Je bent hier: Home > Nieuws > Tikkie heeft recordjaar achter de rug

Tikkie heeft recordjaar achter de rug

Tikkie heeft recordjaar achter de rug

30 december 2021

De betaalapp Tikkie verwerkte in 2021 meer dan 100 miljoen Tikkies voor een bedrag van 4,2 miljard euro.

Tikkie is een populaire app waarmee je makkelijk en snel geld kan overmaken naar vrienden, bijvoorbeeld om een rekening te delen. In de beginjaren was de app vooral gericht op consumenten, maar ondermeer door de coronacrisis zijn ook de zakelijke Tikkies in opmars. Zo'n 20.000 bedrijven gebruiken de app nu en verwerkten op deze manier voor 400 miljoen euro aan betalingen, een groei met 70% tegenover vorig jaar.

Ook in 2020 zette Tikkie een recordjaar neer. Toen werden er voor 3,4 miljard euro Tikkies verstuurd. Sinds de oprichting, 5 jaren geleden, werd in totaal voor 11 miljard euro aan betalingen verwerkt.

Tikkie is een app die werd ontwikkeld door ABN AMRO. Om de app te gebruiken moet je geen rekening hebben bij de bank. Een rekening bij een andere Nederlandse bank volstaat. Uiteraard heb je ook een smartphone nodig.

Eens je de app geïnstalleerd hebt kan je betaalverzoeken sturen naar andere mensen. Zij ontvangen vervolgens via WhatsApp of e-mail een link om te betalen via iDEAL. Via de Tikkie app kan je vervolgens goed zien wie je betaalverzoeken al betaald heeft. Om deze reden is de app heel populair voor het delen van grotere rekeningen over verschillende mensen.

In juni maakte Tikkie bekend dat de kaap van 7 miljoen gebruikers bereikt werd. Op dat moment vierde de app ook zijn vijfde verjaardag.

Kapers op de kust

Door de populariteit van cryptocurrency zijn er mogelijk kapers op de kust. In de VS is WhatsApp begonnen met betalingen in de app, die even gebruiksvriendelijk zijn als een tekstberichtje sturen. De afwikkeling wordt gedaan in USDP, de Pax dollar, wat een stablecoin is die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld.


Laatste artikels over Sparen


Koopkrachtdaling van gemiddeld 40 euro per maand

20 januari 2022

Uit berekeningen van Nibud blijkt dat een gemiddeld gezin dit jaar zo'n 40 euro per maand aan koopkracht verliest.
Lees meer


Online betalen groeide verder in 2021

17 januari 2022

Vorig jaar stegen de online betalingen met 14%, gemeten naar het aantal transacties. Het totale bedrag dat uitgegeven werd steeg wel met 20%.
Lees meer


Wanneer zijn de kosten van een bouwkundige keuring aftrekbaar?

13 januari 2022

Wanneer je een huis wil kopen, zijn er veel verschillende kosten waar je rekening mee moet houden. Naast de kosten van de woning zelf, betaal je ook onderhoudskosten, makelaarskosten of overdrachtskosten.
Lees meer


Nog zeker 3 jaren verhoogde inflatie

24 december 2021

De DNB voorspelt in de halfjaarlijkse Economische Ontwikkelingen en Vooruitzichten nog een langere periode van verhoogde inflatie.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken