknemers in dienst houden en doorbetalen, zelfs al krijgt hun omzet een flinke klap te verwerken.


Laatste artikels over Leningen


Bekijk de vacatures van hypotheekadviseur

29 september 2020

We doen het allemaal wel eens; op Funda scrollen voor ons plezier. Niet zo gek wanneer je bedenkt dat we met z’n allen gemiddeld 7 keer in ons leven verhuizen.
Lees meer


Bedrijfswagen leasen: Op zoek naar de beste prijs!

25 september 2020

Of je je wagenpark gaat uitbreiden of een bedrijfswagen moet vervangen, de beste prijs krijgen is voor jou als ondernemer belangrijk. Maar wat is die beste prijs? 
Lees meer


Banken bereiden zich voor op kredietverliezen

06 augustus 2020

De impact van de coronacrisis wordt steeds duidelijker. Doordat er veel onzekerheid blijft kunnen banken niet anders dan zich voorbereiden op grote kredietverliezen.
Lees meer


Hoe kun je je BKR registratie opvragen en inzien?

29 juli 2020

Je registratie in de lijst van het BKR, wat staat voor het Bureau Krediet Registratie, kan zeer belangrijk zijn. Op basis hiervan zal een kredietverstrekker namelijk bepalen of je in aanmerking komt voor een lening, maar ook voor het aanvragen van een hypotheek is dit van belang.
Lees meer