Je bent hier: Home > Nieuws > Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

Bedrijven maken weinig gebruik van overheidsgarantie

14 oktober 2020

Bedrijven doen weinig beroep op de overheidsgarantie voor kredieten. Slechts 10% van het bedrag waarvoor de overheid zich wil garant stellen is nu ontleend.

Wie nood heeft aan een zakelijk krediet kan gebruik maken van de garantieregeling BMKB-C of KKC, respectievelijk voor het mkb en kleinere ondernemingen. In totaal is nu 1,7 miljard euro uitgeleend onder deze garantieregeling, amper 10% van het beschikbare bedrag.

Vooral in de zwaar getroffen sectoren zoals horeca, cultuur en sport wordt er beroep gedaan op de garantieregeling. De vraag naar deze kredieten is niet zo hoog, waarschijnlijk omdat de hogere rentetarieven ze minder aantrekkelijk maken. Daarnaast slagen heel wat bedrijven er in om zich te financieren met eigen middelen.

Verder heeft de overheid ook andere steunmaatregelen uitgedokterd die voor zuurstof zorgen. Denk daarbij aan uitstel van belastingen of de NOW-regeling (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid). Hierdoor kunnen bedrijven werknemers in dienst houden en doorbetalen, zelfs al krijgt hun omzet een flinke klap te verwerken.


Laatste artikels over Leningen


Rekennorm bepaalt leningbedrag

21 april 2021

Wie kent het spreekwoord 'het is beter een andermans hemd dan geen'? Het is een gezegde uit de oude doos wat aangeeft dat je beter kunt lenen dan iets niet hebben.
Lees meer


Lening tijdens corona?

10 april 2021

Het hoeft geen betoog dat bepaalde bedrijven het moeilijk hebben. Geen of te weinig omzet omdat de deuren dicht moeten. De horeca, winkels en evenementenbranche zitten in zwaar weer. Hoe kunnen ze het hoofd boven water houden?
Lees meer


Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

06 april 2021

Uit de derde Corona Monitor van de banken blijkt dat circa 52.000 ondernemers voor ruim 44 miljard euro aan financiering ontvangen hebben.
Lees meer


Verdrievoudiging wanbetalingen verwacht

12 maart 2021

Experian verwacht dat één op de zestien mkb bedrijven binnen anderhalf jaar failliet zal gaan, wat voor meer wanbetalingen zal zorgen.
Lees meer


Ondernemers zoeken naar leningen buiten banksysteem

27 februari 2021

Door de coronacrisis is de toegang van ondernemers tot bankfinanciering heel wat moeilijker geworden.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken