30 december 2021 - door Redactie
De betaalapp Tikkie verwerkte in 2021 meer dan 100 miljoen Tikkies voor een bedrag van 4,2 miljard euro.
Tikkie is een populaire app waarmee je makkelijk en snel geld kan overmaken naar vrienden, bijvoorbeeld om een rekening te delen. In de beginjaren was de app vooral gericht op consumenten, maar ondermeer door de coronacrisis zijn ook de zakelijke Tikkies in opmars. Zo'n 20.000 bedrijven gebruiken de app nu en verwerkten op deze manier voor 400 miljoen euro aan betalingen, een groei met 70% tegenover vorig jaar.
Ook in 2020 zette Tikkie een recordjaar neer. Toen werden er voor 3,4 miljard euro Tikkies verstuurd. Sinds de oprichting, 5 jaren geleden, werd in totaal voor 11 miljard euro aan betalingen verwerkt.
Tikkie is een app die werd ontwikkeld door ABN AMRO. Om de app te gebruiken moet je geen rekening hebben bij de bank. Een rekening bij een andere Nederlandse bank volstaat. Uiteraard heb je ook een smartphone nodig.
Eens je de app geïnstalleerd hebt kan je betaalverzoeken sturen naar andere mensen. Zij ontvangen vervolgens via WhatsApp of e-mail een link om te betalen via iDEAL. Via de Tikkie app kan je vervolgens goed zien wie je betaalverzoeken al betaald heeft. Om deze reden is de app heel populair voor het delen van grotere rekeningen over verschillende mensen.
In juni maakte Tikkie bekend dat de kaap van 7 miljoen gebruikers bereikt werd. Op dat moment vierde de app ook zijn vijfde verjaardag.
03 juli 2024
Onverwachte kosten kunnen voor aanzienlijke problemen zorgen in Nederlandse huishoudens.
27 juni 2024
Lijfrente is een financieel product waar veel mensen vragen over hebben, omdat het een complexe materie kan zijn om volledig te begrijpen en toe te passen in persoonlijke financiële planning.
25 mei 2024
Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?
09 mei 2024
Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.
29 april 2024
In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.
26 maart 2024
Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.
22 februari 2024
Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.
19 december 2023
In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.
12 september 2023
Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.