Je bent hier: Home > Nieuws > Meer hypotheekaanvragen van 55 plussers

Meer hypotheekaanvragen van 55 plussers

Meer hypotheekaanvragen van 55 plussers

25 februari 2021

In het laatste kwartaal steeg het aantal hypotheekaanvragen van de 55 plussers met zo'n 14%. Hierdoor tekent deze groep voor zo'n kwart van alle hypotheekaanvragen. Dat blijkt uit cijfers van De Hypotheker.

Door de blijvende lage rentevoeten zijn er nog steeds mensen die hun hypotheek willen oversluiten. Op die manier kunnen ze vaak fors besparen op de maandlasten. Maar liefst 38% van de hypotheekaanvragen is afkomstig van oversluiters.

De 55 plussers doen ook vaak beroep op een hypotheek om verbouwingen te financieren. Op die manier kan de woning aangepast worden aan de hedendaagse normen. Vaak worden er ook verbouwingen gedaan zoals het installeren van een badkamer op het gelijkvloers, zodat de bewoners later langer in hun huis kunnen blijven in plaats van de stap naar een seniorenwoning te moeten zetten.

Om dezelfde reden is ook een grote groep van 55 plussers al aan het uitkijken naar een nieuwe woning op een andere locatie, die ook kleiner is omdat de kinderen uit huis zijn. Zo'n 29% geeft aan dat ze liever alles op het gelijkvloers hebben en 22% vindt het belangrijk dat er in de nabije omgeving winkels zijn. Ook de toegang tot openbaar vervoer is vaak een vereiste.

Volgens De Hypotheker zal het aantal senioren door de vergrijzing snel toenemen, waardoor het van belang is om betaalbare seniorenwoningen te voorzien. Zo kan deze groep in beweging komen, waardoor er terug meer woningen beschikbaar komen voor starters en doorstromers.


Laatste artikels over Leningen


Rekennorm bepaalt leningbedrag

21 april 2021

Wie kent het spreekwoord 'het is beter een andermans hemd dan geen'? Het is een gezegde uit de oude doos wat aangeeft dat je beter kunt lenen dan iets niet hebben.
Lees meer


Lening tijdens corona?

10 april 2021

Het hoeft geen betoog dat bepaalde bedrijven het moeilijk hebben. Geen of te weinig omzet omdat de deuren dicht moeten. De horeca, winkels en evenementenbranche zitten in zwaar weer. Hoe kunnen ze het hoofd boven water houden?
Lees meer


Meer dan 44 miljard euro aan financiering voor ondernemers

06 april 2021

Uit de derde Corona Monitor van de banken blijkt dat circa 52.000 ondernemers voor ruim 44 miljard euro aan financiering ontvangen hebben.
Lees meer


Verdrievoudiging wanbetalingen verwacht

12 maart 2021

Experian verwacht dat één op de zestien mkb bedrijven binnen anderhalf jaar failliet zal gaan, wat voor meer wanbetalingen zal zorgen.
Lees meer


Ondernemers zoeken naar leningen buiten banksysteem

27 februari 2021

Door de coronacrisis is de toegang van ondernemers tot bankfinanciering heel wat moeilijker geworden.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken