Je bent hier: Home > Nieuws > Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

Op zoek naar een woning? Maak de juiste financiële keuzes!

12 januari 2021

Voor de meeste mensen is het kopen van een huis de allergrootste uitgave die ze ooit in hun leven zullen doen. Dit is mogelijk ook het geval voor jou.

Op de woningmarkt is het op het moment echt een gekkenhuis, wat ook zeker in Dronten en Harderwijk het geval is. Het is dan ook verstandig om een makelaar in te schakelen. Deze expert kan je helpen bij het zoeken en het kopen van een woning. Ook is het slim om zelf onderzoek te doen waardoor je niet in de onderstaande valkuilen zult vallen.

Onderschatten van woonlasten

Mogelijk kun je een hypotheek krijgen voor een eigen woning. Dit wil niet zeggen dat het ook een slimme keuze is. Een hypotheek kan technisch prima passen, maar je moet natuurlijk wel de maandelijkse lasten op kunnen hoesten. Je moet je namelijk niet blind staan op wat je kunt financieren, maar ook moet je jezelf een belangrijke vraag stellen: wil je de maandlasten betalen waardoor dit ten koste zal gaan van andere belangrijke dingen in het leven? Om de woonlasten te kunnen bekostigen moet je immers mogelijk besparen op leuke uitjes of bezigheden, wat niet iedereen wil.

Eerste indruk

Als je een huis bezichtigt dan zul je altijd direct een gevoel krijgen bij de woning. Deze eerste indruk is extreem krachtig. De aankoop speelt zich al af in je hoofd terwijl je alle details nog niet eens kent. Of de ideale woning wordt tijdens de bezichtiging direct door je afgekeurd. De indruk wordt dan ook gebaseerd op ons gevoel. De inrichting van het huis, de geur van de woning en de zon die schijnt in het huis zijn hierbij over het algemeen bepalende aspecten. Probeer deze indruk te vermijden en baseer je financiële keuze voor een huis ook op de feiten.

Snel beslissen

Soms krijg je bij het bezichtigen van een huis het gevoel dat je snel moet beslissen, waar een makelaar vaak verantwoordelijk voor is. Trap hier niet in. Het is juist een stuk belangrijker om de tijd te nemen zodat je af kunt wegen of die woning wel echt jouw nieuwe thuis gaat worden. Het gaat immers om zeer veel geld, dus je wilt deze belangrijke financiële keuze niet maken op basis van één bezichtiging. Heb je te lang gewacht en is het huis verkocht aan een andere partij? Jammer dan, je kans zal echt nog wel een keer komen.


Laatste artikels over Sparen


Volksbank: negatieve rente vanaf ton spaargeld

20 april 2021

Vanaf 1 juli zal de Volksbank een negatieve rente aanrekenen vanaf 100.000 euro. De wijziging wordt doorgevoerd bij de merknamen SNS, ASN Bank en RegioBank.
Lees meer


Nederland hoogste inflatiecijfers van EU

04 maart 2021

De prijzen stegen in Nederland in februari met gemiddeld 1,8% tegenover vorig jaar. In de EU bedraagt de inflatie slechts 0,9%.
Lees meer


Let op, sparen kost geld

11 januari 2021

Wie een groot bedrag op een spaarrekening heeft staan, wordt steeds meer geconfronteerd met straftarieven in de vorm van een negatieve rente.
Lees meer


Snelste groei ooit voor Bunq

11 december 2020

In de eerste helft van 2020 heeft de mobiele bank Bunq de snelste groei ooit neergezet.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken