Je bent hier: Home > Nieuws > We leenden vooral voor een nieuwe auto in 2020

We leenden vooral voor een nieuwe auto in 2020

We leenden vooral voor een nieuwe auto in 2020

20 januari 2021

Uit cijfers van kredietbemiddelaar Becam blijkt dat de vraag naar autoleningen flink gestegen is de afgelopen maanden.

De coronacrisis sloeg vanaf maart in alle hevigheid toe. Mensen moesten plots thuis blijven en begonnen te denken aan het verbouwen van hun woning. In het eerste half jaar van 2020 ontplofte de vraag naar leningen voor verbouwingen: bij Becam zagen ze een toename van maar liefst 32,03%. Ze vermoeden zelf dat het over en eenmalige piek gaat. De meeste verbouwingen zijn ondertussen uitgevoerd.

Een ander populair leendoel is de inrichting van de woning. Vanaf april werd er meer geïnvesteerd in interieur om de vele uren thuis zo comfortabel mogelijk te maken.

Door de aanhoudende pandemie kwam er ook veel interesse in de koop van een kleine tweede auto. Mensen mijden immers liever het openbaar vervoer. Tegelijk zat ook het aantal leningen voor caravans in de lift, waarmee je veilig met je eigen familie op vakantie kunt gaan.

Een ander leendoel in de top vijf blijft het oversluiten. Onlangs werd nog berekend dat tot 80% van de huizenbezitters maandelijks geld kunnen besparen door hun hypotheek te oversluiten.


Laatste artikels over Leningen


Ondernemers zoeken naar leningen buiten banksysteem

27 februari 2021

Door de coronacrisis is de toegang van ondernemers tot bankfinanciering heel wat moeilijker geworden
Lees meer


Jouw woonwensen uitvoeren – verbouwen

27 februari 2021

Misschien heb je net een nieuwe woning gekocht en moet er nog verbouwd worden om al jouw woonwensen uit te kunnen voeren.
Lees meer


Meer hypotheekaanvragen van 55 plussers

25 februari 2021

In het laatste kwartaal steeg het aantal hypotheekaanvragen van de 55 plussers met zo'n 14%. Hierdoor tekent deze groep voor zo'n kwart van alle hypotheekaanvragen. Dat blijkt uit cijfers van De Hypotheker.
Lees meer


Hypotheek aanvragen in coronatijd

27 januari 2021

Een zzp’er is ondernemer en dient zelf voor de omzet te zorgen. De winst is zijn inkomen. Omzet is echter niet vanzelfsprekend. Dat laat de coronapandemie duidelijk zien.
Lees meer


Een financiering voor jouw bedrijf

26 januari 2021

Je bent ondernemer met een droom, je wilt vooruit, je wilt groeien. En om dat te bereiken heb je een plan. Maar hoe financier je dat? Waar en bij wie vind je het geld voor jouw plan? Wanneer zeggen ze: ‘ja!’. Wij geven in dit artikel handvatten om ervoor te zorgen dat jouw droom werkelijkheid kan worden.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken