Je bent hier: Home > Nieuws > Hoogste spaarrente april 2013

Hoogste spaarrente april 2013

Hoogste spaarrente april 2013

02 april 2013 - door Redactie

Hoewel veel rentes deze maand daalden, zijn er ook enkele stijgers. Langer sparen levert weer wat meer op. Enkele banken, waaronder ING en Aegon, verhoogden de rentes van spaardeposito’s van respectievelijk 5 en 10 jaar.

Spaardepositovergelijken.nl zet de meest aantrekkelijke spaarrekeningen van april 2013* voor u op een rij.

Hoogste rente vrij opneembaar

De hoogste rente voor een vrije opneembare spaarrekening krijgt u bij WestlandUtrecht Bank met 2,15%, gevold door MoneYou met 2%. Wilt u meer rente ontvangen? Dan kunt u beter voor een deposito kiezen.

Spaardeposito 2 jaar

Bij een spaardeposito staat het geld op de spaarrekening voor een bepaalde periode vast. U kunt tussentijds geen geld van deze rekening opnemen; pas als het termijn is verlopen. Het voordeel is de relatief hogere rente die de bank betaald. Deze maand is de hoogste spaarrente bij een deposito van 2 jaar bij NIBC Direct met 2,3%, gevolgd door Credit Europe Bank met 2,25%.

Meer rente bij deposito 5 jaar

Door de hoge hypotheekschuld en de dalende huizenprijzen zijn banken bang geworden om te investeren in Nederlandse hypotheken. Gevolg? De banken hebben meer geld nodig om de kredieten te kunnen bekostigen. Daarom verhogen sommige banken de rente voor een spaardeposito van vijf jaar. Een opvallende stijger is de ING Bank. De rente van een spaardeposito van 5 jaar steeg deze maand van 1,5% naar 1,6%. Maar de hoogste spaarrente voor een deposito van 5 jaar vindt u bij Credit Bank Europe met 3% en daarna bij NIBC Direct met 2,75% rente per jaar.

Meeste rente bij 10 jaar

De hoogste rente ontvangt u bij een spaarrente van 10 jaar. Denk er wel aan dat u dan 10 jaar lang niet bij uw geld kan komen. Deze rekening kan voordeliger zijn als u voor uw kind of kleinkind wilt sparen. Deze maand kunt u het beste een spaardeposito voor 10 jaar openen bij WestlandUtrecht Bank met een rente van 3,6% per jaar. Gevolgd door Reaal, NIBC Direct, Centraal Beheer en Aegon met 3,5%. Opvallend is dat Aegon de rente van deze spaardeposito verhoogde van 3,4% naar 3,5% in april 2013.

*Wijzigingen voorbehouden. Het is mogelijk dat de spaarbank tussentijds de rente verlaagd.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl