Je bent hier: Home > Nieuws > 3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

3 mogelijke investeringen om meer vermogen op te bouwen

29 september 2021 - door Redactie

Hoe kan je ervoor zorgen dat je vermogen groeit? De basis is sparen, maar daarnaast zijn er ook andere mogelijkheden zoals vastgoed of beleggen in goud.

Sparen

Sparen van geld kun je het beste doen als je een bespaarplan hebt opgesteld. Bepaal vooraf hoeveel geld je deze maand wilt storten naar je spaarrekening. Deze manier is veel effectiever dan als je zou wachten tot het einde van de maand en dan het geld overmaken wat je deze maand over hebt. Het is moeilijk om geen geld uit te geven van je spaarrekening. Toch moet je proberen om er zoveel mogelijk af te blijven. Je kunt desnoods een spaarrekening openen bij een andere bank, op deze manier is het een grotere drempel om geld weer terug te boeken naar je ‘’normale’’ rekening.

Koop een huis

Als je echt vermogen wilt opbouwen moet je gewoon een koophuis kopen. Het is in deze tijd heel moeilijk om aan koophuis te komen. Toch is het aan te raden om toch te investeren in een koopwoning. Je bouwt namelijk al een vermogen op het moment dat de waarde van je woning  hoger is dan je hypotheek schuld. Dit is de overwaarde van je huis. Op het moment dat je nu je huis zou verkopen is de kans erg groot dat je overwaarde op je huis hebt. Dit omdat de huizenmarkt op dit moment erg duur is. Dit levert dus automatisch geld op. Als de woningmarkt lagere prijzen kent is deze manier geen garantie op geld. Wel kan je een huis kopen om onder te verhuren. Als jij zorgt dat de huurinkomsten per maand hoger zijn dan jouw hypotheeklasten draai je in principe winst.

Investeer in goud

Goud kopen doen mensen al eeuwenlang. Tegenwoordig is goud de basis van ons financiële stelsel, zeker als het slecht gaat in de economie dan is goud  een steunpunt. Goud speelt een ongelofelijke belangrijke rol binnen de economie. Dit komt omdat goud namelijk bijna nooit zijn waarde verliest. Waar geld in een economische crisis minder waard kan worden blijft goud altijd veel waard. Een heel veilige plek om geld in te investeren dus. Je kan tegenwoordig online goud kopen. Bijvoorbeeld bij doijer & kalff. Zij verstrekken het goud, maar kunnen het tegelijkertijd ook voor je beheren. Zo hoeft het niet bij jou thuis onder je bed te liggen.

Het goud wordt bij doijer & kalff ook verzekerd. Tot slot heb je een terugkoopgarantie. Nu is een goede tijd om goud te kopen. Het geld is nu veel waard waardoor je voor relatief weinig geld veel goud kunt kopen. In een economische crisis zou je dit weer kunnen verkopen en er dus meer geld voor terugkrijgen dan dat je eraan hebt besteed.

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onverwachte kosten zorgen snel voor financiële problemen

03 juli 2024

Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.


Alles wat je moet weten over lijfrente

27 juni 2024

Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl