Je bent hier: Home > Nieuws > Waar vind ik deze maand de hoogste spaarrente?

Waar vind ik deze maand de hoogste spaarrente?

Waar vind ik deze maand de hoogste spaarrente?

01 mei 2013 - door Redactie

Hoewel de rentes opnieuw daalden in mei 2013, ontvangt u nog altijd veel meer rente bij een deposito dan bij een vrij opneembare spaarrekening.

De rentevergoeding op deposito’s met een vaste looptijd ligt nu, volgens De Nederlansche Bank (DNB), gemiddeld 1,7 procentpunt hoger ten opzichte van vrij opneembare spaarrekening. Dat is het grootste verschil in 3 jaar tijd! Spaardepositovergelijken.nl zet de hoogste spaarrente van deposito’s in mei 2013* voor u op een rij.

Bij een spaardeposito staat het geld voor een bepaalde periode vast. U kunt tussentijds geen geld opnemen, maar ontvangt wel een hogere, vaste rente. Deze maand is de hoogste spaarrente bij een deposito van 1 jaar bij NIBC Direct (2,10%), gevolgd door internetspaarbank Moneyou (2,00%) en WestlandUtrecht Bank (1,90%). Bij een deposito van 2 jaar bent u deze maand het beste uit bij Centraal Beheer (2,25%), Credit Europe Bank (2,25%) en NIBC Direct (2,20%).

Als u het geld voor langere tijd kunt missen, dan kunt u ook voor een deposito van 5 jaar kiezen. De hoogste rente voor een spaardeposito vindt u bij Credit Europa Bank (3%) gevold door Centraal Beheer en NIBC Direct (2,60%). Maar verreweg de hoogste rente ontvangt u bij een spaardeposito van 10 jaar. Bij WestlandUtrecht Bank (3,50%) bent u het beste uit qua rente, op de voet gevolgd door NIBC Direct (3,40) en Reaal (3,30%).

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl