Je bent hier: Home > Nieuws > Ouders sparen gemiddeld 500 euro voor kind

Ouders sparen gemiddeld 500 euro voor kind

Ouders sparen gemiddeld 500 euro voor kind

24 mei 2013 - door Redactie

Ondanks de financiële crisis, spaart nog steeds ruim 90 procent van de ouders voor hun kinderen. Gemiddeld sparen ze 500 euro per kind per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB).

Nederlandse ouders maken zich niet alleen zorgen om hun eigen betaal- en spaarrekening, maar ook om die van hun kinderen. De financiële crisis blijkt invloed te hebben op het spaargedrag van ouders. Eén op de vijf geeft aan minder geld te hebben om te sparen voor hun kind. Om hun kinderen meer financiële zekerheid te geven, sparen ouders gemiddeld 500 euro per jaar voor hun kind.

Extra belangrijk

Ruim de helft van de ouders geeft aan extra sparen belangrijk te vinden. Vaders sparen per maand gemiddeld meer dan moeders. Ook sparen de vaders vaak doelgerichter dan de moeders. Vaak hebben zij al een streefbedrag in hun hoofd. Vaders geven gemiddeld 57 euro per maand aan hun kind en moeders 34 euro.
Toch is er ook nog altijd een deel van de ouders dat niet voor hun kinderen spaart. Eén op de tien spaart niet voor hun kinderen. De helft van hen geeft aan hier geen geld voor te hebben.

Spaardoelen

Meer dan 80 procent van de ouders verwacht ook na de 16e verjaardag van hun kind door te sparen. De belangrijkste doelen om voor een kind te sparen zijn studie of opleiding (54%), gevolgd door het opbouwen van een klein vermogen (19%). Op de derde plek staat sparen voor een huis (8%) en op de vierde sparen voor rijlessen (7%). Tot slot is er ook een klein deel van de ouders dat spaart voor de uitzet of trouwdag (4%).

Finst

Laatste artikels over Sparen


Onthuld: wat doen we met ons vakantiegeld?

25 mei 2024

Mei, de maand waarin de meeste Nederlanders een flinke som vakantiegeld krijgen. Waarvoor wordt dit geld gebruikt?


Bitvavo verlaat Duitse markt en gaat voor AFM vergunning

09 mei 2024

Bitvavo focust zich op het verkrijgen van een MiCAR-licentie in Nederland en heeft zijn diensten in Duitsland voorlopig stopgezet.


AFM wil meer regels rond BNPL en crypto apps

29 april 2024

In het jaarverslag van de toezichthouder wordt kritisch gesproken over aanbieders van 'Buy-now-pay-later' betalingen en crypto apps.


N26 stunt met hoogrentende spaarrekening in Nederland

26 maart 2024

Klanten van N26 kunnen voortaan genieten van een rente van 2,8% op hun spaargeld. Voor wie een duurder abonnement heeft, loopt de rente zelfs op tot 4%.


Jongeren gebruiken vaak contant geld

22 februari 2024

Uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat zowel jongeren als ouderen veel betalen met contant geld.


Nederland loopt voorop in betalingen met digital wallets

19 december 2023

In winkels betaal je tegenwoordig eenvoudig met je smartphone of smartwatch. In Nederland wint deze methode aan belang.


Spaarrente stijgt weer bij Rabobank

12 september 2023

Rabobank trekt de variabele spaarrente op van 1,5 procent naar 1,7 procent.


Hogere rente levert banken meer winst op

12 augustus 2023

De snelle rentestijging legt ook de winstgevendheid van de banken geen windeieren. Spaarders blijven echter nog steeds op hun honger zitten.


Binance klanten sturen miljoenen aan crypto naar Bitvavo

09 juli 2023

Op 17 juli 2023 is er op Binance geen handel meer mogelijk voor klanten uit Nederland, waardoor miljoenen aan cryptovaluta naar andere exchanges worden gestuurd.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl