Je bent hier: Home > Nieuws > Opnemen van cash niet helemaal gratis bij ABN AMRO

Opnemen van cash niet helemaal gratis bij ABN AMRO

Opnemen van cash niet helemaal gratis bij ABN AMRO

02 juni 2021

ABN AMRO zal vanaf 1 juli kosten aanrekenen voor klanten die vaak cash geld opnemen.

ABN AMRO kondigde eerder al aan dat consumenten tot 10.000 euro cash geld gratis kunnen afhalen, maar boven die drempel zouden er kosten worden aangerekend. De bank rekent dan 5 euro per transactie aan en rekent ook een commissie aan van 0,5% op het afgehaalde bedrag.

De Consumentenbond ging in het verweer tegen de plannen van ABN AMRO, waarna de bank de drempel verhoogde naar 12.000 euro. Volgens de Consumentenbond heeft de bank reeds aangegeven dat het niet zeker is of deze drempel wel op dat niveau blijft staan. "Er is dus geen enkele garantie voor de toekomst", zegt de Consumentenbond.

ABN AMRO vindt dat een dergelijke maatregel nodig is om witwaspraktijken te ontmoedigen. Volgens de Consumentenbond is dat een drogreden, omdat er heel wat consumenten getroffen worden. "Voor sommige mensen is cash geld nog steeds erg belangrijk, bijvoorbeeld om beter grip te hebben op hun financiën. Niet elke cashopname is dus verdacht", klinkt het.

De Consumentenbond onderstreept dat mensen zelf moeten kunnen kiezen of ze nog contant willen betalen. "De banken moeten het gebruik van contant geld niet ontmoedigen. Dat vindt ook De Nederlandse Bank", besluit de Consumentenbond.


Laatste artikels over Sparen


Zo creëer je financiële zekerheid als zzp'er

16 september 2021

Als zzp’er heb je volop vrijheid. Zelf je tijd indelen. Zelf beslissen of je een klus wel of niet aanneemt. Daar staat tegenover dat je vaak ook minder financiële zekerheid hebt.
Lees meer


Veel jonge Nederlanders komen nauwelijks rond

31 augustus 2021

Uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van SNS blijkt dat een derde van de jonge Nederlanders nauwelijks kan rondkomen.
Lees meer


Spaarrente verder omlaag

01 juli 2021

De spaarrente is al tijden om te huilen – wie geld op een spaarrekening heeft staan weet ongetwijfeld dat dit nauwelijks rente oplevert. Per 1 juli 2021 wordt het nóg dramatischer: diverse spaarrentes gaan nog verder omlaag.
Lees meer


Overheid kan ingrijpen op negatieve rentevoeten

11 juni 2021

De meeste banken in Nederland rekenen een strafrente aan voor deposito's met meer dan 100.000 euro spaargeld. De overheid wil voorkomen dat deze grens nog lager komt te liggen.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken