Je bent hier: Home > Nieuws > De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

20 oktober 2021 - door Redactie

Wanneer je meer rendement uit spaargeld wilt halen, heb je verschillende mogelijkheden.

Je kunt overwegen een deel van je spaargeld te investeren op de beurs. Koop aandelen, obligaties of bijvoorbeeld valuta. Een andere mogelijkheid is investeren in vastgoed. Denk aan de handel in garageboxen of bijvoorbeeld de aankoop van een tweede huis. Een derde optie is een investering in digitale munten. Bij het vergelijken van dergelijke beleggingsproducten is het belangrijk om het risico hiervan in kaart te brengen. Munten van zilver kopen brengt vaak een lager risico met zich mee, dan investeren in crypto’s. In dit artikel lees je er meer over. 

Edelmetalen de meest veilige investering

Op sparen bij de bank na, is een investering in edelmetalen de meest veilige. Investeer in zilveren munten, of koop bijvoorbeeld een goudbaar van 100 gr. Je kunt kiezen voor certificaten, waarbij een externe partij het goud voor je beheert. Het alternatief is zelf fysiek goud kopen. Het veilige aan edelmetalen is dat je deze zelf kunt beheren. Houd er rekening mee, dat je hierbij het risico op een diefstal van je edelmetalen loopt. Daarnaast zijn edelmetalen veel minder volatiel dan veel andere beleggingsproducten. De kans op een groot verlies is hierdoor kleiner. Tegelijkertijd is ook de kans op een zeer hoog rendement op een korte termijn beperkt. 

Investeren in obligaties van de staat

Naast een investering in edelmetalen, is ook een investering in obligaties een goede optie voor beleggers die hun risico’s beperkt willen houden. Net als voor de edelmetalen geldt ook voor obligaties dat het verwachte rendement beperkt is in vergelijking met risicovolle investeringen als losse aandelen. Andersom is de kans op een groot verlies eveneens beperkt. Met name staatsobligaties zijn populair als je de risico’s terug wilt dringen. Het is een goede aanvulling op een portfolio met enkele risicovolle beleggingen. 

Mandjes met aandelen in een fonds of ETF 

Wil je toch investeren in aandelen? Door te kiezen voor een beleggingsfonds of een ETF spreid je het risico. Zowel het beleggingsfonds als de ETF bestaat uit een mandje van aandelen. Het voordeel hiervan is dat een los aandeel een beperkte invloed heeft op de koers van de ETF of het fonds als geheel. Ook wanneer je budget beperkt is, kan een fonds of ETF interessant zijn. Het zorgt voor een natuurlijke spreiding en is vaak goedkoper in de aanschaf. Verschillende brokers bieden een kernselectie aan, waarvoor je geen transactiekosten betaalt.  

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl