Je bent hier: Home > Nieuws > Meer hypotheekaanvragen van 55 plussers

Meer hypotheekaanvragen van 55 plussers

Meer hypotheekaanvragen van 55 plussers

25 februari 2021 - door Redactie

In het laatste kwartaal steeg het aantal hypotheekaanvragen van de 55 plussers met zo'n 14%. Hierdoor tekent deze groep voor zo'n kwart van alle hypotheekaanvragen. Dat blijkt uit cijfers van De Hypotheker.

Door de blijvende lage rentevoeten zijn er nog steeds mensen die hun hypotheek willen oversluiten. Op die manier kunnen ze vaak fors besparen op de maandlasten. Maar liefst 38% van de hypotheekaanvragen is afkomstig van oversluiters.

De 55 plussers doen ook vaak beroep op een hypotheek om verbouwingen te financieren. Op die manier kan de woning aangepast worden aan de hedendaagse normen. Vaak worden er ook verbouwingen gedaan zoals het installeren van een badkamer op het gelijkvloers, zodat de bewoners later langer in hun huis kunnen blijven in plaats van de stap naar een seniorenwoning te moeten zetten.

Om dezelfde reden is ook een grote groep van 55 plussers al aan het uitkijken naar een nieuwe woning op een andere locatie, die ook kleiner is omdat de kinderen uit huis zijn. Zo'n 29% geeft aan dat ze liever alles op het gelijkvloers hebben en 22% vindt het belangrijk dat er in de nabije omgeving winkels zijn. Ook de toegang tot openbaar vervoer is vaak een vereiste.

Volgens De Hypotheker zal het aantal senioren door de vergrijzing snel toenemen, waardoor het van belang is om betaalbare seniorenwoningen te voorzien. Zo kan deze groep in beweging komen, waardoor er terug meer woningen beschikbaar komen voor starters en doorstromers.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl