Je bent hier: Home > Nieuws > De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

De meest betrouwbare beleggingsproducten op een rijtje

20 oktober 2021

Wanneer je meer rendement uit spaargeld wilt halen, heb je verschillende mogelijkheden.

Je kunt overwegen een deel van je spaargeld te investeren op de beurs. Koop aandelen, obligaties of bijvoorbeeld valuta. Een andere mogelijkheid is investeren in vastgoed. Denk aan de handel in garageboxen of bijvoorbeeld de aankoop van een tweede huis. Een derde optie is een investering in digitale munten. Met name Bitcoin en Ethereum zijn populair. Bij het vergelijken van dergelijke beleggingsproducten is het belangrijk om het risico hiervan in kaart te brengen. Munten van zilver kopen brengt vaak een lager risico met zich mee, dan investeren in crypto’s. In dit artikel lees je er meer over. 

Edelmetalen de meest veilige investering

Op sparen bij de bank na, is een investering in edelmetalen de meest veilige. Investeer in zilveren munten, of koop bijvoorbeeld een goudbaar van 100 gr. Je kunt kiezen voor certificaten, waarbij een externe partij het goud voor je beheert. Het alternatief is zelf fysiek goud kopen. Het veilige aan edelmetalen is dat je deze zelf kunt beheren. Houd er rekening mee, dat je hierbij het risico op een diefstal van je edelmetalen loopt. Daarnaast zijn edelmetalen veel minder volatiel dan veel andere beleggingsproducten. De kans op een groot verlies is hierdoor kleiner. Tegelijkertijd is ook de kans op een zeer hoog rendement op een korte termijn beperkt. 

Investeren in obligaties van de staat

Naast een investering in edelmetalen, is ook een investering in obligaties een goede optie voor beleggers die hun risico’s beperkt willen houden. Net als voor de edelmetalen geldt ook voor obligaties dat het verwachte rendement beperkt is in vergelijking met risicovolle investeringen als crypto of losse aandelen. Andersom is de kans op een groot verlies eveneens beperkt. Met name staatsobligaties zijn populair als je de risico’s terug wilt dringen. Het is een goede aanvulling op een portfolio met enkele risicovolle beleggingen. 

Mandjes met aandelen in een fonds of ETF 

Wil je toch investeren in aandelen? Door te kiezen voor een beleggingsfonds of een ETF spreid je het risico. Zowel het beleggingsfonds als de ETF bestaat uit een mandje van aandelen. Het voordeel hiervan is dat een los aandeel een beperkte invloed heeft op de koers van de ETF of het fonds als geheel. Ook wanneer je budget beperkt is, kan een fonds of ETF interessant zijn. Het zorgt voor een natuurlijke spreiding en is vaak goedkoper in de aanschaf. Verschillende brokers bieden een kernselectie aan, waarvoor je geen transactiekosten betaalt.  


Laatste artikels over Sparen


ING verlaagt spaarrente naar nul

29 november 2021

ING volgt het voorbeeld van ABN AMRO en zet de spaarrente vanaf 1 januari 2022 op nul procent.
Lees meer


CEO Deutsche Bank vraagt maatregelen tegen inflatie

19 november 2021

Christian Sewing, de baas van Deutsche Bank, vindt dat de ECB iets moet doen om de stijgende inflatie in te dijken.
Lees meer


Inflatie op hoogste punt in 20 jaar

06 november 2021

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) meldt dat de inflatie in Nederland in oktober is opgelopen tot 3,4%.
Lees meer


Inflatie kan langer hoog blijven

12 oktober 2021

De DNB publiceerde gisteren een nieuw Overzicht Financiële Stabiliteit en waarschuwt voor problemen als de inflatie structureel hoger blijft.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken