Je bent hier: Home > Nieuws > Tikkie heeft recordjaar achter de rug

Tikkie heeft recordjaar achter de rug

Tikkie heeft recordjaar achter de rug

30 december 2021

De betaalapp Tikkie verwerkte in 2021 meer dan 100 miljoen Tikkies voor een bedrag van 4,2 miljard euro.

Tikkie is een populaire app waarmee je makkelijk en snel geld kan overmaken naar vrienden, bijvoorbeeld om een rekening te delen. In de beginjaren was de app vooral gericht op consumenten, maar ondermeer door de coronacrisis zijn ook de zakelijke Tikkies in opmars. Zo'n 20.000 bedrijven gebruiken de app nu en verwerkten op deze manier voor 400 miljoen euro aan betalingen, een groei met 70% tegenover vorig jaar.

Ook in 2020 zette Tikkie een recordjaar neer. Toen werden er voor 3,4 miljard euro Tikkies verstuurd. Sinds de oprichting, 5 jaren geleden, werd in totaal voor 11 miljard euro aan betalingen verwerkt.

Tikkie is een app die werd ontwikkeld door ABN AMRO. Om de app te gebruiken moet je geen rekening hebben bij de bank. Een rekening bij een andere Nederlandse bank volstaat. Uiteraard heb je ook een smartphone nodig.

Eens je de app geïnstalleerd hebt kan je betaalverzoeken sturen naar andere mensen. Zij ontvangen vervolgens via WhatsApp of e-mail een link om te betalen via iDEAL. Via de Tikkie app kan je vervolgens goed zien wie je betaalverzoeken al betaald heeft. Om deze reden is de app heel populair voor het delen van grotere rekeningen over verschillende mensen.

In juni maakte Tikkie bekend dat de kaap van 7 miljoen gebruikers bereikt werd. Op dat moment vierde de app ook zijn vijfde verjaardag.

Kapers op de kust

Door de populariteit van cryptocurrency zijn er mogelijk kapers op de kust. In de VS is WhatsApp begonnen met betalingen in de app, die even gebruiksvriendelijk zijn als een tekstberichtje sturen. De afwikkeling wordt gedaan in USDP, de Pax dollar, wat een stablecoin is die aan de Amerikaanse dollar is gekoppeld.


Laatste artikels over Sparen


Bunq pakt uit met hypotheken

24 mei 2022

De neobank bunq lanceert 'Easy Mortgages', een hypotheekproduct gericht op jonge mensen.
Lees meer


Dieptepunt spaarrente achter de rug?

17 mei 2022

De rente voor spaardeposito's op lange termijn is aan het stijgen. Voor gewone spaarrekeningen kan het dieptepunt ook achter de rug zijn.
Lees meer


Inval Deutsche Bank hoofdkantoor over vermoedelijk witwassen

03 mei 2022

De Duitse politie heeft op vrijdag 29 april een inval uitgevoerd in het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt op verdenking van witwassen.
Lees meer


Amsterdam Trade Bank is failliet verklaard

29 april 2022

De Amsterdam Trade Bank, een dochter van de Russische Alfa Bank, is door de sancties tegen Rusland overkop gegaan.
Lees meer


Phishing: de negatieve kant van onze digitale financiën

13 april 2022

In de media probeert men er bijna wekelijks voor te waarschuwen. Toch worden er nog steeds veel te veel mensen slachtoffer van phishing.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken