Je bent hier: Home > Nieuws > Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

12 januari 2021 - door Redactie

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis de allergrootste uitgave die ze ooit in hun leven zullen doen. Dit is mogelijk ook het geval voor jou.

Op de woningmarkt is het op het moment echt een gekkenhuis, wat ook zeker in Dronten en Harderwijk het geval is. Het is dan ook verstandig om een makelaar in te schakelen. Deze expert kan je helpen bij het zoeken en het kopen van een woning. Ook is het slim om zelf onderzoek te doen waardoor je niet in de onderstaande valkuilen zult vallen.

Onderschatten van woonlasten

Mogelijk kun je een hypotheek krijgen voor een eigen woning. Dit wil niet zeggen dat het ook een slimme keuze is. Een hypotheek kan technisch prima passen, maar je moet natuurlijk wel de maandelijkse lasten op kunnen hoesten. Je moet je namelijk niet blind staan op wat je kunt financieren, maar ook moet je jezelf een belangrijke vraag stellen: wil je de maandlasten betalen waardoor dit ten koste zal gaan van andere belangrijke dingen in het leven? Om de woonlasten te kunnen bekostigen moet je immers mogelijk besparen op leuke uitjes of bezigheden, wat niet iedereen wil.

Eerste indruk

Als je een huis bezichtigt dan zul je altijd direct een gevoel krijgen bij de woning. Deze eerste indruk is extreem krachtig. De aankoop speelt zich al af in je hoofd terwijl je alle details nog niet eens kent. Of de ideale woning wordt tijdens de bezichtiging direct door je afgekeurd. De indruk wordt dan ook gebaseerd op ons gevoel. De inrichting van het huis, de geur van de woning en de zon die schijnt in het huis zijn hierbij over het algemeen bepalende aspecten. Probeer deze indruk te vermijden en baseer je financiële keuze voor een huis ook op de feiten.

Snel beslissen

Soms krijg je bij het bezichtigen van een huis het gevoel dat je snel moet beslissen, waar een makelaar vaak verantwoordelijk voor is. Trap hier niet in. Het is juist een stuk belangrijker om de tijd te nemen zodat je af kunt wegen of die woning wel echt jouw nieuwe thuis gaat worden. Het gaat immers om zeer veel geld, dus je wilt deze belangrijke financiële keuze niet maken op basis van één bezichtiging. Heb je te lang gewacht en is het huis verkocht aan een andere partij? Jammer dan, je kans zal echt nog wel een keer komen.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl