Je bent hier: Home > Nieuws > Coronakredietregeling verlengd tot 31 december

Coronakredietregeling verlengd tot 31 december

Coronakredietregeling verlengd tot 31 december

22 juni 2021

De coronakredietregelingen voor ondernemers worden verlengd om het economisch herstel te faciliteren.

Heel wat ondernemers hebben moeilijk toegang tot zakelijke leningen en daarom blijft de overheid hen verder ondersteunen. "De kredietregelingen die we opgezet hebben om de harde klappen op te vangen gaan we nu ook in de herstelfase gebruiken. Ondernemers kunnen bij hun financiers nagaan of ze hiervoor in aanmerking komen", aldus Staatssecretaris Mona Keijzer.

De drie kredieten waarover het gaat zijn ten eerste de KKC voor kredieten tot 50.000 euro. Ten tweede gaat het over de BMKB-C voor kredieten tot 1,5 miljoen euro en tenslotte de GO-C voor kredieten tot 150 miljoen euro.

Deze drie regelingen werden vooral gebruikt om bedrijven te helpen om hun rekeningen te betalen. Deze ondersteuning was nodig omdat de omzet in sommige gevallen helemaal verdwenen was. Maar vanaf nu kunnen deze regelingen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld weer voorraden op te bouwen, te investeren in nieuwe vaste activa of om het leverancierskrediet weer in te korten naar normale termijnen.

De coronakredieten hebben hoge garantiepercentages, waardoor de overheid dus voor een deel garant staat als de lening niet moest terugbetaald worden. Op deze manier worden financiers sneller over de streep getrokken om toch een zakelijke lening toe te staan. 


Laatste artikels over Leningen


Dit moet u weten over geld lenen

20 juli 2021

Wilt u een verbouwing financieren met een lening, een nieuwe auto kopen of heeft u wellicht een ander leendoel? Niet iedereen heeft een flinke spaarpot achter de hand.
Lees meer


Studieschuld wordt vaak verzwegen

11 juli 2021

Jonge mensen die een woning willen aankopen en een hypotheek willen aangaan, verzwijgen steeds vaker hun studieschuld.
Lees meer


Goedkoop geld lenen: Hoe doe ik dat?!

25 juni 2021

Wil je goedkoop geld lenen? In je zoektocht naar de goedkoopste lening is het belangrijk om leningen te vergelijken.
Lees meer


Einde in zicht voor lage leenrentes?

03 juni 2021

Volgens vergelijkingswebsite Geld.nl is er mogelijk een einde gekomen aan de daling van de leenrentes.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken