Je bent hier: Home > Nieuws > 3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

29 september 2021

Hoe kan je ervoor zorgen dat je vermogen groeit? De basis is sparen, maar daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden zoals vastgoed of beleggen in goud.

Sparen

Sparen van geld kun je het beste doen als je een bespaarplan hebt opgesteld. Bepaal vooraf hoeveel geld je deze maand wilt storten naar je spaarrekening. Deze manier is veel effectiever dan als je zou wachten tot het einde van de maand en dan het geld overmaken wat je deze maand over hebt. Het is moeilijk om geen geld uit te geven van je spaarrekening. Toch moet je proberen om er zoveel mogelijk af te blijven. Je kunt desnoods een spaarrekening openen bij een andere bank, op deze manier is het een grotere drempel om geld weer terug te boeken naar je ‘’normale’’ rekening.

Koop een huis

Als je echt vermogen wilt opbouwen moet je gewoon een koophuis kopen. Het is in deze tijd heel moeilijk om aan koophuis te komen. Toch is het aan te raden om toch te investeren in een koopwoning. Je bouwt namelijk al een vermogen op het moment dat de waarde van je woning  hoger is dan je hypotheek schuld. Dit is de overwaarde van je huis. Op het moment dat je nu je huis zou verkopen is de kans erg groot dat je overwaarde op je huis hebt. Dit omdat de huizenmarkt op dit moment erg duur is. Dit levert dus automatisch geld op. Als de woningmarkt lagere prijzen kent is deze manier geen garantie op geld. Wel kan je een huis kopen om onder te verhuren. Als jij zorgt dat de huurinkomsten per maand hoger zijn dan jouw hypotheeklasten draai je in principe winst.

Investeer in goud

Goud kopen doen mensen al eeuwenlang. Tegenwoordig is goud de basis van ons financiële stelsel, zeker als het slecht gaat in de economie dan is goud  een steunpunt. Goud speelt een ongelofelijke belangrijke rol binnen de economie. Dit komt omdat goud namelijk bijna nooit zijn waarde verliest. Waar geld in een economische crisis minder waard kan worden blijft goud altijd veel waard. Een heel veilige plek om geld in te investeren dus. Je kan tegenwoordig online goud kopen. Bijvoorbeeld bij doijer & kalff. Zij verstrekken het goud, maar kunnen het tegelijkertijd ook voor je beheren. Zo hoeft het niet bij jou thuis onder je bed te liggen.

Het goud wordt bij doijer & kalff ook verzekerd. Tot slot heb je een terugkoopgarantie. Nu is een goede tijd om goud te kopen. Het geld is nu veel waard waardoor je voor relatief weinig geld veel goud kunt kopen. In een economische crisis zou je dit weer kunnen verkopen en er dus meer geld voor terugkrijgen dan dat je eraan hebt besteed.


Laatste artikels over Sparen


De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

20 oktober 2021

Wanneer je meer rendement uit spaargeld wilt halen, heb je verschillende mogelijkheden.
Lees meer


Inflatie kan langer hoog blijven

12 oktober 2021

De DNB publiceerde gisteren een nieuw Overzicht Financiële Stabiliteit en waarschuwt voor problemen als de inflatie structureel hoger blijft.
Lees meer


De verschillende vormen van schenken

29 september 2021

Er zijn verschillende vormen van schenken. Je denkt al gauw aan het schenken van geld, maar er zijn meerdere vormen van schenken.
Lees meer


Negatieve rente stuurt spaarders naar meerdere banken

28 september 2021

Doordat banken een negatieve rentevoet hebben ingevoerd op grotere bedragen, openen steeds meer spaarders en ondernemers nieuwe rekeningen bij andere banken.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken