Je bent hier: Home > Nieuws > 3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

29 september 2021 - door Redactie

Hoe kan je ervoor zorgen dat je vermogen groeit? De basis is sparen, maar daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden zoals vastgoed of beleggen in goud.

Sparen

Sparen van geld kun je het beste doen als je een bespaarplan hebt opgesteld. Bepaal vooraf hoeveel geld je deze maand wilt storten naar je spaarrekening. Deze manier is veel effectiever dan als je zou wachten tot het einde van de maand en dan het geld overmaken wat je deze maand over hebt. Het is moeilijk om geen geld uit te geven van je spaarrekening. Toch moet je proberen om er zoveel mogelijk af te blijven. Je kunt desnoods een spaarrekening openen bij een andere bank, op deze manier is het een grotere drempel om geld weer terug te boeken naar je ‘’normale’’ rekening.

Koop een huis

Als je echt vermogen wilt opbouwen moet je gewoon een koophuis kopen. Het is in deze tijd heel moeilijk om aan koophuis te komen. Toch is het aan te raden om toch te investeren in een koopwoning. Je bouwt namelijk al een vermogen op het moment dat de waarde van je woning  hoger is dan je hypotheek schuld. Dit is de overwaarde van je huis. Op het moment dat je nu je huis zou verkopen is de kans erg groot dat je overwaarde op je huis hebt. Dit omdat de huizenmarkt op dit moment erg duur is. Dit levert dus automatisch geld op. Als de woningmarkt lagere prijzen kent is deze manier geen garantie op geld. Wel kan je een huis kopen om onder te verhuren. Als jij zorgt dat de huurinkomsten per maand hoger zijn dan jouw hypotheeklasten draai je in principe winst.

Investeer in goud

Goud kopen doen mensen al eeuwenlang. Tegenwoordig is goud de basis van ons financiële stelsel, zeker als het slecht gaat in de economie dan is goud  een steunpunt. Goud speelt een ongelofelijke belangrijke rol binnen de economie. Dit komt omdat goud namelijk bijna nooit zijn waarde verliest. Waar geld in een economische crisis minder waard kan worden blijft goud altijd veel waard. Een heel veilige plek om geld in te investeren dus. Je kan tegenwoordig online goud kopen. Bijvoorbeeld bij doijer & kalff. Zij verstrekken het goud, maar kunnen het tegelijkertijd ook voor je beheren. Zo hoeft het niet bij jou thuis onder je bed te liggen.

Het goud wordt bij doijer & kalff ook verzekerd. Tot slot heb je een terugkoopgarantie. Nu is een goede tijd om goud te kopen. Het geld is nu veel waard waardoor je voor relatief weinig geld veel goud kunt kopen. In een economische crisis zou je dit weer kunnen verkopen en er dus meer geld voor terugkrijgen dan dat je eraan hebt besteed.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.


Bunq is winstgevend

23 februari 2023

De neobank bunq is er in geslaagd om winstgevend te worden in het laatste kwartaal van 2022.


Tips om eerder te stoppen met werken

03 februari 2023

Waar sommigen ervan houden om te werken, geldt dit voor velen niet. Het liefst gaan zij zo snel mogelijk met pensioen.


Jaar van herstel voor huishoudens

30 januari 2023

Vergeleken met het jaar 2022 gaan er dit jaar veel huishoudens op financieel gebied weer op vooruit.


Sparen voor een uitje

26 december 2022

We hebben allemaal nood aan een beetje ontspanning en dat hoeft niet altijd veel geld te kosten...geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl